Henkivakuutuksen ansiosta yrittäjän ei tarvitse kantaa huolta huomisesta

Nuoruuden läheltä piti -tilanteet saivat Keikkakokki Ammattilaiset Oy:n perustaja Lassi Jyrkkäsen ymmärtämään vakuutusten tärkeyden.

Parikymmentä vuotta ravintola-alalla työskennellyt Lassi Jyrkkänen tietää, että liikkuvassa työssä voi sattua ja tapahtua eikä kaikki ole omissa käsissä. Hän ei kuitenkaan ole huolissaan tulevaisuudesta – päinvastoin.

”Vakuutukset olen ottanut juuri sitä varten, ettei minun tarvitse miettiä, mitä yritykselleni ja läheisilleni tapahtuu, mikäli joudun esimerkiksi onnettomuuteen”, Jyrkkänen kertoo.

Jyrkkäsellä on ollut yrityksensä perustamisesta lähtien Fennian Henkiturva, joka turvaa yritystoiminnan jatkuvuuden ja hänen perheensä toimeentulon, mikäli hän menehtyisi, sairastuisi vakavasti tai joutuisi pysyvästi työkyvyttömäksi.

”Olen ollut nuoruudessani onnettomuuksissa, joissa on ollut hengenlähtö lähellä. Varmaankin sen takia ajattelen myös siihen pahimpaan mahdolliseen varautumista; että perhe pärjää ja saa lainat maksettua eikä jää tyhjän päälle, mikäli minulle tapahtuisi jotain.”

Fennia teki henkivakuuttamisen helpoksi

Ajatus omasta yrityksestä alkoi muhia Jyrkkäsen mielessä vuonna 2018. Ensin hän kokeili ideaansa ansiosidonnaisen turvin keikkailemalla muutaman kuukauden ravintoloissa. Vuoden 2019 heinäkuussa hän perusti Jyrkkänen Investmentsin, joka keskittyi liikkeenjohdon konsultointiin.

”Pian Fenniasta tuli soitto, että olet näköjään perustanut firman ja kysyttiin, sopiiko tulla käymään ja keskustelemaan vakuutuksista. Asia tehtiin todella helpoksi.”

Keikkakokin hommia Jyrkkänen jatkoi aputoiminimellä, mutta pikkuhiljaa Keikkakokki alkoi kasvaa ”isoveljeään” suuremmaksi. Marraskuussa 2021 Jyrkkänen perusti kolmen kollegansa kanssa Keikkakokki Ammattilaiset Oy:n, jonka päätoimiala on henkilöstövuokraus. Ensimmäisen puolen vuoden liikevaihto oli 110 000 euroa.

”Vuosi yrityksen perustamisesta meillä työskenteli jo 240 keikkalaista ja kymmenkunta vakituista työntekijää”, Jyrkkänen kertoo.

Tässä vaiheessa oli myös hyvä hetki kutsua Fennian yhteyshenkilö käymään ja keskustelemaan vakuutuksista.

”Kävimme yhdessä läpi, mitä mahdollisuuksia meidän tilanteessamme on, kun minä olen ainoa yrittäjä, lisäksi on toinen pääosakas ja loput yhtiökumppanit ovat pienomistajia. Viimeinen osakasmuoto on nyt saavutettu ja olemme jutelleet, että seuraavaksi teemme osakassopimuksen. Se on tässä tilanteessa järkevää.”

Jyrkkäsen kaikki vakuutukset ovat olleet jo vuosia Fenniassa, ja vakuutusyhtiön yhteyshenkilö on tullut tutuksi. Hän on ollut tyytyväinen hintatasoon ja siihen, että Fenniasta on säännöllisesti kyselty myös kuulumisia.

”Minulle ei ole jäänyt Fennian yhteydenotoista koskaan sellainen olo, että yritettäisiin aina myydä jotain. Usein on vain kysytty, miten yrityksellä menee ja onko kaikki hyvin. Sellaista huolenpitoa, mistä annan paljon pisteitä.”