Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

13.9.2024 20:18
Nyhet

Dessa åtta kandiderar till ordförande- och presidieposterna i Företagarna i Finlands styrelse och fullmäktige

Vid sitt förbundsmöte i oktober kommer Företagarna i Finland att välja en ordförande, två vice ordförande och fullmäktiges presidium.

Mötet hålls den 11 oktober i Seinäjoki i samband med de nationella företagardagarna. Vid mötet väljs bland annat ordförande för organisationens styrelse och fullmäktige.

För närvarande har sammanlagt åtta kandidater anmält sitt intresse för de olika posterna.

Petri Salminen, ordförande för Företagarna i Finland, kandiderar för en tredje period.

Janne Lintukorpi, ordförande för Tavastlands Företagare, Anne Niemi, ordförande för Södra Österbottens Företagare och styrelsemedlem i Företagarna i Finland, Stina Siikonen, vice ordförande för Egentliga Finlands Företagare och Jussi Pirhonen, ordförande för styrgruppen för nätverket Unga Företagare, kandiderar för de två vice ordförandeposterna i styrelsen.

Den nuvarande fullmäktige ordföranden Mari Laaksonen från Helsingfors och den nuvarande andra vice ordföranden i styrelsen Jyrki Hakkarainen från Egentliga Finland kandiderar till posten som fullmäktige ordförande.

Janne Vuorinen kandiderar för en ny period som vice ordförande för fullmäktige.

Du hittar kandidaternas presentationer på finska här.

Beslutsfattandet inom Företagarna i Finland

Företagarna i Finlands högsta beslutande organ är förbundsmötet som sammanträder vartannat år. Mellan mötena utövas den högsta beslutanderätten av Företagarna i Finlands fullmäktige, som sammanträder två gånger per år. Företagarna i Finlands påverkningsarbete leds av styrelsen, som sammanträder ungefär en gång i månaden. Styrelsens arbete stöds av utskott, nätverk och en arbetsmarknadsdelegation.