YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

KPY-blogi
21.11.2024

Työmatka odottaa – muista ainakin nämä asiat puhelimen käytöstä

Oletko lähdössä työmatkalle, mutta yllättävät roaming-kulut tai tietoturvan vaarantuminen huolettavat? Jos edellisestä matkastasi on jo vierähtänyt aikaa, on hyvä kerrata, miten puhelimen nettiä kannattaa käyttää.

Naapurimaissa Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa matkapuhelimen käyttö on täysin mutkatonta, ja voit huoletta surffata netissä samalla tavalla kuin kotimaassa. Tiedonsiirto sisältyy kuukausimaksuun useimmissa yrityksille suunnatuissa liittymissä. Myös muissa EU-/ETA-maissa liittymän kuukausimaksuun sisältyy nykyään reipas määrä huoletonta datankäyttöä. Dataa voi käyttää liittymän EU-datapaketin mukaisesti, joka on DNA:lla pääsääntöisesti 5–57 Gt/kk liittymätyypistä riippuen. Esimerkiksi 5 Gt:lla surffaat 60 tuntia netissä, lähetät 85 000 sähköpostia tai kokoustat Teamsissä kamera päällä jopa yhdeksän tuntia.

Matkat EU:n ulkopuolelle EU:n ulkopuolelle matkustettaessa moni pohtii mobiilidatan kustannuksia. DNA Reissudatan avulla vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta. Yhteen Reissudata-tilaukseen sisältyy yksi gigatavu, joka riittää esimerkiksi 20 tunnin kevyeen netinkäyttöön, kuten uutisten lukemiseen. Reissudatasta on myös automaattisesti aktivoituva versio, jossa datapaketti käynnistyy heti toiseen maahan saavuttaessa. Näin varmistat mahdollisimman saumattoman, nopean ja kustannustehokkaan netinkäytön myös EU:n ulkopuolella.

Automaattinen Reissudata on miltei rajaton: dataa voi kuukauden aikana käyttää 50 Gt asti. ”Reissudatan avulla surffailu netissä on huoletonta. Vältyt paitsi yllättäviltä roaming-maksuilta myös tiedonsiirron katkoksilta”, DNA:n business manager Kati Korhonen kertoo.

Turvallisuus edellä

Yleensä langattomien WLAN-verkojen käyttö ulkomailla ei maksa mitään, mutta täysin avoimissa kahviloiden ja julkisten tilojen verkoissa piilee omat vaaransa. Ennen tällaisiin verkkoihin liittymistä on syytä pohtia, mihin tarkoitukseen verkkoa käyttää ja onko sen tarjoava taho luotettava.

Työntekoon ja datan siirtämiseen kannattaa aina käyttää asianmukaista suojausta. Esimerkiksi DNA Varma -liittymiin sisältyy DNA Selausturva, joka suodattaa haitallisia sisältöjä, tietojenkalasteluyrityksiä ja haittaohjelmia. Selausturvan saa lisäpalveluna myös muihin liittymiin. Laadukas VPN-ohjelma suojaa yrityksen tietoja kutsumattomilta vierailta. Zero Trust Network Access taas mahdollistaa pääsyn työn kannalta tietoturvakriittisimpiinkin sovelluksiin. Päätelaitteen suojaus turvaa laitteen tietoja myös epämääräisissä verkoissa.

Reissun päällä sattuu ja tapahtuu

Jos laite katoaa, se voidaan sulkea etälaitehallinnalla. Kaksivaiheinen tunnistautuminen taas varmistaa, etteivät rikolliset pääse käsiksi yrityksen tietoihin, vaikka käyttäjätili tai salasana joutuisi vääriin käsiin. Microsoft 365 -pilvipalveluilla hybridityön tekeminen on turvallista myös ulkomailla. Niiden tietoturvaominaisuudet, kuten kaksivaiheinen tunnistautuminen ja sähköpostin suojaaminen, kannattaa ottaa käyttöön. Tiedot on järkevä tallentaa pilveen, jossa ne ovat turvassa ja käytettävissä kaikkialla ja kaikilla laitteilla.

Liikematkailussa pätevät samat matkapuhelimen turvallisuusohjeet kuin kotimaassakin. Varmista siis nämä: – Pidä huolta, että SIM-kortin PIN-koodi ei ole 1234 tai 0000. – Jos puhelimessa ei ole näyttölukitusta, aseta sellainen. – Pidä laitteen IMEI-koodi tallessa. Jos et tiedä laitteen IMEI-koodia, näppäile *#06# ja saat kooditiedot ruudulle. Tiedot saa helpoiten talteen ottamalla kuvakaappauksen puhelimen näytöstä ja tallentamalla kuvan pilvipalveluun.

Turvallista ja huoletonta matkaa! Onko seuraava työmatka jo kalenterissa? Ota selvää roaming-hinnoista ennen reissua ja pidä puhelinlasku kurissa DNA Reissudatalla!

Muita kiinnostavia aiheita