YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

2.9.2024 klo 10:41
Uutinen

Eläinlääkärikeskus SoVet ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieraana on eläinlääketieteen lisensiaatti ja Eläinlääkärikeskus SoVetin toimitusjohtaja Maarit Luukkainen. Maarit tiimeineen tarjoaa lemmikeille laajasti erilaisia terveyden- ja sairaudenhoitopalveluja klinikallaan Kivenlahdessa.

Yrityksen nimi?

Soukan pieneläinklinikka Oy (markkinointinimi Eläinlääkärikeskus SoVet)

Yrittäjän nimi?

Maarit Luukkainen
eläinlääketieteen lisensiaatti, toimitusjohtaja

Maarit ja lemmikit

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Yrittäjänä vuodesta 1999, jolloin yritys on myös perustettu.

Yhteystiedot:

📞 p. 09- 546 505 11
📍 osoite: Höyrylaivantie 20, 02320 Espoo
📧 sähköposti: sovet@sovet.fi
www.sovet.fi

Eläinlääkärikeskus SoVet somessa
facebook: www.facebook.com/ElainlaakarikeskusSoVet
instagram: www.instagram.com/elainlaakarikeskussovet
tiktok: elainlaakarikeskussovet

Yrityksen toimiala?

Eläinlääkäriasema

Yrityksen tarina/historia?

Eläinlääkärikeskus Sovetin tarina alkoi vuonna 1999, jolloin Soukan eläinlääkäriasemaa pitänyt eläinlääkäri Kaisu Jousjärvi myi toiminnan eläinlääkäri Maarit Luukkaiselle ja eläinlääkäri Anne Lipiäiselle. Toimitilat sijaitsivat tuolloin Soukassa Kastevuorenraitilla, kerrostalon alakerrassa melko vaatimattomissa tiloissa. Näissä tiloissa oli ollut pienimuotoista eläinlääkäritoimintaa jo vuodesta 1995.

Luukkainen ja Lipiäinen antoivat yritykselle uuden nimen, Soukan pieneläinklinikka (joka muuten toimii yrityksen virallisena nimenä edelleen). Koska tarkoitus oli harjoittaa enemmän klinikkamaista toimintaa, alettiin etsimään uusia, isompia tiloja.

Tällaiset tilat löytyivätkin Ala-Kivenlahdesta Ristiaallokonkadulta. Toiminta siirtyi kokonaan ELL Maarit Luukkaisen vastuulle, kun eläinlääkäri Anne Lipiäinen myi oman osuutensa firmasta hänelle vuonna 2002.
Ensimmäinen avustaja/hoitaja palkattiin klinikalle. Toiminta alkoi laajentumaan vauhdilla, ja uusille tiloille oli nopeasti tarvetta.

Vuonna 2005 toiminta siirtyi taas hieman suurempiin tiloihin Merivalkaman osoitteeseen. Nyt klinikalla työskenteli jo useampi eläinlääkäri sekä hoitaja. Maarit Luukkainen haki uusia oppeja sekä ulkomailta, että työskenteli myös Helsingin Yliopistollisessa eläinsairaalassa samaan aikaan.

Vuonna 2009 Maarit Luukkainen kävi hakemassa oppia tähystysleikkausten tekemiseen USA:sta. Näitä leikkauksia alettiinkin pian tekemään klinikallamme.

Eläinlääkärikeskus SoVet – tähystysleikkaus

Vuonna 2010 klinikan toiminta siirtyi nykyisiin tiloihin Kivenlahdentie 7:n Espoonlahteen. Samalla klinikan nimi muutettiin Eläinlääkärikeskus SoVet:ksi, koska nimi ”Soukan pieneläinklinikka” sai ihmiset usein etsimään klinikkaa Soukasta.

Tällä hetkellä klinikalla työskentelee 8 eläinlääkäriä (joista 1 on äitiyslomalla) ja useita hoitajia sekä asiakaspalvelijoita.

Eläinlääkintä on ollut suuressa murroksessa viimeisten vuosien aikana. Alalle on tullut pääomasijoittajia ja eläinlääkäriasemat ovat ketjuuntuneet. Eläinlääkärikeskus SoVet on pysynyt itsenäisenä, ketjuun kuulumattomana, eläinlääkärijohteisena klinikkana murroksen keskellä.

Missiomme on olla hyvän ja yksilöllisen palvelun klinikka, jossa asiakasta kuunnellaan, ja jossa lemmikkisi saa aina ensiluokkaista ja turvallista hoitoa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivääni kuuluu perinteistä eläinlääkärin työtä: teen nykyisin pääsääntöisesti leikkauksia, tähystyksiä ja tähystysleikkauksia, sekä ultraäänitutkimuksia koirille ja kissoille. Lisäksi työpäivääni kuuluu henkilöstöhallintaa, talousasioiden hoitoa, yhteydenpitoa kirjanpitäjään ja yhteistyötahoihin, juoksevien asioiden hoitoa, markkinointia; kaikenlaista pienyrittäjän arkeen kuuluvaa. Pidän vaihtelevasta työnkuvasta, luultavasti kyllästyisin, jos tekisin vain yhtä työnkuvaa. Olen ollut aina hyvin yrittäjähenkinen.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Meillä on upea, jatkuvasti kasvava asiakaskunta, sekä sitoutuneet, innostuneet ja motivoituneet työntekijät. Näistä tekijöistä syntyy yrityksen menestys.

Maarit ja Eläinlääkärikeskus SoVetin henkilökunta

Miten purat stressiä?

Asun maaseudulla Kehä 3 ulkopuolella, joka on hyvä vastapaino työlle. Myös harrastus pyörii eläinten parissa: harrastan hevosia ja ratsastusta, jossa pääsee helposti unohtamaan arkihuolet. Lisäksi pidän matkustamisesta.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >