YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Ammattikorkeakoulussa puolet aloittaa lähiopetuksessa. Johtajaylilääkäri Sally Leskinen: “Syytä olla kiitollinen nuorten toiminnasta”
Puolet, eli runsaat neljätuhatta, HAMKn opiskelijoista aloittaa lukuvuotensa elokuussa lähiopetuksessa ja suunnitelman mukaan loput lokakuun lopulla. Sairaanhoitopiiri rohkaisee opiskelijoita rokotteen ottamiseen ja jakaa samalla kiitosta nuorille.
Suomen ylioppilaskuntien liitto on ollut huolissaan siitä, että moni harkitsee välivuoden pitämistä tai opintojen keskeyttämistä, mikäli etäopiskelu jatkuu. Asia on tuttu myös HAMKissa. Keskeytymispäätöksiä tehtiin viime lukuvuonna jonkin verran. Huoli työllistymisestä ja opintojen suorittamisesta vaikutti myös opinnoissa aikaisemmin hyvin pärjänneillä.
– Jotkut alkoivat himmailemaan valmistumista, jotta eivät joutuisi epävarmoille työmarkkinoille. Myös sellaista ilmiötä näkyi, että haettiin opiskelijaterveydenhuollosta kesäksi sairauslomaa, jotta tulot eivät täysin katkea, kun ei ole virtaa enää opiskella, koulutuksesta vastaava vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä totesi Hämeen ammattikorkeakoulun julkaisemassa tiedotteessa.
Ammattikorkeakoulun syyslukukausi on alkamassa elokuun viimeisellä viikolla. Se tuo tullessaan kaivattua elämää kampuksille, sillä ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat palaavat lähiopetukseen. Toisen jakson alkaessa lokakuun lopulla loputkin vuosiluokat tulevat perässä. Tartuntamäärien lisääntymisestä huolimatta korkeakoulussa odotetaan helpompaa syksyä kuin vuosi sitten.
– Tosi hienoa saada opiskelijoita kampuksille. Yritetään jaksaa toimia fiksusti ja tehdään tästä mieleenpainuva lukuvuosi kaikille, Ahokallio-Leppälä sanoo.
Keskussairaalalta avoimet kiitokset nuorille
Kanta-Hämeen keskussairaalan johtajaylilääkäri Sally Leskinen kannustaa opiskelijoita hakeutumaan rokotukseen. Vapaita aikoja löytyy monessa kunnassa nyt yhden, kahden viikon aikaikkunalla, mutta ajoittain esimerkiksi Hämeenlinnassa rokotusajat ovat menneet nopeasti. Samalla Leskinen antaa kiitosta nuorille venymisestä ja siitä, että monet ovat luopuneet monesta aiemmin nuoruuteen itsestään selvästi kuuluvasta asiasta.
– Etäkoulu, epävarmuus ja kapeammat sosiaaliset piirit ovat varmasti olleet raskaita ja kaikkien meidän vähän vanhempien on syytä olla kiitollisia siitä, miten nuoret ovat näissä talkoissa olleet mukana, silloinkin kun nuoren oma riski sairastua vakavaan tautiin on ollut tilastollisesti vanhempaa väestöä pienempi. Nyt he joutuvat alkusyksyn vielä ponnistelemaan, mutta se ei mene hukkaan, Leskinen kannustaa.