YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

21.10.2017 klo 09:45
Uutinen

70 prosenttia pk-yrityksistä haluaisi sopia paikallisesti

Perjantaina julkistettu Yrittäjägallup kertoo, että peräti 70 prosenttia pk-yrittäjistä haluaisi sopia työehdoista henkilöstön kanssa työpaikalla.

Suomen Yrittäjien liittokokouksessa vaaditaan, että Suomessa on oltava sopimisen vapaus yrittäjien ja työntekijöiden kesken. Pitää voida ottaa huomioon yrityksen kilpailutilanne. Ketään – ei työntekijöitä eikä yrityksiä – ei saa syrjiä.

Suomen talouskasvu pitää vakiinnuttaa, julkinen talous saada tasapainoon ja työllisyysaste nostaa 80 prosenttiin. Tämä on mahdollista, jos Suomesta tehdään yrittäjyyden ihanneyhteiskunta. Näin linjaa Suomen Yrittäjät.

– Vain yrittäjien riskinoton, yritysten menestyksen ja niiden tuoman hyvinvoinnin kautta kasvu jatkuu, työpaikat lisääntyvät ja julkinen talous tasapainottuu, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja, yrittäjä Jyrki Mäkynen sanoo.

Yrittäjäjärjestön liittokokous on koolla Joensuussa.

Pk-yritykset voisivat työllistää enemmän

Tuore Yrittäjägallup kertoo, että peräti 70 prosenttia pk-yrittäjistä haluaisi sopia työehdoista yrityksissä. Vastaajista vain 16 prosenttia kuuluu työehtosopimuksia tekevään työnantajaliittoon. Peräti 63 prosenttia kannattaa työehtosopimusten yleissitovuudesta luopumista.

Yrittäjägallupin tuloksista selviää myös, että 74 prosenttia yrittäjistä arvioi, että henkilöperusteisen irtisanomisen helpottaminen rohkaisisi palkkaamaan lisää työntekijöitä.

Yrittäjägallupiin vastasi 1012 yrittäjää. Sen teki Kantar TNS.

Elokuun 2017 kausitasoitettu työttömyysaste oli 8,6 prosenttia eli noin 233 000 henkilöä. Rakenteellisen työttömyyden piirissä arvioidaan olevan noin 200 000 henkilöä. Näiden väliin jää vain noin 30 000 henkilöä.

– Työttömyyttä ei siis voi merkittävästi alentaa ilman, että tehdään työmarkkinoille rakenteellisia uudistuksia, Mäkynen sanoo.

– Lisäksi on varmistettava, että suomalainen verojärjestelmä ymmärtää yrittäjyyttä, kannustaa yrittäjäriskiin, on kansainvälisesti kilpailukykyinen sekä vakaa ja ennakoitavissa, Mäkynen listaa uudistustarpeita.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi

Avaa pop-up -ikkuna