Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

12.9.2024 klo 11:34
Uutinen

Airuet Oy Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontakumppaniksi – 40 vuotta yrittäjyyden kokemusta jäsenyrittäjien käyttöön

Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontapalvelu on saanut uuden vahvistuksen. Syyskuun alusta neuvontakumppanina toiminut Airuet Oy on erikoistunut muun muassa yritysten myyntikunnon ja kassavirran parantamiseen.

Airuet Oy:n tiimi koostuu kolmesta kokeneesta asiantuntijasta: Karoliina HeiskasestaMika Tiittasesta sekä Kalle Lahervosta.

Lähes 20 vuotta yrittäjänä toiminut Heiskanen on kokenut konkari erilaisten pk-yritysten kasvu- ja kehittämishankkeissa. Viime vuodet vuokrajohtajan tehtävissä toiminut Heiskanen toteaa ”ottavansa koppia Airuetin jätkien tekemistä suunnitelmista ja vievänsä nämä osaksi yritysten arkea.”

Kansainvälisen liiketoiminnan parissa uraa tehnyt Tiittanen on toiminut tiiviisti asiakasrajapinnassa sekä pelastanut toimitusjohtajana yhden kriisiyrityksen. Hänellä on laaja-alaista kokemusta erilaisilta toimialoilta ja johtamisesta.

– Jokaisella yritystoiminnalla on päämäärä ja matkalla päämäärään yrityksen on säilyttävä elinvoimaisena tuottamalla positiivista kassavirtaa. Kaikilla yrityksessä tehdyillä päätöksillä on rahavaikutus, joka näkyy niin tuloslaskelmassa kuin taseessakin. Kassavirtaa on mahdollista kasvattaa ihmisten avulla ja ihmisiä johtamalla.

Vuodesta 2006 alkaen yrittäjänä toiminut Lahervo on kokenut kasvuyrittäjä, joka on toteuttanut useita yrityskauppoja ja toiminut myös ulkopuolisena toimitusjohtajana.

– Kun itsellä on takana yli 30 yrityskauppaa, tietää hyvin tarkkaan sen, miten prosessit menevät yrityskaupoissa ja mikä vaikuttaa yrityksen arvoon. Haluamme tarjota Varsinais-Suomen Yrittäjien jäsenille apua esimerkiksi siihen, miten yrittäjä saa maksimihinnan myymästään yrityksestä, Lahervo kertoo.

Panostamalla yrityksen myyntikuntoon hyvissä ajoin vältetään monta sudenkuoppaa.

– Kun yritys on hyvässä myyntikunnossa, ei tule myöskään sanomisia jälkikäteen.

Suunnitelmista käytäntöön

Tiittanen korostaa, että Airuet Oy ei ainoastaan analysoi yrityksen tilannetta, vaan myös toteuttaa toimenpiteet yhdessä yrittäjän kanssa.

– Yrityskauppatilanteessa emme pelkästään analysoi asioita, vaan viemme ne konkreettisiksi toimenpiteiksi. Yksi yleinen haaste on, että strategia on tehty, mutta sitä ei ole saatu käytäntöön. Me varmistamme, että suunnitelmat toteutuvat, Mika toteaa.

Suunnanmuutoksia

Airuet Oy:n nuoresta iästä huolimatta Kalle Lahervolla on jakaa muutamia esimerkkejä onnistuneista asiakastapauksista.

– Eräässä tapauksessa onnistuimme nostamaan yrityksen arvoa eli myyntihintaa yli 100 000 eurolla pelkästään laittamalla yrityksen myyntikuntoon.

Myös tappiollisen yrityksen suunta on saatu Lahervon, Heiskasen ja Tiittasen yhteisvoimin käännetyksi.

– Muutimme 5 miljoonan euron liikevaihdolla toimivan yrityksen liiketuloksen -500 000 eurosta + 30 000 euroksi vain puolessa vuodessa. Tällainen muutos vaatii toki paljon myös yrittäjältä itseltään. Meidän tehtävämme oli tehdä suunnitelmat ja aikataulut, sekä myös tukea yrittäjää muutosten käytäntöön viemisessä, Kalle taustoittaa.

Milloin ottaa yhteyttä?

“Me kyllä tiedämme, mitä se tarkoittaa, kun yrittäjä ottaa henkilökohtaisesti riskiä omalla taloudella.”

Karoliina Heiskanen korostaa, ettei yrittäjän aina tarvitse tietää haasteensa juurisyytä.

– Jos liiketoiminta ei ole kannattavaa tai jos joudut miettimään, mitkä laskut maksat, on aika soittaa meille. Tarjoamme yrittäjille objektiivisia ja suoria neuvoja, emmekä pelkää sanoa asioita suoraan ja ”nostaa kissaa pöydälle”.

Monipuolinen kokemus erilaisilta toimialoilta on Airuetin voimavara. Yhdessä Heiskanen, Tiittanen ja Lahervo omaavat yli 40 vuoden kokemuksen yrittäjyydestä.

– Me kyllä tiedämme, mitä se tarkoittaa, kun yrittäjä ottaa henkilökohtaisesti riskiä omalla taloudella. 

Joskus ratkaisun avaimet löytyvät ulkopuolisin silmin.

– Suurimmat voitot ja onnistumiset tulevat silloin, kun ulkopuolinen tuo kuplan ulkopuolelta uusia näkemyksiä ja ehdotuksia. Monissa tapauksissa, kuten perheyrityksissä, on saatettu toimia samalla tavalla usean sukupolven ajan. Yrittäjälle voi olla silmiä avaavaa huomata, että asioita voi tehdä toisin, sanoo Lahervo.

Airuet Oy:n liittyminen Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontapalveluun tuo alueen yrittäjille käytännönläheistä ja tehokasta apua erityisesti yrityksen myyntikunnon kehittämiseen, kassavirran parantamiseen ja kasvun tukemiseen. Airuetin kautta on saatavilla myös vuokrajohtajapalveluita sekä apua julkiseen rahoitukseen.

Mikä on Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontapalvelu?

Neuvontapalvelun kautta tavoitat maakunnan parhaimmat asiantuntijat helposti puhelimitse. Tarjoamme jäsenyrittäjillemme maksutonta ensivaiheen neuvontaan, jonka tavoitteena on auttaa yrittäjää tilanteessa eteenpäin. Soittamalla Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontapalveluun tavoitat myös Airuet Oy:n ammattilaiset ja voit sopia maksuttoman 1,5 tunnin tapaamisen asiantuntijan kanssa.