YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Parinkymmenen baarivuoden jälkeinen lomautus teki Hande Huhtisesta nakkitehtailijan − yritys sai nimen Instagram-kommentista
Hande Huhtisen ideana oli perustaa hot dog -baari, mutta lopulta neljä kaverusta pistikin pystyyn nakki- ja makkaratehtaan.
Tämä juttu on julkaistu aiemmin Yrittäjä+-lehdessä. Voit tutustua lehteen ja tilata täällä.
Ensimmäisenä koronavuonna 2020 Hande Huhtinen, 45, oli lomautettuna kuten niin moni muukin ravintola-alalla. Huhtinen oli yli 20 vuoden ajan tottunut palvelemaan asiakkaita baaritiskin takana, viimeisimpänä olutravintola Konttorissa Tampereella.
Ollessaan lomautettuna ruoanlaittoa vakavamminkin harrastanut Huhtinen päätti kysyä naapurissa sijainneen 4 vuodenaikaa -ravintolan makkarantekokoneita lainaksi. Hän oli usean vuoden ajan käynyt tekemässä koneilla makkaroita, ja tuollakin kerralla oli tarkoitus tehdä kesän makkarat itselle ja muutamalle kaverille.
− Toista erää olin tekemässä, kun kuulin, että ravintola on luopumassa makkaranteosta.
Syntyi idea ostaa ravintolan makkarakoneet, ja yhtiökumppaneiksi mukaan lähti Huhtisen kolme kaveria.
− Alkuperäinen idea oli perustaa hodaribaari, mutta kaveri sanoi, että tehdään ensin tehdas.
Nimensä Ylöjärvelle asettunut yritys sai Huhtisen Instagramissa julkaisemasta makkarantekokuvasta, johon ilmestyi kommentti ”Nakki-Hannu”. Tutun kommentoijan naama puolestaan päätyi uuden yrityksen logoon.
Huhtisen mukaan raakamakkaroiden ja -nakkien teko on testaamista, epäonnistumista ja korjaamista. Lopulta syntyy kunnollista.
− Sitä saa ideoita mauista, jotka voisivat sopia yhteen. Joskus täytyy toki todeta, että hyvä idea mutta ei toimi, Huhtinen nauraa.
Toimivia makuja onkin löytynyt. Akateeminen Kiuas-Seura ry. palkitsi syksyllä Nakki-Hannun Italialaisen aamiaisnakin vuoden parhaana raakamakkarana.
Tarkoitus on olla jollain aikataululla valtakunnallinen. Kuitenkin niin, että pysytään tilanteen herroina
Hande Huhtinen
Aluksi Nakki-Hannun tuotteita levitettiin Pirkanmaalla yhteistyöravintoloiden kautta ja ”pikkuhiljaa päästiin kauppoihin ja ravintoloiden ruokalistoille”. Ensimmäisen työntekijänsä Nakki-Hannu palkkasi tänä syksynä.
− Tarkoitus on olla jollain aikataululla valtakunnallinen. Kuitenkin niin, että pysytään tilanteen herroina, Huhtinen toppuuttelee.
Lisää näkyvyyttä tulee Tampereen uudella Nokia Arenalla. Siellä Tap Room -ravintolassa tarjoillaan Nakki-Hannun tuotteita, ja makkaratehtailija saa myös oman nimikkoannoksen.
− Hannun Pannussa on reilusti makkaraa ja lisukkeita.
Mikko Heino
mikko.heino@yrittajat.fi