YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

23.9.2024 klo 11:00
Uutinen

100 päivää siihen, kun työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille – 100 päivää aikaa valmistautua – toimitaan nyt!

TE-palvelut siirtyvät valtiolta kunnille järjestettäväksi 1.1.2025 alkaen. Hämeenlinna, Forssa, Hattula, Tammela, Jokioinen, Humppila ja Ypäjä muodostavat yhteisen TyöHämeen työllisyysalueen, jossa Hämeenlinnan kaupunki toimii työvoimapalveluiden järjestämisen vastuukuntana.

Kasvuhaluiset TyöHämeen kunnat ovat sitoutuneet saamaan koko Kanta-Hämeen alueen menestymään. Yrityksen menestys vaatii yritys- ja yrittäjämyönteistä ilmapiiriä, kattavia yrityspalveluita, otollista sijaintia, hyviä liikenneyhteyksiä ja osaavaa työvoimaa. Työvoimapalveluiden järjestämisvastuun siirtyminen kunnille nähdään mahdollisuutena parantaa palveluita. Muutos on mahdollisuus, johon on tartuttu.

Kunnanjohtaja Tatu Ujula: ”Ypäjän kunnan näkökulmasta valmistelussa on huomioitu erinomaisella tavalla sekä yritysten että työllisyyspalveluiden asiakkaiden tarpeet. Palvelu on helposti saavutettavissa ja jalkautuu tarvittaessa asiakkaiden luo Ypäjälle. Tämä on tärkeää, jotta työntekijä ja työnantaja mahdollisimman helposti ja nopeasti kohtaavat toisensa. Olen tyytyväinen valmisteluyhteistyön myönteiseen ja aktiiviseen henkeen, joka on kantanut läpi koko tiiviin valmisteluprosessin.”

Työnantajien ja yritysten menestyminen alueella on yksi TyöHämeen työllisyysalueen päätavoitteista. Tavoitteenamme on kehittää palvelumme mahdollisimman tehokkaiksi ja vaikuttaviksi, mikä nopeuttaa työllistymistä ja edistää työnantajien menestystä alueella.

Menestyvät yritykset luovat elinvoimaa koko alueelle. Yrityksille tarjottavissa palveluissa on erityisesti huomioitu matala byrokratia ja sujuva asiointi. Palveluiden muotoilua on tehty yhteistyössä Hämeen Yrittäjien kanssa, joten yritys- ja yrittäjämyönteisyys ei jää pelkäksi sanahelinäksi, vaan näkyy konkreettisina tekoina.

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi näkee TyöHämeen yritys- ja työnantajalähtöisen mallin keskeisenä ja pitää kaikkia uusia ja innovatiivisia avauksia erinomaisina: ”Yhteistyö yrittäjien ja koulutusten järjestäjien kanssa on avain työllistymiseen. Julkiset toimijat toimivat osaltaan mahdollistajina, jotta yritykset menestyvät.”

Yhteistyön tehostamiseksi ja yritysten menestymisen tueksi TyöHämeen elinkeinoyhtiöt, kuntien elinkeinopalvelut, oppilaitokset, Hämeen ELY-keskus, Hämeen TE-toimisto ja TyöHämeen valmistelijat ovat luoneet Yritysreaktori-yhteistyöverkoston. Yritysreaktori toimii yli työllisyysaluerajojen ja sen tehtävänä on auttaa yrityksiä ja työnantajia sijoittumisessa ja työvoiman saatavuuteen liittyvissä ongelmissa. Tavoitteena on ratkoa yritysten ja työnantajien haasteita nopeasti ja ketterästi yhden yhteydenoton periaatteella.

Yritykset ja työnantajat- mitä teille kuuluu?

TyöHämeen kuntien tehtävänä on auttaa yrityksiä menestymään alueella ja luoda mahdollisuudet monipuoliselle elinkeinorakenteelle, jotta alue on kiinnostava investointikohde. Kanta-Häme on hiomaton timantti, joka sykkii Suomen kasvukeskusten keskellä.

”TyöHäme on tunnistanut yritysten merkityksen erinomaisesti ja on lähtenyt ennakkoluulottomasti kehittämään yritys- ja työnantajapalveluita. Kannustan yrityksiä mukaan antamaan näkemyksiään tarpeistaan”, kannustaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Marko Ahtiainen.

Etsimme 100 yritystä mukaan yhteiseen tekemiseen. Jätä yhteystietosi ja me soitamme sinulle syksyn 2024 aikana. Haluamme kuulla, mitä juuri sinun yrityksellesi kuuluu ja miten luomme yhdessä luottamuksellista yhteistyötä.

Me TyöHämeenä, yhdessä oppilaitosten, elinkeinoyhtiöiden, kuntien elinvoimapalveluiden, Hämeen kauppakamarin ja Hämeen Yrittäjien kanssa, olemme yrityksiä ja työnantajia varten.