YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

23.10.2024 klo 07:30
Uutinen

Etelä-Savoon yhteinen maakunnallinen elinvoimalupaus

TIEDOTE

Etelä-Savon elinvoima ja kilpailukyky saa uuden merkittävän tukipilarin, kun alueen keskeiset toimijat kokoontuvat 29. lokakuuta 2024 allekirjoittamaan Etelä-Savon Elinvoimalupauksen Rantasalmella Järvisydämessä Etelä-Savon Yrittäjien vuosittain järjestämän alueellisen Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä.

Elinvoimalupaus ei ole vain symbolinen teko. Se sisältää konkreettisia toimenpiteitä, joilla varmistetaan alueen pitkäjänteinen kehitys ja menestys. Lupauksen avulla pyritään sujuvoittamaan kaavoitus- ja rahoitusprosesseja, edistämään pk-yritysten mahdollisuuksia julkisissa hankinnoissa sekä parantamaan työvoiman saatavuutta sekä osaamista yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Tärkeimpänä tavoitteena on tehdä Etelä-Savosta houkuttelevampi ja kilpailukykyisempi maakunta, jossa yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä ja asukkaat voivat helposti hyödyntää tarvittavia palveluja.

Elinvoimalupauksen toteutusta ja edistymistä seuraa Etelä-Savon maakuntaliiton TKI-ydinryhmä. “Elinvoimalupauksen allekirjoittajaksi voi jatkossa myös ilmoittautua taho, joka on valmis edistämään yhteisiä elinvoimaa vahvistavia toimenpiteitä omassa toiminnassaan. Otamme mielellään mukaan uusia elinvoiman kehittymisestä kiinnostuneita tahoja”, toteaa Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Heidi Loukiainen

Loukiainen jatkaa vielä, että hän on iloinen laajasta sitoutumisesta ja tulevista yhteisistä elinvoimaa koskevista keskusteluista. “Elinvoimalupaus on hieno yhteinen virstanpylväs, joka osaltaan varmistaa alueemme kehityksen ja kasvun koko Etelä-Savossa. Olen ilahtunut nähdessäni, että niin monet ovat sitoutuneet edistämään alueemme elinvoimaisuutta ja yhteistyötä.”

Lupauksen allekirjoitus tapahtuu Järvisydämen upeassa ympäristössä Kunnallisjohdon seminaarissa, joka tarjoaa erinomaiset puitteet yhteiselle keskustelulle ja verkostoitumiselle. Tämän jälkeen konkreettinen työ jatkuu ja elinvoimalupauksen pohjalta laaditut toimenpiteet ohjaavat alueen elinvoiman kehittämistä tulevina vuosina. Yhteistyöllä Etelä-Savon toimijat pystyvät vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja vahvistamaan alueen asemaa kestävän kasvun ja hyvinvoinnin edelläkävijänä.

“Elinvoimalupaus on tärkeä viesti maakunnallisesta yhteistyöstä ja yhteisistä tavoitteista. On yhteinen tahtotila, jossa julkinen ja yksityinen toimivat samaan suuntaan. On tärkeää, että maakunnan tulevaisuudesta vastuuta kantavat toimijat ovat sitoutuneet yhteiseen lupaukseen,” kommentoi Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen elinvoimalupausta.

Kunnallisjohdon seminaari 2024

Etelä-Savon Kunnallisjohdon seminaari pidetään tiistaina 29.10.2024 Järvisydämessä Rantasalmella. Etelä-Savon Yrittäjien järjestämä seminaari kokoaa vuosittain yhteen yli 100 kuntapäättäjää, asiantuntijaa ja yrittäjää verkostoitumaan sekä keskustelemaan ajankohtaisista alueen elinvoimaisuutta edistävistä teemoista. Seminaarin teemoina ovat tänä vuonna aluetalous ja matkailu. Kuulemme puheenvuorot aluekehittäjä Timo Arolta pehmeistä elinvoimatekijöistä sekä Visit Finlandin johtajalta Kristiina Hietasaarelta alueen matkailun mahdollisuuksista. Yritysten välisestä yhteistyöstä Lapissa kertoo Nellim Wildernessin toimitusjohtaja Jouko Lappalainen (Valtakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2024). Tilaisuuden päätteeksi julkistetaan “Maakunnan parhaat” palkintojen saajat ja maakunnallinen elinvoimalupaus.

Lisätietoja:

Heidi Loukiainen, aluejohtaja, Etelä-Savon Yrittäjät, p. 050 552 9930.

Pentti Mäkinen, maakuntajohtaja, Etelä-Savon maakuntaliitto, p. 050 500 2584.