Mari Laaksonen kannustaa yrittäjiä rohkeasti mukaan. Rohkeasti mukaan. Jokaisella on järjestölle annettavaa, osaamista ja tietopääomaa, jolla yrittäjien asioita voidaan edistää.
Mari Laaksonen kannustaa yrittäjiä rohkeasti mukaan. Jokaisella on järjestölle annettavaa, osaamista ja tietopääomaa, jolla yrittäjien asioita voidaan edistää.
14.10.2022 klo 13:22
Uutinen

Mari Laaksoselle yrittäjäjärjestön luottamushenkilötyön suola ovat tuki, verkostot ja mahdollisuus vaikuttaa

Helsingin Yrittäjät hakee nyt uusia luottamushenkilöitä kaudelle 2023 edistämään yrittäjyyttä pääkaupungissamme. Helsingin Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Mari Laaksonen on kokenut luottamushenkilö, joka on ollut mukana järjestössä kymmenen vuoden ajan. Laaksonen kannustaa kaikkia yrittäjiä rohkeasti mukaan toimintaan. Lue Marin ajatuksia luottamushenkilötyöstä.

1. Kauanko olet toiminut yrittäjäjärjestön luottamushenkilönä ja missä tehtävissä? 

“Olen toiminut järjestössä eri luottamustehtävissä kymmenen vuoden ajan. Nuorten yrittäjien verkosto HYNY:n hallituksessa, aluejärjestön viestintäverkostossa sekä paikallisyhdistyksessä hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Suomen Yrittäjien hallituksessa ja viimeiset kaksi vuotta keskusjärjestön valtuuston varapuheenjohtajana. Helsingin Yrittäjien hallitusta olen luotsannut viisi vuotta.”

2. Mikä sai sinut alun perin innostumaan luottamushenkilötyöstä? 

“Järjestöön minut kirjaimellisesti hihasta veti mukaan Nuoret Yrittäjät – kaksi aktiivista nuorta yrittäjää Heidi Ekholm-Talas ja Maria Ojajärvi. Pieni tauko ehti olla välissä, mutta samalla tarmolla ja suurella sydämellä teen edelleen tätä vaikuttamis- ja edunvalvontatyötä.”

3. Mitä luottamushenkilötoiminta on antanut sinulle ja mikä on ollut parasta? 

“Luottamushenkilötoiminta on antanut minulle paljon sellaista mitä ei voi rahalla korvata. Ison verkoston yrittäjiä ympärille – järjestö kokonaisuudessaan on kuin iso yrittäjäperhe, joka toimii tukena ja turvana vaikeina hetkinä. Yrittäjänä olen onnellinen siitä, että järjestö vaikuttaa poliittisissa pöydissä ja ajaa yrittäjien etuja, jotta Suomi olisi mahdollisemman paras paikka yrittää, luoda työtä sekä toimeentuloa itselle ja muille.

Parasta tässä isossa järjestössä kuitenkin on ehdottomasti ihmiset, joiden kanssa olen saanut suurella sydämellä ja intohimolla puhua yrittäjistä ja yrittäjyydestä ja nostattaa yrittäjyyden merkitystä yhteiskunnassa.”

4. Minkä vinkin antaisit uusille luottamushenkilöille?    

“Rohkeasti mukaan – jokaisella meillä yrittäjällä on annettavaa, osaamista ja tietopääomaa. Jokaiselle luottamushenkilöyrittäjälle löytyy vaikuttamisen paikka yrittäjäjärjestössämme.”

5. Mitä yhdistyksen puheenjohtaja tekee? Listaa kolme tärkeintä asiaa.

“Edunvalvonta: tuntea, vaikuttaa ja vahvistaa.”

6. Mikä puheenjohtajan roolissa on parasta? Entä mikä haastavinta? 

“Pitää muistaa, ettei kukaan tee tässä järjestössä mitään yksin. Yhdessä olemme vahvempia. Aluejärjestöllä on erinomainen hallitus verkostoineen, joiden kanssa Helsingissä tehdään laadukasta edunvalvontaa. Puheenjohtajana olen luottamustoimessa kasvot ja yrittäjän ääni, jonka tuon esiin kentälle.

Suurin haaste on ajankäytön priorisointi. Puheenjohtajalle kuuluu lukuisia edunvalvonnallisia edustuspaikkoja hallituksissa ja valiokunnissa järjestön puolesta.”

KUKA Mari Laaksonen
YRITYS CleanMarin Oy
ROOLIT JÄRJESTÖSSÄ Helsingin Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja, Keski-Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen, Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtaja


Kiinnostuitko luottamushenkilötyöstä?

Haluatko päästä vaikuttamaan ja edistämään yrittäjien asioita pääkaupungissamme? Paikallisyhdistysten hallitusten henkilövalinnat tehdään paikallisyhdistysten vuosikokouksissa 2.11.2022. Ennakkoilmoittautuminen kokouksiin päättyy 26.10.2022, mutta jäsenenä voit tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista. Luottamushenkilötoiminnasta kiinnostuneita suosittelemme kuitenkin ottamaan ennen kokousta yhteyttä oman paikallisyhdistyksesi puheenjohtajaan.

KUVA : Niina Stolt