Kuva: Getty Images
10.5.2023 klo 09:20
Uutinen

Finnveralta uusi laina pk-yrityksille – Suunnattu vihreän siirtymän, innovaatioiden ja digitalisaation vauhdittamiseen

Finnvera tuo kesäkuun alussa yritysten käyttöön ilmasto- ja ympäristölainan sekä digitalisaatio- ja innovaatiolainan.

Valtion omistama erityisrahoitusyhtiö ja Suomen vientitakuulaitos Finnvera kanavoi 280 miljoonaa euroa suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten vihreän siirtymän, innovaatioiden ja digitalisaation investointeihin. Tämän mahdollistaa Euroopan investointirahasto (EIR) Finnveralle tarjoama 170 miljoonan euron takaus. Yhteistyö on osa InvestEU-ohjelmaa.

Finnvera tuo kesäkuun 2023 alusta yritysten käyttöön ilmasto- ja ympäristölainan sekä digitalisaatio- ja innovaatiolainan, jotka on suunnattu ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä vihreän siirtymän, digitalisaation ja energiamurroksen vauhdittamiseen.

Uusilla lainatuotteilla mahdollistetaan erityisesti pk-yritysten investointeja siirtymässä vihreämpään ja digitalisempaan tulevaisuuteen, Finnvera kertoo tiedotteessaan. 

Ilmasto- ja ympäristölaina on tarkoitettu ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tähtääviin investointeihin ja kiertotalouden hankkeisiin. Digitalisaatio- ja innovaatiolaina sopii esimerkiksi tuotekehitykseen, liiketoimintamallien ja toimitusketjujen digitalisoimiseen.

EIR:n 60 prosentin takaus mahdollistaa sen, ettei Finnvera vaadi kummassakaan lainatuotteessa pk- tai pieniltä midcap-yrityksiltä lisävakuuksia.

– Uusi kasvu- ja vientipotentiaali liittyvät entistä enemmän energiamurrokseen ja vihreään siirtymään, ja digitalisaatio on avain liiketoiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen. Kannustamme yrityksiä tarttumaan näiltä sektoreilta nouseviin liiketoimintamahdollisuuksiin, ja uusien lainojen avulla madallamme yritysten kynnystä vauhdittaa investointeja, Finnveran liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä sanoo tiedotteessa. 

– Meillä on ilo jälleen tehdä yhteistyötä Finnveran kanssa. InvestEU-takauksen ansiosta yhteistyö tuo yli 800 suomalaisen yrityksen saataville rahoitusta paremmin ehdoin, sanoo EIR:n toimitusjohtaja Marjut Falkstedt.

– Tällaiset toimet ovat ratkaisevan tärkeitä investointihankkeiden rahoittamiselle ja kasvutavoitteiden saavuttamiselle. Kun yritykset pyrkivät mukauttamaan liiketoimintamallejaan vihreämpään ja digitaalisempaan tulevaisuuteen, teemme mielellämme oman osamme tehdäksemme investoinneista saavutettavampia ja kannattavampia.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus