YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Esa Heritty: Aktiivijäsenyydestä iloa niin itselle kuin yhteisölle

Hämeenlinnan Yrittäjien noin 680 jäsenen yhdistyksessä toimii useita aktiivisia yrittäjiä niin hallituksen luottamushenkilöinä kuin eri tiimeissä edistäen edunvalvontaa, järjestäen tapahtumia ja hoitaen viestintää.

Sun Näkymä Oy:n Esa Heritty muutti Hämeenlinnaan 3,5 vuotta sitten. Aikaisempi harrastusluonteinen tekeminen media-, tapahtuma- ja valmennusprojekteissa muuttui vähitellen kevytyrittäjyydeksi ja sitä kautta päätoimiseksi media-alan yrittäjyydeksi vuoden 2022 loppupuolella.

Mediayrittäjän arkipäivään kuuluu muun muassa sisällöntuotantoa, sosiaalisen median ylläpitoa, podcasteja, juontokeikkoja ja omia luentotilaisuuksia. Yrittäjyytensä myötä Heritty liittyi lähes välittömästi Hämeenlinnan Yrittäjien jäseneksi.
– Tärkeimpänä motiivina oli mahdollisuus verkostoitua uutena yrittäjänä uudessa kaupungissa. Osittain veri veti myös järjestömielessä, sillä olen lähes koko ikäni ollut mukana urheiluseurojen toiminnassa.

Jo ensimmäisessä, Hämeen Yrittäjien järjestämässä myyntikoulutuksessa Heritty koki lampun syttyvän.
– Oivalsin välittömästi, että ”hei, näinhän tätä hommaa hoidetaan”! Sain tapahtumassa heti solmittua useita kontakteja.

Toinen kipinä syttyi, kun Heritty huomasi somessa Hämeenlinnan Yrittäjien hakevan aktiivitoimijoita tapahtumatiimiinsä. Omien juonto- ja luentokokemusten myötä hän kiinnostui tiimin tekemisistä.
– Vastasin hakuun ja tapahtumavastaava Jenna Leino otti nopeasti yhteyttä. Yllätyin iloisesti, kun ensimmäisessä tapaamisessa olikin lähes koko Hämeenlinnan Yrittäjien hallitus minua vastassa.

Tapahtumatiimin lisäksi Heritty on avustanut myös viestintätiimissä. Hän onkin hyvä esimerkki siitä, että yhdistyksen toiminnassa voi olla aktiivisesti mukana olematta mukana hallituksessa.
– Tämä vapaa rooli sopii minulle mainiosti. Joka tapauksessa teen asioita sitoutuneesti. Välillä itsekin ollut tapahtumissa esittäjänä, kuten viime syksyn some-afterwork-tilaisuuksissa. Olen päässyt tapaamaan oman toimintani kannalta hyödyllisiä yrittäjiä ja saanut ystäviä uudessa kotikaupungissa, iloitsee Heritty.

Hämeenlinnan Yrittäjien varapuheenjohtaja Martti J. Kangas painottaa, että yhdistyksen toiminta on avointa kaikille jäsenille. Niin hallitukseen kuin aktiivitoimijoiksi halutaan erilaisia osaamisia, toimialoja ja näkemyksiä.
– Oman kiinnostuksensa mukaan voi osallistua eri toimintoihin – tapahtumiin, koulutuksiin, vaikuttamiseen ja tiedottamiseen. Mukana voi olla tapahtuma- tai projektikohtaisesti oman ajankäyttönsä mukaan ilman sen kiinteämpää sitoutumista. Omaan yritystoimintaan suunnattu ajankäyttö ja resurssit ovat tietysti ykkösenä, teroittaa Kangas.