Yrittäjät Kuopio
Kuopion Yrittäjien logo
30.8.2023 klo 16:14
Uutinen

Ehdolla hallitukseen 2024-2025

Juhamatti Huusko, Navigatio Oy

Toimin yrittäjänä Navigatio Oy:ssä, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille. Olen perustanut yrityksen yhdessä vaimoni kanssa ja ensimmäiset vuodet yrittäjyys oli minulle sivutoimista. Tämän vuoden alusta lähtien olen toiminut päätoimisena yrittäjänä. Toimin ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen (Kehpa) palveluntuottaja. Koulutukseltani olen ekonomi ja yhteiskuntatietieteiden tohtori. Olen myös suorittanut hallitusosaamista kehittävän Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -tutkinnon.

Haluan olla mukana vaikuttamassa Kuopion Yrittäjien toimintaan ja edistää kuopiolaisten yritysten liiketoimintaa toimialasta riippumatta. Haluan tukea paikallisia eri kokoisia pk-yrityksiä ja kasvuhaluisia yrityksiä sekä nostaa erityisesti pienten yritysten asemaa esim. julkisissa hankinnoissa. Uskon, että systemaattinen ja pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta.

Minulla on todella laaja osaaminen liiketoiminnan kehittämisestä ja pitkä kokemus yrityksille tärkeistä osa-alueista, kuten myynnistä ja markkinoinnista. Minulla on myös hyvin laajat verkostot ympäri Suomea niin yritysmaailmaan, mutta myös korkeakoulumaailmaan.

Yritysten ja oppilaitosten välisessä yhteistyössä on mielestäni paljon kehittämistä ja tiiviimpi yhteistyö tarjoaisi molemmille osapuolille uusia mahdollisuuksia. Lisäksi olen hyvin aktiivinen sosiaalisessa mediassa, joten pystyn markkinoimaan Kuopion Yrittäjiä ja paikallisia yrityksiä laajalle verkostolleni.

Laura Lampinen, Lampi Design Oy

Olen 31-vuotias koru- ja jalometallimuotoilija ja Lampi Design Oy:n yksinyrittäjä.
Päätoimisena yrittäjänä minulle on kertynyt taivalta 2,5 vuotta kaikenlaisten korujen korjausten, muutostöiden ja upeiden tilaustöiden parissa. Käsillä tekeminen ja luovuus ovat aina olleet minulle tärkeitä, joten myös vapaa-aikanani teen kaikenlaisia käsitöitä. Sen lisäksi harrastan myös jousiammuntaa aina kun jousen pariin vain ehdin.

Tätä ennen yrittäjyys tai yrittäjämäinen toiminta on ollut mukana urapoluillani vähän salavihkaa ja olen tajunnut sen vasta näin jälkeenpäin. Olen ollut mm. mukana Nuori Yrittäjyys Start Up- ohjelmassa, pyörittämässä vuoden verran pientä korukahvila toimintaa opiskelijatovereitteni kanssa. Toimin myös jonkin aikaa kevytyrittäjänä, tekemällä alihankintana kultasepäntöitä paikallisille korualan yrittäjille korkeakoulu opintojeni ohella.
Vaikka en siis koskaan suunnitellutkaan ryhtyväni yrittäjäksi, ei se kyllä loppujen lopuksi mikään yllätys ollut.

Haluaisin mukaan Kuopion Yrittäjien hallitukseen tutustuakseni uusiin tuttavuuksiin, oppiakseni uutta ja kasvattaakseni yhteistyömahdollisuuksia ja verkostoja eri alojen ja yrittäjien välillä. Haluaisin myös omalla esimerkilläni herätellä, viedä tietoa eteenpäin ja tuoda muita nuoria yrittäjiä enemmän mukaan toimintaan, koska yhdessä tekemällä saadaan aikaan paljon upeita asioita.

Olen hyvin sosiaalinen, luova, aikaansaava ja tutustun helposti uusiin tuttavuuksiin.

Haluaisin myös uskoa, että olen muiden mielestä helposti lähestyttävä ihminen jolle on helppo puhua. Tämän ansioista pystyn tuomaan esiin monia eri näkökulmia vallitseviin keskusteluihin ja luomaan monipuoliset verkostot, josta löytyy monenlaista osaajaa apuun, silloin jos oma luovuus loppuisikin kesken.

En myöskään usko kilpailija-asetteluun vaan me olemme kaikki kollegoita ja yhteistyökumppaneita, ja yhteistyöllä me kaikki saamme mahdollisuuden loistaa omalla osaamisellamme. Sitä minä haluan omalla tekemiselläni edistää.

Johanna Pantsar, Bestla Coaching Oy

Olen ollut sivutoiminen yrittäjä helmikuusta 2023 ja nyt siirryn päätoimiseksi yrittäjäksi syksyllä.

Yritykseni tarjoaa relokaatiopalveluita, johdon coachausta ja HR helppiä. Aikaisempi taustani on FinVectorilta ja sen emoyhtiöstä HR johtajana ja ihmisten kehittäjänä. Minulla on laajat verkostot alueella ja olen varsin aktiivinen toimija. Olen ollut myös aktiivinen jäsen ja varapuheenjohtaja Kauppakamarin osaamisvaliokunnassa.

Toivon, että saisin toimia aktiivisena verkostoissa toimijana myös yrittäjänä ja ajattelen, että hallituksen jäsenenä voisin olla osa laajempaa yrittäjien verkostoa.

Haluan tehdä aktiivisesti töitä edustamassani viiteryhmässä.

Hallitustyöskentely antaa mahdollisuuden tavata ja työskennellä muiden yrittäjien kanssa. Tämä luo mahdollisuuksia yhteistyöhön, ideoiden jakamiseen ja yhteisten etujen ajamiseen myös yhteiskunnallisella tasolla.

Kuopion Yrittäjien hallituksessa on mahdollisuus vaikuttaa päätöksiin ja toimia yrittäjäyhteisön äänenä. Voin olla mukana kehittämässä järjestön strategiaa ja ohjaamaan sen toimintaa, mikä vaikuttaa suoraan yrittäjien etuihin ja haasteisiin.

Hallituksessa on mahdollisuus ottaa vastuuta ja olla mukana vaikuttamassa yhteiseen tulevaisuuteen. Voin olla mukana rakentamassa parempaa yrittäjäympäristöä ja luomassa edellytyksiä menestykselle kaikille yrittäjille.

Hallitustyöskentely tarjoaa mahdollisuuden oppia muilta yrittäjiltä ja jakaa omia kokemuksiani.

Tuore kokemus yrittäjyydestä ja pitkä kokemus kansainvälisen lääketeollisuuden palveluksesta ja johtajana toimimisesta.

Mika Savolainen, BURGER5 OY

Olen 46.v ja neljä vuotta toiminut yrittäjänä BURGER5:ssa. Ravintola-alalla olen työskennellyt vuodesta 1995 alkaen eli melkein 30 vuotta. Kouluja olen käynyt seuraavasti: kokki koulutus, ravintolaesimies tutkinto ja hetki sitten suoritin johtamisen ja yritysjohtamisen tutkinnon. Kuopion yrittäjien hallituksessa olen toiminut yhdistyksen varapuheenjohtajana ja yhteiskuntavaikuttamisen valiokunnan puheenjohtajana. Viimeiset kaksi vuotta meni nopeasti ja koen että työt jäivät vielä meillä kesken ja siksi haen jatkoa.

Hallituksessa pääsen vaikuttamaan myös oman alueeni muiden yrittäjien kanssa yhteistyössä alueemme yrittämisen edellytyksiin. Yrittäjien olisi hyvä pitää enemmän yhtä ja osaltani haluaisin myös tätä olla kehittämässä.

Halua edistää alueemme yrittäjien toimintaa. Yhdessähän näitä tehdään – meiningillä saadaan yrittäjät yhdessä tekemään toiminnastamme entistä näkyvämpää ja arvostetumpaa.

Ehdolla puheenjohtajaksi 2024-2025

Henna Stockås, Stockås Oy/Ratsastuskeskus ILO Oy

Olen entinen maajoukkuetason kilparatsastaja, neljännen sukupolven moniyrittäjä, neljän lapsen äiti ja vaimo. Koulutukseltani olen ratkaisumyynnin tradenomi, sekä urheiluvalmentaja.

Olen toiminut hevosten kanssa jo 30-vuoden ajan ja oppinut näiltä upeilta eläimiltä kohtaamisen ja hetkessä elämisen taitoja. Vankka ja vahva kilparatsastus tausta on vastaavasti opettanut sitä kovuutta ja päämäärätietoisuutta, jota tavoitteiden saavuttamisen eteen tehtävä työ vaatii.

Olen perustanut elämäni aikana kolme yritystä, joista kahden matkaa luotsaan edelleen eteenpäin. Yrittäjä minusta tuli ensimmäisen kerran vuonna 2014, kun perustimme urheilijan kehittymisen seurantaa tukevan Saas yrityksen perheen ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Toinen yritykseni Ratsastuskeskus ILO Oy teki minusta täyspäiväisen yrittäjän vuonna 2016, kun teimme sukupolvenvaihdoksen äitini ratsastuskoulussa. Kolmas yritykseni minun ja mieheni yhteinen Start-up yritys Stockås Oy, joka valmistuttaa vastuullisesti valmistettuja ratsastusasuja Suomessa. Vaatteemme tehdään mittatilaustyönä Kuopiossa ja kankaat kudotaan Pohjanmaalla.

Toimin tällä hetkellä luottamustehtävissä Kuopion Yrittäjien hallituksessa ja olen myös viestintävaliokunnan puheenjohtaja.

Vapaa-aikani kuluu lasten kanssa leikkiessä ja ulkoillessa. Harrastuksiini kuuluu luonnollisesti ratsastus ja sitä, sekä fyysistä kuntoa tukeva kuntosaliharjoittelu.

Haluan tulla valituksi Kuopion Yrittäjien puheenjohtajaksi, koska haluan aktiivisesti kasvattaa ja edistää yrittäjyyden asemaa Kuopiossa. Uskon, että tämä rooli tarjoaa parhaat mahdollisuudet tuoda esille kuopiolaisten yritysten osaamista ja tietotaitoa myös valtakunnallisesti. Kuopion Yrittäjien puheenjohtajana voisin vaikuttaa merkittävästi paikallisen yritysilmapiirin positiiviseen vahvistamiseen ja tätä kautta kuopiolaisten yrittäjien menestymiseen ja hyvinvointiin.

Koen, että minulla on annettavana sitä draivia, tahdonvoimaa, innostusta, empatiaa, sekä kuuntelukykyä mitä yrittäjä kollegat näinä vaikeina aikoina tarvitsevat. Koen, että meidän yrittäjien on yhdistettävä voimamme, jotta voimme yhdessä parantaa ja luoda parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta koko Suomelle. Koen, että minulla on niitä kykyjä joita tarvitaan tämän entistä vahvemman yhteistyökulttuurin rakentamiseen.

Uskon, että minulla on myös vaadittavaa rohkeutta ja päämäärätietoisuutta ajaa yrittäjien aseman vahvistumista Kuopiossa alueellisesti, sekä esimerkin voimalla ihan valtakunnallisella tasolla.

Valinnat tehdään syyskokouksessa 8.11.

Tänä vuonna haemme puheenjohtajaa kaksi vuotta tehtävässä toimineen Janne Seppälän tilalle, ja avoinna on viisi hallituspaikkaa. Sekä hallituksen jäsenen että puheenjohtajan toimikausi on kaksi vuotta. Puheenjohtaja ja uudet hallituksen jäsenet valitaan 8.11. yhdistyksen syyskokouksessa.

KUINKA PÄÄSEN MUKAAN?

Puheenjohtajaehdokkaat voivat ilmoittautua etukäteen täällä.

Hallituksen jäsenet voivat vastata kysymyksiin tästä avautuvalla hakulomakkeella – pyydämme sinua kertomaan pienen esittelyn itsestäsi.

Kiinnostuitko? Lisätietoa voit kysyä puheenjohtaja Janne Seppälältä, puh. 0440 620 722 tai toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmaselta puh. 044 568 0509.