Espoon Yrittäjät toimitusjohtaja Esa Kinnunen, hallituksen jäsen Monica Jalonen, Espoon Yrittäjät puheenjohtaja (1.1.2024-) Aija Bärlund, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen, hallituksen jäsen Katri Sipilä
19.12.2023 klo 14:48
Uutinen

Ensimmäiset sata päivää takana ja kohti uutta valoisaa yrittäjävuotta!

Espoon Yrittäjien toimitusjohtajan joulukirjoitus


Aloitin Espoon Yrittäjissä elokuun alussa ja ensimmäiset sata päivää tulivat täyteen jo pienen aikaa sitten. Paikallistoiminta ei ollut itselleni juurikaan tuttua, vaikka olin ollut yrittäjäjäsenenä jo jonkun vuoden ja Suomen Yrittäjien valtuustossa parisen vuotta.

On ollut mahtavaa tutustua Espoon Yrittäjien toimintaan nyt sisältä päin. Suurena tukena on ollut meidän toimistomme henkilökunta, luonnollisesti oma hallituksemme ja koko Suomen Yrittäjien laaja organisaatio. Ensimmäiset sata päivää ovat menneet tutustuessa nykyiseen toimintaamme ja erityisesti sidosryhmiemme yrittäjyyttä tukeviin strategioihin. Tärkeimmät kumppanimme ovat Espoon ja Kauniaisten kaupungit sekä kaupalliset toimijat, joiden kanssa järjestämme useimmat tapahtumamme.

On ollut suuri ilo tavata yrittäjäjäseniämme tapahtumissamme ja erityinen kunnia saada myös suoria puhelinsoittoja sekä viestejä jäseniltämme. Näissä yhteydenotoissa esiin ovat nousseet tärkeät teemat, joissa voimme tukea yrittäjyyttä tarvittavin keinoin. Olemme syksyn mittaan tehneet myös useita jäsenkyselyitä kuukausijulkaisuidemme mukana. Kyselyiden tarkoituksena on ollut hakea punaista lankaa ensi vuoden tapahtumakalenterin laatimiseen sekä tunnistaa tärkeimmät edunvalvontateemat.

Jäsenkyselyiden perusteella seuraavat tapahtumat ja palvelut nousivat päällimmäisiksi:

  • Verkostoitumismahdollisuudet potentiaalisiin asiakkaisiin ja kumppaneihin
  • Osallistuminen kulttuuritapahtumiin esim. teatteri
  • Yrittäjien lounastapaamiset
  • Neuvontapalvelut
  • Tuki hankintapalveluissa ja erityisesti hyvinvointialueiden suuntaan

Otamme luonnollisesti annetun palautteen ohjenuoraksemme, kun rakennamme tulevan vuoden tapahtumakalenteria.

Toivottavasti saamme teidät rakkaat yrittämisen kohtalotoverit sankoin joukoin mukaan meidän tuleviin tapahtumiin!

Esille tulleita edunvalvontateemoja edistämme yhdessä Espoon ja Kauniaisten kaupungin toimijoiden kanssa sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen suuntaan.

Vuoden lopulla uudet tuulet puhaltavat myös hallituksessamme, kun saamme mukaan kaksi uutta jäsentä: Berit Virtanen-Thewlis ja Sini Toivonen. Tulevan hallituksen puheenjohtajaksi nousee Aija Bärlund. Strategiaa olemme jo viritelleet tulevan hallituksen voimin ja olemme nostamassa merkityksellisyyden yhdeksi meidän arvoistamme. Uutena teemana strategiassamme tulee olemaan ratkaisun kehittäminen yrittäjien ja työntekijöiden väliseen kohtaanto-ongelmaan niin tekoälyn kuin myös alustatalouden keinoin.

Kiitos syyskaudesta ja upeaa rauhaisaa joulun aikaa teille kaikille!

t. Esa Kinnunen