YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

22.10.2024 klo 16:34
Uutinen

Etelä-Savon Yrittäjien Tulevaisuusvoima hankkeeseen projektipäälliköksi Tiina Ikonen

Tiina Ikonen aloitti Etelä-Savon yritysten tulevaisuusvoima-hankkeen projektipäällikkönä Etelä-Savon Yrittäjillä lokakuun 21 päivänä. Aiemman työuransa Tiina on tehnyt työllisyydenhoidon, yrityspalvelujen sekä organisaatiokehittämisen parissa valtion eri organisaatioissa ja Mikkelin kaupungilla. Suuri osa hänen työstään on ollut maakunnallista tai valtakunnallista. Paikallisuus on näkynyt viimeksi työllisyyspalvelujen uudistusten valmistelutyössä.

Tiina on hallinnoinut projekteja itsenäisesti ja oma-aloitteisesti. Nyt alkava Etelä-Savon yritysten tulevaisuusvoima -hanke on juuri sopiva haaste. Hankkeen tavoitteena on parantaa yritysten kykyä sopeutua tulevaisuuden trendeihin tarjoamalla koulutusta ja neuvontaa. Hanke tukee myös uusien teknologioiden hyödyntämistä, kuten tekoälyn käyttöä, joka mullistaa tietotyön ja vaikuttaa yritysten markkina-asemaan.

Verkostojen luominen, hallinta ja verkostoissa toimiminen on suuri osa Tiinan hanketyötä. Verkostoyhteistyössä tärkeää on luottamuksen rakentaminen ja toimijoiden tutustuminen, jolloin yhteistyökynnys madaltuu. Verkostokehittämisen myötä Tiina on oppinut, että viisaus löytyy eri näkökulmia ja ajattelutapoja yhdistämällä. Verkostojen voima tulee suunnata yritysten kasvun ja maakunnan elinvoiman lisäämiseen.

Vapaa-ajallaan Tiina harrastaa joogaa, musiikkia ja metsässä samoilua koiran kanssa. Kesäisin hänet löytää usein vesiltä melomasta. Eteläsavolaisena hän on kasvanut luonnon, veden ja metsien ympäröimänä.

Tiinalle on luontaista tehdä ja kokeilla asioita rohkeasti. Hän pyrkii tunnistamaan asiat, joista ei tiedä tarpeeksi, ja etsimään niihin vastauksia. Tiina on omien sanojensa mukaan ”jalat maassa oleva muutosagentti, jonka sydän sykkii tulevaisuudelle”.

Etelä-Savon yritysten tulevaisuusvoima -hankkeen ydin on edistää eteläsavolaisten yrittäjien elinvoimaisuutta, kilpailukykyä ja kasvua. Hankesuunnitelmassa on toteuttaa monipuolisesti myös yritysneuvojien valmennusta, tulevaisuustyötä ja -taitoja sekä teknologiamurrokseen varautumista. Hankkeen avulla selvitetään ja pohjustetaan myös maakunnallisia yritysten neuvonta- ja tukipalveluita, maakunnallista tulevaisuustyötä poikki toimialojen ja sektorien sekä tuetaan innovaatiotyöhön liittyviä ketteriä kokeiluja sekä yritysten kyvykkyyden vahvistamista.

Aluejohtaja Heidi Loukiainen korostaa, että hankkeet tarjoavat konkreettista tukea ja koulutusta, mikä parantaa yritysten kilpailukykyä ja mahdollisuuksia kasvaa. Ne edistävät myös verkostoitumista ja yhteistyötä, luoden uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja vahvistaen alueen elinvoimaa. Etelä-Savon tulevaisuusvoima -hanke tukee innovaatioita ja ketteriä kokeiluja, välttämättömiä yritysten kehitykselle ja menestykselle.

Lisätietoja:

Heidi Loukiainen, aluejohtaja Etelä-Savon Yrittäjät

Tiina Ikonen, projektipäällikkö, Etelä-Savon Yrittäjät