19.3.2021 klo 10:30
Uutinen

Haluatko oppia paremmaksi esiintyjäksi? Suosikkiohjelmistoon tuli uusi ominaisuus – Antaa palautetta kiroilusta ja elekielestä

Microsoftin suosittu esitystyökalu Powerpoint on saanut uuden ominaisuuden, joka auttaa kehittämään esiintymistaitoja kotioloissa.

Microsoft Officesta tuttu Powerpoint-ohjelmisto pitää nyt sisällään Presenter Coach -ominaisuuden, joka on ollut aikaisemmin tarjolla vain verkkoversiossa. Nyt ominaisuus on käytössä Windows- ja Mac-työpöytäversioissa sekä iOS- ja Android-mobiilisovelluksissa.

Presenter Coach mahdollistaa esiintymisharjoittelun yksin tietokoneen tai mobiililaitteen äärellä. Järjestelmä kuuntelee puhujaa reaaliaikaisesti ja varoittaa käyttäjää liian nopeasta tai hitaasta puheesta ja muun muassa hermostuneisuudesta. Käyttäjä saa virtuaaliselta esiintymiskouluttajalta huomautuksen myös kiroilusta tai sanojen liian tiheästä toistamisesta.

Opetustyökalu toimii tässä vaiheessa vain englanniksi, mutta nykyisin monessa yrityksessä englannin kielen taito on välttämätöntä. Näin ollen ominaisuudesta on hyötyä myös monessa suomalaisyrityksessä. Presenter Coach huomauttaa muun muassa väärästä ääntämisestä. Kaiken lisäksi ohjelmisto antaa käyttäjälleen palautetta elekielestä.

Harjoituksen lopuksi järjestelmä antaa harjoituksesta lyhyen raportin, jossa kerrotaan, mitä osa-alueita käyttäjän tulee petrata. Yksi tällainen osa-alue voi olla vaikkapa katsekontakti kameraan tai katsekontaktin peittäminen esimerkiksi käsillä.

Microsoftin mukaan esiintymisharjoittelusta tallennettua dataa ei tallenneta yhtiön servereille. Harjoittelu vaatii silti verkkoyhteyden.

Lue tarkempia tietoja uudesta toiminnallisuudesta Microsoftin verkkosivuilta.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi