Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Muun muassa Savon Sanomat on julkaissut tällä viikolla Uutissuomalaisen jutun avoimuusrekisteristä.
3.9.2024 klo 17:31
Uutinen

Avoimuusrekisteri kertoo: Suomen Yrittäjien vaikuttaminen laajinta

Suomen Yrittäjät on tehnyt järjestöistä aktiivisimmin vaikuttamistyötä jäsentensä hyväksi, kertovat avoimuusrekisterin tiedot.

Avoimuusrekisterin ensimmäinen raportointikausi koski vaikuttamistyötä huhtikuun alusta kesäkuun loppuun, ja raportointiaika päättyi kuunvaihteessa. Avoimuusrekisteriin rekisteröidään vaikuttamistyö ja yhteydenotot ministereihin avustajineen, kansanedustajiin ja virkamiehiin.

Suomen Yrittäjät oli ensimmäisellä raportointikaudella aktiivisin järjestö vaikuttamistyössä. Suomen Yrittäjät oli yhteydessä raportoitaviin tahoihin 144:stä eri aiheesta. Toisena tilastossa oli Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) 87 aiheella ja kolmantena Kuntaliitto 66 aiheella.

Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen vaikuttamistyö ei näy keskusjärjestön luvuissa. Aluejärjestöistä aktiivisin oli Pirkanmaan Yrittäjät 19:llä eri vaikuttamisaiheella.

Avoimuusrekisterin mukaan Suomen Yrittäjät on vaikuttanut järjestöistä selvästi laajimmin eri asioihin.

– On ilo havaita, että avoimuusrekisteristä näkyy Yrittäjien porukan ahkeruus ja aktiivisuus laajalla rintamalla jäsenillemme tärkeissä asioissa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– Samalla totean, että moni vaikuttamistyö jää yhä pimentoon osin siksi, että rekisteriin kirjataan vain osa toimista. Esimerkiksi teemme paljon työtä erilaisissa työryhmissä, ja tämä tapahtuu rekisterin ulkopuolella, Pentikäinen jatkaa.

Vaikuttamistyön aiheiden määrä 1.4.–30.6.2024

  1. Suomen Yrittäjät 144 kpl
  2. MTK 87
  3. Kuntaliitto 66
  4. Blic Oy 65
  5. Pohjoisranta BCW 47
  6. Rud Pedersen 46
  7. Energiateollisuus 38
  8. Suomen Olympiakomitea 34
  9. Kaupan liitto 34
  10. Tekir Oy 33 ja Amnesty International 33

Lähde: avoimuusrekisteri.fi

Toimitus
Toimitus