YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

25.10.2024 klo 11:40
Uutinen

Alueellisten kunnallisjohdon seminaarien sarja vahvistaa Uudenmaan kuntien ja yrittäjäjärjestöjen yhteistyötä

Uudenmaan kunnallisjohdon seminaarien sarja on tullut päätökseensä, kun viimeinen tilaisuus pidettiin Itä-Uudellamaalla Loviisan Hilding Business Parkissa. Kiertueella kokoontuivat eri alueiden kuntien ja paikallisten yrittäjäyhdistysten edustajat keskustelemaan elinvoimasta, taloustilanteesta ja yrittäjämyönteisyyden kehittämisestä.

Keskustelu elinvoimasta ja markkinahäiriöistä

Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Ahtiainen painotti avauspuheenvuorossaan inhouse-yhtiöiden aiheuttamia markkinahäiriöitä ja kannusti kuntia hyödyntämään paikallisia yrityksiä palvelutuotannossa. Ahtiainen toi esiin, että toimiva yhteiskunta rakentuu tehokkaiden palveluiden ympärille, ja tässä paikallisten yritysten osaaminen voi olla kunnille arvokas voimavara.

Uudenmaan liitto: Kuntien yhteistyön merkitys esillä

Maakuntajohtaja Tuija Telén sekä Uudenmaan liiton kehittämispäällikkö Outi Ervasti kertoivat kuntakierroksen antaneen tärkeää palautetta aluekehitystyöhön. Telén korosti, että Uudenmaan liitto ajaa koko maakunnan etua, ja Ervasti täydensi, että Uusimaa on Suomen heterogeenisin maakunta. Tämä asettaa kuntayhteistyölle erityisiä vaatimuksia, mutta myös tarjoaa mahdollisuuden yhdistää eri kuntien vahvuuksia.

Yritysten ja kuntien yhteistyö talouden moottorina

Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska korosti kuntien ja yritysten yhteistyön merkitystä. Ovaska viittasi pk-yritysbarometrin tuloksiin, jotka osoittavat paikallisten yritysten tilanteen ja tarpeet. Hän muistutti myös ensi vuonna jälleen jaettavista Yrittäjälipuista, joilla mitataan kuntien yritysmyönteisyyttä.

Hankintaneuvoja kannustaa dialogiin

Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius kehotti kuntia tiivistämään vuoropuhelua yritysten kanssa ja kehittämään hankintakäytäntöjä, jotka mahdollistavat myös pienten ja keskisuurten yritysten osallistumisen kilpailutuksiin. Meronen-Vilenius korosti, että hyvä hankintamenettely luo aidosti kilpailua ja lisää vaihtoehtoja kuntien palvelutuotantoon.

Tulevaisuutta rakennetaan vahvoilla verkostoilla

Kunnallisjohdon seminaarit Keski-, Länsi- ja Itä-Uudellamaalla tarjosivat osallistujille tilaisuuden verkostoitua, syventää ymmärrystä alueiden elinvoimakysymyksistä ja keskustella kuntien roolista yrittäjämyönteisyyden edistäjinä. Kiertueen myötä vahvistui viesti, että yrittäjäjärjestön ja kuntien yhteistyö voi olla keskeinen tekijä alueiden elinvoiman ja vetovoiman parantamisessa.

Seminaarit antoivat runsaasti eväitä kuntien ja yrittäjien yhteistyön tiivistämiseen. Keskustelut inhouse-yhtiöistä, kuntien omista kehityshankkeista ja yhteisistä kehitystavoitteista tarjosivat osallistujille konkreettisia ideoita elinvoiman vahvistamiseen. Kunnallisjohdon seminaarit järjestetään joka toinen vuosi, joten yhteistyö jatkuu ja kehittyy tulevinakin vuosina.

#kunnat #elinvoima #yrittäjyys #uudenmaanyrittäjät