BONJOUR Koiratrimmaamo ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on BONJOUR Koiratrimmaamo:n perustajat sekä yrittäjät Hélène ja Niko Ojanen. Yrityksellä on trimmaamot Espoon Olarissa ja Tapiolassa sekä Helsingin Jätkäsaaressa.

Yrittäjän nimi?

Hélène ja Niko Ojanen, BONJOUR Koiratrimmaamo:n perustajat sekä yrittäjät

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

BONJOUR Koiratrimmaamo on perustettu vuonna 2019. Hélène on ollut päätoimisena yrittäjänä vuodesta 2017 ja Niko sivutoimisena yrittäjänä vuodesta 2011 lähtien ja päätoimisena yrittäjänä alkaen vuodesta 2023.

Yhteystiedot?

👉 bonjourkoiratrimmaamo.fi
📧 asiakaspalvelu@bonjourkoiratrimmaamo.fi
📞 puh. +358 50 569 4653

👋 Instagram
👌
TikTok
👍
Facebook
🤝 Linkedin

Yrityksen toimiala?

BONJOUR Koiratrimmaamo tarjoaa monipuoliset koiran trimmaus-, pesu- sekä kynsienleikkauspalvelut Espoossa ja Helsingissä.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

BONJOUR Koiratrimmaamo on nähnyt päivänvalon kesällä vuonna 2019, jolloin ensimmäinen piste on perustettu Espoon Olariin. Toisena perustajana Ranskasta Suomeen muuttanut Hélène, joka kielimuureista huolimatta opiskeli trimmauksen salat ja ensin työskenneltyään vuosia alalla päätti perustaa oman trimmaamon sekä uudistaa alaa.

Trimmaamon kulmakivenä ovat alusta alkaen olleet ensiluokkaiset trimmauspalvelut, erinomainen ja iloinen asiakaspalvelu sekä koiraystävän ehdoilla työskentely.

Hyvä sana Olarin Koiratrimmaamosta kiersikin nopeasti ja trimmaamosta muodostui pikaisesti monien suosikkipaikka. Toiminnan sekä asiakasmäärien kasvaessa päätettiin päivittää yritys BONJOUR Koiratrimmaamo nimen alle kunnioittaen ranskalais-suomalaista alkuperää ja jotta uusien trimmaamoiden avaaminen sekä paremmin asiakkaiden suuntaan viestiminen olisi mahdollista.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Hélène: Päiväni koostuvat suurelta osin asiakkaiden tapaamisista, koirien hyvinvointi- sekä turkinhoitoon liittyvistä palveluista, tiimin jäsenten kanssa yhteydenpidosta, trimmaajien kouluttamisesta sekä yrityksen toiminnan kehittämiseen liittyvistä tehtävistä.

Niko: Päivät vaihtelevat melko paljon, mutta joka päivään liittyy vahvasti muun muassa hallinnollisia-, markkinointiin-, asiakaspalveluun sekä yrityksen kehittämiseen ja kasvuun liittyviä tehtäviä.

Jotain muuta, mitä haluatte kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Meillä on huipputiimi sekä kivat asiakkaat ja kukapa ei tykkäisi työskennellä eläinten hyvinvoinnin hyväksi.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Niko: Korkea työmoraali sekä jatkuva uusien taitojen opiskelu ja ennen kaikkea asioiden vieminen käytäntöön.

Hélène: Minulle on tullut aina luontevasti asiakaspalveluun liittyvät taidot sekä olen myös nopea oppimaan, minulla on hyvä stressinsietokyky sekä rauhallisuus myös haastavissa tilanteissa ja ratkaisen ongelmat nopeasti enkä jää märehtimään niissä.

Miten purat stressiä?

Hélène: Käyn kuntosalilla ja ulkoilemalla luonnossa koirani, Rosien kanssa sekä tapaamalla kavereita ja meditoimalla.

Niko: Käyn skeittaamassa muutaman kerran viikossa ja ulkoilu luonnossa koiramme kanssa toimii myös.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Hélène: Ei ollut ainakaan negatiivisia uskomuksia, mutta uskoin kyllä, että pystyisin paremmin tuomaan yrittäjyyden kautta esille omia arvojani mitä tulee koirien hyvinvointiin trimmausalalla ja tämä on kyllä toteutunut.

Niko: Ei oikeastaan, sillä sivutoimisena yrittäjänä olen toiminut sen verran pitkään ja yrittämiseen liittyviä asioita olen tehnyt ja opiskellut vuosia. Luonteeltani olen myös yrittäjähenkinen, joten siinä mielessä yrittäjänä toimiminen tulee luontevasti.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Niko: Syön liikaa karkkia sekä suklaata!

Hélène: Sanoisin, että makea hampaani, eli suklaa kyllä maistuisi aina hyvän tv-sarjan parissa tai lukien esimerkiksi hyvää fantasia kirjaa.

Onko sinulla aamurutiineja?

Niko: Aikaisin aamusta yleensä kuuntelen aamutoimien ohessa esimerkiksi podcasteja tai muuta kuunneltavaa formaattia ja sitten jos vielä kerkeän, niin koetan lukea / oppia jostain hyödyllisestä aiheesta sekä siihen päälle Duolingoa (ranskan kielen opiskelua). Mutta siinä mielessä ei ole tarkkoja aamurutiineja, paitsi toki kahvin juominen taitaa poikkeuksetta toteutua joka aamu.

Hélène: Useimmiten aamut alkavat aamutoimien ohessa kuuntelemalla radiota ja seuraamalla mitä trimmausalalla tapahtuu sekä kuntosalilla pyrin myös käymään aamuisin.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Niko: Voit vain epäonnistua, jos luovutat!

Hélène: Älä luovuta, välillä on vaikeata, taistele sen puolesta mihin uskot ja äläkä pelkää epäonnistumista. Nauti matkasta ja tavoitteittesi toteutumisesta.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >