25.8.2021 klo 15:16
Uutinen

Google Pay tulee ensimmäisiin älykelloihin Suomessa – Mobiilimaksun turvallisuutta lisätään näppärällä ominaisuudella

Samsungin uudet älykellot tulevat Suomen markkinoille elokuun lopussa. Aikaisemmin Google Pay on ollut käytössä Android-älypuhelimissa.

Vuonna 2018 Suomen markkinoille ensimmäistä kertaa käyttöön tullut Google Pay -mobiilimaksu tulee ensimmäisiin Suomen markkinoilla myytäviin älykelloihin elokuun lopussa, kertoo Mobiili.fi -verkkosivusto. Tuolloin Suomen markkinoille saapuvat Samsungin uudet Wear OS -käyttöjärjestelmää käyttävät älykellot Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch Classic.

Googlen mobiilimaksuominaisuudesta pääsevät nauttimaan myös aikaisempien Wear OS -älykellojen omistajat, sillä maksaminen onnistuu myös niillä. Aikaisemmin Google Payta on voinut käyttää Android-puhelimilla.

Kyseessä on odotettu ominaisuuden lisäys, sillä Samsungin kilpailija Apple toi oman Apple Pay -mobiilimaksuominaisuutensa Apple Watch -älykelloihinsa Suomessa jo vuosia sitten.

Äskettäin Google kertoi Google Payn laajentumisesta 16 uuteen maahan.

Ranteesta irrotetulla kellolla ei voi maksaa

Google Payn ottaa käyttöön ensimmäisten joukossa ainakin Nordea, joka on Twitter-tilillään kertonut ohjeet palvelun käyttöönottoon.

Googlen pankkikumppaneita Suomessa ovat Mobiili.fin mukaan myös muun muassa Aktia, Bank Norwegian, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki-ryhmän pankit ja Ålandsbanken. Käyttö onnistuu lisäksi muun muassa Edenredin kortilla.

Samoin kuin Apple Payn kohdalla, Google Payn käytössä ei ole tyypillistä lähimaksun 50 euron ylärajaa.

Mobiili.fin mukaan maksuominaisuus edellyttää pääsykoodin asettamista Samsungin älykelloon. Kun kello irrotetaan ranteesta, sillä ei voi enää maksaa.

Kuva: Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi