Petri Roininen
13.9.2022 klo 14:09
Uutinen

Helsingin Yrittäjät esittää Petri Roinista puheenjohtajaksi

Helsingin Yrittäjät esittää Petri Roinista Suomen Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi.

58-vuotias diplomi-insinööri Petri Roininen on Investors House Oyj:n toimitusjohtaja, jolla on pitkä kokemus yrittäjyydestä ja erilaisista luottamustehtävistä yrittäjä- ja kiinteistöalan järjestöissä. Hän toimii mm. Suomen Yrittäjien kasvu- ja kansainvälisyysvaliokunnan puheenjohtajana ja on myös Korjausliike-puolueen puheenjohtaja vuodesta 2021 alkaen.

– Yritysten olosuhteet ovat muuttuneet täysin muutaman viime vuoden aikana, ja edessä on edelleen haastavia aikoja. Näissä oloissa yrittäjäjärjestön puheenjohtajalla on hyvä olla mahdollisimman laaja yrittäjyyden, yhteiskunnan ja talouselämän omakohtainen tuntemus, Roininen sanoo.

– Suomen Yrittäjät on vaikuttava järjestö, jossa yrittäjien luottamushenkilöinä tekemä työ ympäri Suomen on keskeisessä roolissa. Puheenjohtajan tärkeimpiä tehtäviä on vaikuttaa siihen, että koko järjestökenttä toimii saumattomasti yhdessä yrittäjyyden, yritysten elinvoiman ja kasvun mahdollistamiseksi, Roininen jatkaa.

Petri Roininen aloitti yksinyrittäjänä perustamalla vuonna 1991 Ky Roininen Consulting Kb:n. Toimittuaan välillä yritys- ja pankinjohtajana hän on vuodesta 2008 alkaen ollut mukana rakentamassa yrittäjänä tai kanssayrittäjänä kymmentä yritystä.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja valitaan järjestön liittokokouksessa Tampereella 22. lokakuuta. Aiemmin ehdolle ovat asettuneet järjestön nykyinen puheenjohtaja Petri Salminen ja järjestön nykyinen varapuheenjohtaja Anne Niemi.

Toimitus
Toimitus