YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

14.9.2024 klo 20:15
Uutinen

Forssan seudun Nuori Yrittäjä 2024, Johanna Tähtinen: Toivon arvostusta ja kannustusta nuorille naisyrittäjille

SKY-Kosmetologi Johanna Tähtinen aloitti yrittäjyytensä 10 vuotta sitten hänen äitinsä perustamassa kauneushoitolassa vuokratuolilla ja myöhemmin osti yrityksen äitinsä jäädessä eläkkeelle. Tänä päivänä laajentuneessa liiketilassa toimivat hius- ja kosmetiikkatuotteiden verkkokauppa Bloom By Johanna Oy, tukkukauppa Bloom By Johanna Pro, kauneushoitola Salonki Henrietta ja oma kampaamo Bloom Hair Lounge. 

Verkkokaupan ensiaskeleita otettiin vuonna 2020, kun Johanna alkoi myymään magneettiripsiä Instagram-tilinsä kautta koronapandemian alkaessa. 
– Tuotteita meni kaupaksi ihan järkyttävä määrä. Pakkailin lähetyksiä keittiön pöydän ääressä pieni vauvani kantorepussa ja vastaanotin maksuja Mobileaan kautta.  

Kasvaneessa kysynnässä oli mietittävä helpommin hallittava ratkaisu tilausten käsittelyyn. Tähtinen ideoi ja suunnitteli kansainvälisestikin sopivan brändin Bloom, perusti verkkokaupan ja neuvotteli kuljetussopimukset. 
– Tähän päivään mennessä verkkokaupasta on lähtenyt noin 24 000 tilausta. Varastoimme ja lähetämme itse, sillä jälleenmyynnin lisäksi tuomme kosmetiikkaa maahan Saksasta ja Italiasta.  

Tähtisellä on Instagramissa 24 000 seuraajaa ja Bloomilla 18 000 seuraajaa. Lisäksi molemmilla on käytössä TikTok-kanavat. 
– Jotkut vanhemman polven yrittäjät ovat epäluuloisia tai jopa ylenkatsovia sosiaalisen median voimaan markkinoinnissa, mutta meillä tulokset puhuvat puolestaan, kuvailee Tähtinen.  

Äiti, nuori nainen ja menestyvä yrittäjä 

Johanna kertoo, että yrittäjyys on kotoa opittu tapa toimia ja tehdä työtä. Teini-iän lääkärihaaveet jäivät, kun yrittäjyys vei mennessään. 
– Vastuu toimeentulosta yrittäjänä tuntui kovin suurelta, mutta onneksi äiti kannusti ja jopa työnsi minua tähän, naurahtaa hän. 

Johanna kuvailee yrittäjäminäänsä asiakasläheiseksi ja intohimoiseksi toimialaa kohtaan. Sosiaalisen median taidot ovat myös kehittyneet huimaa vauhtia. 
– Olen vahvasti vuorovaikutuksessa someseuraajieni kanssa, sillä olenhan yritykseni kasvot. Sytyn ja innostun helposti. Uskon, että se välittyy ja on liikkeellepaneva voima. 

Tulevaisuudessa Tähtinen toivoo, että olemassa olevat toiminnot kehittyisivät ja kasvaisivat. Myös sosiaalisen median sisällöntuotanto ja markkinointi kiinnostavat häntä ammatillisesti. 
– Uusia ideoita syntyy jatkuvasti ja voi olla, että tulen perustamaan uusia yrityksiä, mutta en haluaisi lokeroitua sarjayrittäjäksi. 

Nuorella iällä toteutunut äitiys ja yrittäjyys ei ole ollut helppo tie. Nyt 30 vuotta ikää, 10 vuotta yrittäjyyttä ja tuore Nuoren yrittäjän palkinto tekevät hänen vuodestaan juhlavan. 
– Ennakkoluulot nuoria yrittäjiä kohtaan voivat olla välillä turhauttavia. Arvostan kovin saamaani palkintoa ja toivon, että voin olla esimerkkinä muille nuorille naisille ja kehoitan, että seuratkaa unelmianne ja tehkää töitä niiden saavuttamiseksi, rohkaisee Johanna Tähtinen.

Forssan Nuori Yrittäjä 2024  
Bloom By Johanna Oy 
Yrittäjä Johanna Tähtinen 
Perustettu 2021 
Toimiala: Hius- ja kosmetiikkatuotteiden verkkokauppa 
Henkilökuntaa 4 
Liikevaihto 0,5 M € (2023)