YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

29.7.2019 klo 11:04
Uutinen

Ed Sheeranin lahjakello on suomalaista laatutyötä – hinta voi nousta 12 000 euroon

Suomalainen De Motu valmistaa rannekelloja etupäässä lentäjien käyttöön, mutta ne näyttävät kiinnostavan myös muotitietoisia maailmantähtiä.

Talouselämä-lehti kertoo yrityksen perustajasta Valdemar Hirvelästä, jonka yritys on päässyt nopeasti kelloharrastajien tietoisuuteen.

De Motu valmistaa niin sanottuja pilottikelloja, joiden ominaisuudet on suunniteltu ilmailualan harrastajia silmälläpitäen.

– Kellon valmistustiedoissakin lukee ”Finland EFHF”, ja kaikki lentäjät tietävät, että se on Malmin lentokentän ICAO-tunnus, eli kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön tunnus”, De Motun toimitusjohtaja Hirvelä kertoo Talouselämä-lehden haastattelussa.

Kellojen myyntivaltti on laadukas rakenne ja tyylikäs muotoilu. Kellot valmistetaan Malmin lentokentällä autenttisessa ympäristössä.

De Motun asiakkaista osa on varsin fanaattisia kelloharrastajia, joilla voi olla kotonaan useita kelloja. Niiden arvo voi olla korkeampi kuin omistajan auton.

Hirvelän mukaan kellobuumi on saavuttanut myös Suomen. Kellosta halutaan apua imagon luomiseen.

G-voimaa mittaava kello tulossa

De Motun valmistamat kellot maksavat mallista riippuen 1 350 –12 000 euroa. Edullisimmissa malleissa on kvartsikoneisto, kalliimmissa automaatiokoneisto. Ed Sheeranin R42-malli oli valmistajan lahja maailmantähdelle. Laulaja piti kelloa ranteessaan esiintymisensä ajan. Näin huomio oli taattu.

Tavallisemmat asiakkaat saattavat innostua kellosta, jos ovat joskus haaveilleet lentäjän urasta. De Motu pönkittää tarinaansa tarjoamalla osalle asiakkaistaan kaupunkilentoja DC3-koneella Malmin lentokentältä.

Ensi vuonna valmistaja tuo myyntiin kellomallin, johon on integroitu maailman ensimmäinen G-voimaa lukuarvoilla mittaava G-mittari.

– Pystymme todistamaan, että De Motu on sellainen yhtiö, joka kykenee myös tekemään teknologiaa, eikä vain ostamaan sitä Sveitsistä, Hirvelä kertoo haastattelussa.

Kuva: De Motu

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Avaa pop-up -ikkuna