Sähkökatko
Kuva: Getty Images
12.12.2022 klo 12:18
Uutinen

Fingridin toimitusjohtaja KL:lle: ”Pitkä tie normaaliin sähkön hintaan”

Talven jälkeenkin on vielä syytä varautua kohtuullisen korkeaan sähkön hintaan, sanoo kantaverkkoyhtiö Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen Kauppalehdelle.

Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen ei Kauppalehden haastattelussa ennusta helpotusta vielä keväällä helpotusta sähkön hintaan.

– Tällä hetkellä näyttää, että ensi vuonna vähän helpottaisi, mutta kyllä meillä on pitkä tie siihen niin sanottuun normaaliin sähkönhintaan, toimitusjohtaja Ruusunen sanoo Kauppalehdelle.

Fingrid vastaa sähkön siirtojärjestelmän toimivuudesta Suomen kantaverkossa. Käytännössä Fingrid huolehtii siitä, että Suomi saa sähköä häiriöttä. Fingridin vastuulla ovat kantaverkon käytön suunnittelu ja valvonta sekä verkon ylläpito ja kehittäminen. Lisähaastetta on tuonut perjantaina kerrottu Olkiluoto 3:n säännöllisen sähköntuotannon viivästyminen jälleen.

Kysyttäessä millaiseen sähkön hintaan olisi varauduttava syksyllä toimitusjohtaja Ruusunen ei ennusta liikoja.

– Ensi vuonna sähkönhinta on vielä kohtalaisen korkea, Ruusunen jatkaa Kauppalehdelle.

Joulun aikana Ruusunen uskoo sähkön riittävän.

– Todennäköisesti joulu ei tule olemaan kireä vaihe. Silloin normaali elämä ja sähkön järkevä käyttö on mahdollista. Kyllä sitä kinkkuakin voi paistaa ja joskus vähän etukäteenkin, Ruusunen sanoo Kauppalehdelle.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus