YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Täti digi-ihmemaassa
Syksyn oppeja voisi kirjata pitkän listan, mutta tässä muutama:
- digimaailman toimintalogiikan ymmärrys on lisääntynyt – paljon
- omien digivirheiden tiedostaminen ja merkityksen ymmärtäminen
- kyky tehdä hyödyllisempiä kysymyksiä asiantuntijoille on parantunut
- innostuksen syntyminen ja vahvistaminen – tätikin voi oppia ja nauttia oivaltamisen riemusta
Miten tämä on mahdollista, jos ollaan 50+ tai kuten minä 60++? Naisyrittäjille suunnattu digitaidot kurssi mahdollisti tuon ja paljon muuta. Uskon, etten ollut ainoa oppija ja oivaltaja syksyn aikana. Mukavassa seurassa oppiminen ja innostuminen helpottuu.
Syksy on ollut myös raskas! Yrittäjät eivät ehdi opiskella päivällä. Iltaisin syksyn pimentyessä, villasukat jalassa, webinaareihin osallistuessa ja työlistan kasvaessa, jaksaminen oli ehkä kortilla. Välillä sai energiaa toisten näkemisestä, kun istuttiin koulun penkillä. Jokaisesta valmennuksesta työlistaa tuli: tarkista nettisivujen tekstejä tai avainsanoja, SEO?, entäs hakukoneoptimointi? Ennen hebreankieliset sanat saivat todellisia merkityksiä. No mikäs se algoritmi oikein on, mitä se merkitsee minun somemaailmassani. Siihenkin utopiaan tuli pientä valaistusta. Miten saan algoritmit puolelleni enkä tappele niitä vastaan? Ne eivät kuuntele täti-ihmisen mielipiteitä Ja niiden oikkuja ei voi hallita, mutta jotain voi ymmärtää.
Siinä myös koulutuksen yksi parhaista puolista. Todelliset ammattilaiset osaavat puhua samaa kieltä kuin asiakas ja varsinkin tätiasiakas. Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Turun AMK järjestämässä koulutuksessa näin oli. Opin digikieltä ja ymmärrän sitä paremmin kuin ennen.
Varsinais-Suomen yrittäjät ja HUB Turku järjestivät Businessclub iltoja ja aamupuuro sessioita. ”Tänään tehdään teidän omaa projektianne, me autamme teitä” -periaatteella. Saimme viedä syntynyttä työlistaa käytäntöön ja työstää omaa projektiamme. Kädestä pitäen -tukea tarvittiin. Me tädit kysyimme ja saimme vastauksia.
Paljon on oppinut ja ennen kaikkea tietää, mitä ei ainakaan osaa!
Ja senkin opin, että Turussa on paljon kiinnostavia kursseja tarjolla! Joten siis jatketaan digi-ihmemaan ihmettelyä!
Talvisin terveisin digi-ihmemaasta
Ritva
Ritva Ranta on tietokirjalija, yhteistyön ja johtamisen asiantuntija. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori, sosiaalipsykologi ja insinööri. Hänellä on pitkä kokemus julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioiden kehittämisestä ja valmentamisesta niin tutkijan, konsultin kuin valmentajan rooleissa. Osaamisalueita organisaatioiden kehittäminen, tuottavuus, muutosprosessit ja henkilöstökyselyt. Kehittämistyö organisaatioissa, miten tuottavuus ja työhyvinvointi voidaan yhdistää onnistuneeseen kehittämistyöhön, oli hänen Sosiaalipsykologian väitöstutkimuksensa aihe (2020).
Kirjoihin voi tutustua täällä.