YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kuva: Pixhill
24.10.2024 klo 13:15
Uutinen

Alarajahuojennus poistuu, vähäisen toiminnan raja nousee…– Verottajan ja Yrittäjien alv-koulutus auttaa muutosten haltuunotossa

Arvonlisäverotukseen on tulossa lisää muutoksia vuodenvaihteessa.

Liikevaihdoltaan 15 000 ja 30 000 euron välissä olevien yritysten arvonlisäveron liukuva alarajahuojennus poistuu vuoden 2025 alusta EU-direktiivin vuoksi. Lisäksi vähäisen toiminnan liikevaihtorajan nousee 20 000 euroon. Myös alennettuihin arvonlisäverokantoihin on esitetty tehtäväksi muutoksia.

Suomen Yrittäjät ja Verohallinto järjestävät marraskuun lopulla maksuttoman webinaarin muutoksista. Perjantaina 29. marraskuuta kello 9.30–10.30 järjestettävässä webinaarissa kerrotaan muun muassa muutosten vaikutuksista yrityksen hinnoitteluun, laskutukseen ja muuhun toiminnan suunnitteluun. Webinaarissa käydään myös läpi arvonlisäverovelvoitteiden hoitaminen oikein.

Webinaari on tarkoitettu pienille yrityksille, jotka harjoittavat arvonlisäverollista liiketoimintaa. Erityisen hyvin webinaari sopii yrityksille, joiden liikevaihto on enintään 30 000 euroa tilikaudella.

Webinaarin asiantuntijana on ylitarkastaja Ulla Immonen Verohallinnosta.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen täältä.

Nämä muuttuvat

Alennettuihin arvonlisäkantoihin on esitetty muutoksia.
Samalla kun arvonlisäverotuksen vähäisen toiminnan raja nousee 20 000 euroon, arvonlisäveron alarajahuojennus poistuu vuoden 2025 alussa. Alarajahuojennus on ollut verohelpotus yrityksille, jotka kuuluvat alv-rekisteriin ja joiden liikevaihto on alle 30 000 euroa. Alarajahuojennusta voi vielä hakea vuodelta 2024.
Lakimuutoksen myötä suomalaiset pienyritykset voivat lisäksi hyödyntää toisten EU-maiden arvonlisäverohelpotuksia myydessään muihin EU-maihin.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus