YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

OsmoKS-projekti

OsmoKS-projekti: TKI-osaamisen ja monituottajamallin kehittäminen sotepalveluyrityksissä.

Projektin päätavoitteena on kehittää Keski-Suomen sotepalveluyritysten TKI-profiilia ja vahvistaa TKI-osaamista sekä yritysten TKI-verkostoja.

Sotepalveluyrityksille on hyödyllistä tunnistaa oma TKI-toimintansa ja sitä haittaavat ja edistävät tekijät. Organisaatioiden välinen yhteistyö on TKI-toiminnassa välttämätöntä, sillä tarvittavat resurssit ja osaaminen eivät useimmiten ole yksittäisten toimijoiden hallussa tai hallittavissa. Korkeakoulujen yhteistyö yritysten kanssa synnyttää parhaimmillaan runsaasti uusia innovaatioita ja edistää elinkeinoelämän mahdollisuuksia TKI-toiminnan kehittämiseen.

Projektin varsinaista kohderyhmää ovat sotepalveluyritykset. Kohderyhmään kuuluvat myös ne toimijat, jotka tarjoavat monituottajamallissa ns. tukipalveluita kuten ravitsemus-, siivous-, kuljetus- ja kotitalkkaripalvelut sekä pelastustoimen puolella samankaltaisia palveluja tuottavat yritykset.

Projektin tavoitteet

Päätavoitteena on kehittää Keski-Suomen sotepalveluyritysten TKI-profiilia ja vahvistaa TKI-osaamista sekä yritysten TKI-verkostoja.

Lisäksi tavoitteena on selvittää ja kehittää sotepalveluyritysten monituottajamalliin liittyvää tuloksekasta ja vaikuttavaa TKI-toimintaa. Samalla vahvistetaan myös yhteistyöverkostojen rakentumista viemällä monituottajamallia käytännön tasolle osaksi yritysten normaalia toimintaa.

Mitä projektissa tapahtuu?

  1. Selvitetään sotepalveluyritysten tämänhetkinen TKI-profiili ja TKI-osaamisen nykytilanne sekä suunnitelmat ja valmiudet monituottajuuteen.
  2. Tunnistetaan yritysten TKI-panostusten keskeiset osa-alueet ja kehitetään niiden pohjalta yrityksen TKI-polku kohti tuloksekasta monituottajuutta sote-alalla yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa.
  3. Tuetaan ja valmennetaan yritykset TKI-polkuun ja vahvistetaan yritysten TKI-profiilia, -kyvykkyyksiä ja TKI-yhteistyöverkostoja
  4. Vahvistetaan yksityisten sotepalveluntuottajien monituottajamalliin liittyvää TKI- ja liiketoimintaosaamista pilotoimalla monituottajamallia.
  5. Varmistetaan toiminnan jatkuvuus, tulosten levittäminen ja laaditaan suunnitelma vakiinnuttamisesta.

Projektin päätoteuttaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana toimii Keski-Suomen Yrittäjät. Projektia rahoittaa Keski-Suomen liitto AKKE-rahoituksella. Toteutusaika on 1.3.2024 – 31.12.2024.

Yrittäjä, tervetuloa mukaan kehittämään!

Yhteystiedot:
Jaana Paltamaa, projektipäällikkö, Jamk, jaana.paltamaa@jamk.fi, p. 050 536 5459
Veli Puttonen, projektikoordinaattori, Keski-Suomen Yrittäjät, veli.puttonen@yrittajat.fi, p. 0500 646 793

Tutkimus- ja kehittämistyön polkuvalmennukset sosiaali- ja terveysalan mikro- ja pk-yrityksille

OsmoKS-valmennus 1/3: Sytytä Kipinä 28.10.2024 klo 14:00 – 16:00

OsmoKS-projektin valmennuksessa 1/3 lähdetään ruohonjuuritasolta liikkeelle yritysten tutkimus- ja kehittämistoiminnassa. Millaisia näkymiä on mikro- ja pk-yritysten tutkimus- ja kehittämistoiminnassa syksyllä 2024? Kuinka lähdet ideoimaan yrityksesi kehittämistä? Miten käynnistät hankesuunnittelun?

Valmennuksesta saat käytännön neuvoja, vinkkejä ja työkaluja kehittämishankkeen suunnitteluun.

OsmoKS-valmennus 2/3: Ruoki liekkiä 26.11.2024 klo 14:00 – 16:00

OsmoKS-projektin toisessa valmennuksessa keskitymme hankerahoituksen hakemiseen. Käymme läpi hakemusten yleisiä vaatimuksia ja reunaehtoja. Millainen on hyvä hankehakemus rahoittajan näkökulmasta? Mitkä ovat tyypillisiä kompastuskiviä hankehakemuksessa?

Valmennuksesta saat käytännön läheistä tietoa siitä, mitä on huomioitava rahoituksen hakemisessa ja miten rahoittaja arvioi hakemuksia.

OsmoKS-valmennus 3/3: Anna palaa 9.12.2024 klo 14:00 – 16:00

OsmoKS-projektin kolmannessa valmennuksessa keskitymme hankkeen toteuttamiseen. Kuinka hanke käynnistetään? Miten projektin hallinta tapahtuu? Mitä ovat tyypilliset haasteet hankkeen toteutuksessa?

Valmennuksessa saat neuvoja ja konkreettista esimerkkejä hankkeen käynnistämiseen, toteuttamiseen ja päättämiseen.


Avaa pop-up -ikkuna