YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Yrittäjä Jarkko Niklander kesäkahvilan luona. Hausjärven Niklandian lomakylä tarjoaa puitteet luonnonläheiseen lomailuun ja rentoutumiseen. kuva: Jouni Lehtonen
5.10.2024 klo 20:00
Uutinen

Hausjärven Vuoden Yrittäjä Jarkko Niklander: Luonnonläheistä lomailua ja työhyvinvointia sopivalla sijainnilla

Hausjärven vuoden yrittäjänä palkitun Jarkko Niklanderin Hausjärven Niklandia on luonnonläheinen vapaa-ajanviettopaikka kantatie 54:n läheisyydessä Hausjärvellä.

Yrittäjä Jarkko Niklanderin vanhemmat keksivät rakentaa omistamansa kallioisen, mutta vetisen metsäalueen notkoihin pari tekolampea ja niiden rannalle pari vuokrattavaa lomamökkiä. Sittemmin alueelle on rakennettu lisää lampia ja rakennuksia, ja yrityksen omistajuus on siirtynyt Jarkolle vuonna 2006.

Vuokramökkien oheen ravintola-alan restonomiksi opiskellut Jarkko on kehittänyt ravintola- ja kokouspalveluja. Lomakylässä on kolme vuokramökkiä sekä kaksi majoitusaittaa, joihin majoittuu yhteensä noin parikymmentä henkeä. Ruokailumökissä on asiakaspaikkoja 25. Viime keväänä tämän yhteyteen valmistui isompi terassi, joka kasvatti kesäaikaista kapasiteettia sataan asiakaspaikkaan.

Jarkko kertoo haaveena olevan varsinaisen päärakennuksen rakentamisen lomakylään. Ennen sitä olisi kuitenkin järkevämpää rakentaa huoltorakennus, jossa lisäksi olisi isommat kokoontumistilat sekä saunatilat.

– Se mahdollistaisi paremmin ympärivuotisen toiminnan saunoineen ja avantoineen. Myös asuntovaunuille suunniteltu matkaparkki ja majoitukseen toivotut Clamping-luksusteltat vaatisivat alueelle huoltorakennusta; Niklander kertoo.

Noin puolet asiakkaista on yritysasiakkaista, jotka tulevat Hausjärvelle viettämään tyky-päivää tai kokoustamaan. Loma-aikaan yksityiset vapaa-ajan viettäjät täyttävät lomakylän. Täksi kesäksi Jarkko Niklander avasi uuden terassin yhteyteen kesäkahvilan, jossa on myös anniskeluoikeudet ja vieressä hiekkapohjainen uimaranta.

– Uusi alku ja uusia ihmisiä. Meidän näkyvyytemme kannalta tämä oli hyvä juttu. Saimme tätä paikkaa paremmin ihmisten tietoon. Vaikka olemme toimineet jo 20 vuotta, ei meistä vielä lähiseudullakaan kaikki tiedä, Niklander iloitsee.

Yritysasiakkaat tulevat Riihimäen ja Hyvinkään talousalueelta, Hämeenlinnasta sekä pääkaupunkiseudulta. Hausjärvi on sijainiltaan sopiva kohtaamispaikka. Yritysten suosiossa on työntekijöiden hyvinvoinnin lisääminen yhdessä aktiviteettien parissa aikaa viettäen.

– Luonto on meillä se iso asia. Täällä on mahdollisuus rauhoittua työkiireistä luonnonläheisesti.

Jarkko Niklander pyörittää yritystään ensisijaisesti itse. Kesäkahvilassa oli apuna kesätyöntekijöitä, mutta Jarkko vastasi sielläkin ruokapuolesta.

Jarkon vaimo työskentelee Lahdessa opettajana. Lapset ovat vielä kouluikäisiä. Yrittäjä toivoo voivansa antaa perheelleen enemmän aikaa.

– Kesä on ollut työpainotteinen. Vaimoni on hoitanut kodin. Nyt sesongin jälkeen on jälleen aikaa enemmän harrastaa lasten kanssa.

Faktat

Yritykseni nimi: Hausjärven Niklandia Oy

Kotipaikka: Hausjärvi

Yrittäjä: Jarkko Niklander

Työntekijöitä: 1

Liikevaihto: 118 000 € (2023)

Perustettu: 2004

Asiakkaat: Yritys- ja yksityisasiakkaat

Päätoimiala: Mökkivuokraus