YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Hanke kannustaa nuoria yrittämään Kyrönmaalla – ”Paikalliset ovat lähteneet hienosti mukaan”
Nuori Yrittäjyys Kyrönmaa -hankkeen kohderyhmä ovat 15–35-vuotiaat. Tavoite on edistää nuorten yrittäjyyttä tai yrittäjämaista elämäntapaa.
Kaikkea muuta, kuin paperinmakuinen, hyllyssä pölyttyvä hanke. Näin kuvailee Isonkyrön Yrittäjien puheenjohtaja Johanna Perttilä Kyrönmaan alueen yhteistä ponnistusta, Nuori yrittäjyys Kyrönmaa -hanketta.
– Jo nyt voi sanoa, että hanke on merkittävästi lisännyt yrittäjäyhdistysten välistä yhteistyötä. Tämä on toimintaa kädet savessa kohderyhmän parissa, hän kuvailee.
Kaksivuotinen Leader-rahoitteinen hanke on Isonkyrön, Vähänkyrön ja Laihian yrittäjäyhdistysten yhteinen projekti, jonka kohderyhmää ovat 15–35-vuotiaat nuoret.
Hankkeen tavoite on edistää alueen nuorten yrittäjyyttä tai yrittäjämaista toimintatapaa. Hankkeessa järjestetään muun muassa teemakoulutuksia, messuja, työpajoja, verkostoitumistilaisuuksia sekä yritysvierailuja. Nuoret tavoitetaan paitsi puskaradion, myös paikallislehtien ja sosiaalisen median kautta.
– Kohtaamiset nuorten kanssa ovat aivan loistavia, kaikki ideat mitä heillä on ja mitä he ovat jo toteuttaneet. Me vanhemmatkin ammennamme niistä omaan työhömme, ettemme liikaa jämähdä omiin poteroihimme, Perttilä sanoo.
Hankkeen konkreettisena saavutuksena Perttilä näkee muun muassa sen, että lyhyen ajan sisällä Kyrönmaan 4H-yhdistyksestä on pulpahtanut pintaan yli kymmenen 4H-yritystä.
Kiinnostus on suurta
Hankkeen mentorointiohjelman avulla hankkeessa puolestaan pyritään tutustuttamaan toisiinsa alueen yrittäjät ja yrittäjiksi haluavat nuoret. Hankkeen koordinaattori Annika Kartano kertoo, että ohjelmassa on tällä hetkellä mukana kymmenkunta yrittäjää ja nuorta.
– Paikalliset yrittäjät ovat lähteneet mukaan hienosti. He haluavat auttaa ja kannustaa nuoria. Haluamme myös, että paikkakunnalla pysyvät palvelut ja että siellä on nuoriakin, Kartano sanoo.
Hankkeessa halutaankin kumota myytti, että vain isossa kaupungissa voisi yrittää.
– Fasiliteetit esimerkiksi verkkokaupan pyörittämiseen voivat olla täällä jopa paremmat, kun varastotila on todella paljon edullisempaa kuin isossa kaupungissa, Kartano sanoo.
Johanna Perttilän mukaan hankkeesta on kiinnostuttu ympäri Suomen.
– Kannustamme myös muita tämäntyyppisiin asioihin ja laitamme hyvät käytännöt kiertämään. Tämä hanke voi kantaa hedelmää kymmenenkin vuoden päästä, hän sanoo.
Hankkeen kokonaiskustannukset ovat vähän alle 200 000 euroa, josta Leader-rahoituksen osuus on 90 prosenttia. Loput katetaan talkootyöllä. Isonkyrön kunta myönsi hankkeelle myös lainan, jonka turvin hanke saatiin pyöräytettyä käyntiin.
Vinkkaa meille juttuaihe!
Vinkkaa meille juttuaihe!
Kaisu Puranen