YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
HAMKin opiskelijat kesyttivät robotin hololaseilla CGI:n tuella
Ryhmä Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoita tutki robottien ohjaamista ja hallintaa hyödyntämällä uutta lisätyn todellisuuden teknologiaa. Hyödynnetyt teknologiat ja opastuksen opiskelijoille tarjosi IT-palveluyritys CGI.
Robotiikka ja lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR) ovat nousemassa merkittävään rooliin monilla aloilla avaruustutkimuksesta teollisuuteen. Etenkin AR-teknologia on vielä nuorta ja käytännön sovelluksia vasta kehitellään, mutta ala kasvaa nyt kiihtyvällä vauhdilla. Kyse on teknologiasta, jossa näkyvään ympäristöön lisätään hologrammeja, muita virtuaalielementtejä sekä digitaalista viestintää.
Viidelle Hämeen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelijalle avautui ainutlaatuinen tilaisuus tutustua kehityksen kärkeen kuluneen talven ja kevään aikana.
– Opiskelijamme saivat CGI:ltä käyttöönsä lisätyn todellisuuden HoloLens-lasit, pilvipalveluja sekä kokeneiden asiantuntijoiden opastusta. Niiden avulla he pääsivät projektiopintoinaan kehittämään eleisiin ja ääneen perustuvaa robotin ohjausjärjestelmää, kertoo tietojenkäsittelyn opettaja Lauri Salminen HAMKista.
Salmisen mukaan projekti oli opiskelijoille tärkeä oppimisen paikka paitsi aiheen myös työelämäharjoittelun kannalta. CGI:lle yhteistyö liittyi oppilaitosyhteistyön kehittämiseen sekä vuoden vaihteessa alkaneeseen Future Talent -ohjelmaan.
– Tavoitteemme on palkata Suomessa 1 000 uutta nuorta osaajaa muutamassa vuodessa. Koska hyvistä yksilöistä on kova kilpailu, pyrimme jatkuvasti löytämään uusia mahdollisuuksia tehdä kiinnostavia yhteistyöprojekteja oppilaitosten kanssa eri puolilla Suomea. Meillä on suuret toimipisteet myös Hämeenlinnassa ja Riihimäellä, joten tällainen yhteisprojekti HAMKin kanssa on meille hyvä mahdollisuus osoittaa käytännössä, millaisten asioiden kanssa meillä voi päästä työskentelemään, taustoittaa teollisuuden toimialaratkaisuihin erikoistuneen yksikön johtaja Jani Petäkoski CGI:ltä.