Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Rizah Veseli palkittiin vuoden 2023 maahan muuttaneena yrittäjänä. Kuva: Satu Mali
9.9.2024 klo 12:58
Uutinen

Ehdota suosikkiasi vuoden maahan muuttaneeksi yrittäjäksi – ”Vaaditaan usein yrittämisen haasteiden lisäksi erityistä kykyä sopeutua”

Suomen Yrittäjät ja työeläkeyhtiö Elo etsivät kuudetta kertaa vuoden maahan muuttanutta yrittäjää. 

Kilpailulla tuodaan esiin maahan muuttaneita yrittäjiä ja heidän merkitystään suomalaisessa yrityskentässä. Voittajaksi valitaan yrittäjä, joka inspiroi muita omalla menestystarinallaan. Viime vuonna kisan voitti Perniön Rullakebabtehdas Oy:n perustaja Rizah Veseli.

– Haemme kilpailuun useamman vuoden menestyksekkäästi yritystä pyörittäneitä yrittäjiä, yrittäjäpareja ja tiimejä kulttuuriseen taustaan tai kielitaitoon katsomatta, verkostokoordinaattori Sonja Antosalo Suomen Yrittäjistä sanoo.

Haastavien aikojen äärellä on entistä tärkeämpää nostaa esiin esimerkillisiä yrittäjiä muille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

– Maahanmuuttajayrittäjältä vaaditaan usein yrittämisen haasteiden lisäksi erityistä kykyä sopeutua ja oppia uutta. Meitä kiinnostavat erityisesti yrittäjät, joilla on innostava ja rohkaiseva asenne yrittäjyyttä kohtaan.

– Meille on tärkeää olla mukana kilpailussa, koska maahan muuttaneet yrittäjät tuovat mukanaan ainutlaatuisia näkökulmia ja tarinoita, jotka inspiroivat koko yrittäjäkenttää. Uskomme, että kasvu ja menestys syntyvät ihmisistä, ja maahan muuttaneet yrittäjät ovat erinomainen esimerkki innovatiivisuudesta, sitkeydestä ja rohkeudesta. Tätä tarvitaan Suomen talouden vahvistamiseen ja työpaikkojen luomiseen, sanoo johtaja Marianna Ahola työeläkeyhtiö Elosta.

Ilmianna nyt ehdokkaasi

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa yrittäjää englanniksi tai suomeksi viimeistään 29. syyskuuta. Ehdotuksen voi tehdä täällä.

Tuomaristo valitsee viidestä finalistista voittajan, joka saa 5 000 euron rahapalkinnon työeläkeyhtiö Elolta. Voittaja julkistetaan Business Unplugged -tapahtumassa Helsingissä 14. marraskuuta.

Palkitsemiskriteerit

Kilpailuun ehdotettavan maahan muuttaneen yrittäjän on täytettävä seuraavat ehdot:

· Yrittäjä ei ole syntynyt Suomessa.

· Yrittäjän äidinkieli ei ole suomi, ruotsi tai saame.

· Yrittäjä on perustanut yrityksen Suomeen.

· Yrittäjän ja yrityksen tulee olla maineeltaan moitteeton.

· Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa.

· Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään kolme vuotta kilpailuvuoteen mennessä.

· Kilpailuun voi ehdottaa yksinyrittäjää, yrittäjäkaksikkoa tai tiimiä.

· Yrittäjä ei voi olla Suomen Yrittäjien maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus