YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

1.9.2020 klo 12:01
Uutinen

Arctic Kultasuklaa syntyi – maailman makuhermoja hivellään

Viikon makean uutispommin tarjoilivat Kultasuklaa Oy ja Arctic Forest Foods Oy ilmoittamalla yhdistymisestään. Yhtiö tähtää Suomen ja Afrikan välimaastost kansainvälisille markkinoille. Taustaosaamista tarjovat nimekkäät sijoittajat, kuten Peter Vesterbacka.

Hämeen Yrityssanomat | Hämeenlinna, Iittala

– Olemme innoissamme yhteistyön laajenemisesta yrityskaupaksi. Meillä on hyvät mahdollisuudet kehittää tuotteita ja tuotantoa kansainvälisemmäksi konkreettisin toimin, toteaa Kultasuklaata Hämeenlinnan Iittalassa luotsaava parivaljakko Juha-Pekka Kärkkäinen ja Juri Kaskela.

Uusi yhtiö – Arctic Kultasuklaa – hyödyntää osapuolten vahvuuksia – käsintehtyä suomalaista suklaata ja arktisia raaka-aineita sekä makuja. Levin tunturimaisemissa toimivan Arctic Forest Foods´in välipalapatukoita on jo aikaisemmin kuorrutettu Kultasuklaalla. Kansainvälisille markkinoille otetaan käyttöön jännittävä brändinimi Arctic Africa.

– Hienoa, että pääsemme lanseeraamaan arktisia makuja yhä laajemmin. Uskon vahvasti brändimme pohjoisiin, puhtaisiin makuihin ja valikoituihin raaka-aineisiin yhdistettynä herkulliseen suklaaseen, kertoo Arctic Superfoodsin kehittäjä ja Arctic Kultasuklaan tuleva makumestari Jari Kurtti.

Yhteisyrityksen takana on myös kosolti tuotekehitys-, markkinointi- ja rahoitusosaamista. Taustavoimina on tunnettuja sijoittajia, kuten bisnesenkelit Saga Forss ja Kustaa Valtonen, Peter ”Angry Birds” Vesterbacka sekä startup-expertti Pasi Joronen.

Voimaa kaakaopavun alkulähteiltä

Arctic Africa -brändinimi ei ole pelkkää markkinointiblingiä, vaan taustalla on myös eettistä yhteistyötä afrikkalaisten kanssa. Tuotteissa suomalaiset sekä afrikkalaiset raaka-aineet tekevät niistä kiehtovan makuelämyksen. Tarkoituksena on myös kiinnittää huomiota kaakaopavun kasvatuksen laatuun ja viljelijän asemaan.

– Perustamme koulutusohjelman tuotteidemme tuotekehityksen ja tuotannon ympärille, niin Suomessa kuin Afrikassa. Etsimme parhaillaan oppilaitoksia yhteistyökumppaniksi. Sopivia saattaa löytyä hyvinkin läheltä, vinkkaa Vesterbacka Kanta-Hämeen koulutustarjontaa.

Kuva: Peter Vesterbacka (vas.) vihjaili tiedotustilaisuudessa, että oppilaitosyhteistyötä kaivataan tuotekehitykseen ja tuotantoon. Mukana kuvassa Kultasuklaan Tatu Kaskela ja makumestari Jari Kurtti.

Lue laajempi artikkeli Hämeen Yrityssanomissa 10.9.2020