YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Ville Kiuru viettää useita tunteja päivittäin auton ratissa. – Tämä on minulle omaa aikaa – samalla rentoutumistuolini ja toimistoni.
14.9.2024 klo 20:15
Uutinen

Humppilan Vuoden Yrittäjä 2024 Ville Kiuru: Vastuu ja vapaus tasapainottavat yrittäjän pitkää päivää

Kun hyvin tehty työ saa tekijänsä ja toimeksiantajansa tyytyväiseksi, se huomataan ja muistetaan. Pitkätkin työpäivät sujuvat, kun sen rinnalle antaa myös omalle elämälle riittävästi aikaa.

Ville Kiuru kertoo toimivansa yrittäjänä rakennus- ja maansiirtoprojekteissa: rakennus- ja maanrakennusmiehenä, työkoneiden käyttäjänä sekä betonilaudoitusmuottien tekijänä.

Kiurun vaimon isä on pitkän linjan maanrakennus- ja kuljetusyrittäjä. Ville oli aikaisemmin palkkatöissä rakennusalalla ja siinä sivussa autteli appiukon firmassa. Tästä syntyi kipinä oman toiminimen perustamiseen vuonna 2005.
– Olen koko ajan työskennellyt pääsääntöisesti yksin. Välillä saatan käyttää kiireapua.

Rakennusalan taantumasta huolimatta Kiuru kertoo, että työtilanne on hänellä ollut vuosikausia tasaisen hyvä.
–12 vuotta olen toiminut alihankkijana isolle maanrakennusalan toimijalle (Kreate Oy). Kierrän työskentelemässä heidän kohteissaan eri puolilla Etelä-Suomea. Työ on monipuolista ja kahta samanlaista päivää ei ole. Hyvin tehty työ lienee paras mainos, kun yhteistyö ollut jatkuvaa.

Työmatkaan kotoa kohteeseen voi mennä päivittäin jopa 1,5–2 tuntia yhteen suuntaan. Töihin hän lähtee jo kukonlaulun aikaan, joten työpäiville tulee kohtalaisesti mittaa.
– Viikonloput pyhitän viisilapsiselle perheelleni ja harrastuksilleni. Joskus saattaa tulla kaluston huoltohommia eteen.

Vapaus luo tyytyväisyyttä

Kiuru on yrittäjyyteensä tyytyväinen, koska se tuo omanlaista vapauttaan. Hän ei murehdi maailman mullistuksia sen kummemmin, eikä työmatkakaan tuota huolta.
– Ajaminen on minulle omaa aikaa, rentoutumista ja vähän juoksevien asioiden hoitamistakin puhelimessa. Olen tähän vuosien varrella kasvanut, tottunut ja tyytyväinen tähän olotilaan. Miksipä en tekisi tätä jatkossakin, tunnustaa hän.

Kiurun vanhin poika on valmistumassa ammattiinsa ja käy jonkin verran työmailla auttamassa. Ville ei halua kuitenkaan luoda odotuksia lapsilleen työurista.
– Katsotaan, mihin maailma vie, hän naurahtaa.

Yrittäjäpalkintoa Ville Kiuru myöntää arvostavansa suuresti. Myönteisen tunnustuksen huomaavat niin lähipiiri, yrittäjäkollegat kuin asiakkaat.
– Totaalinen yllätyshän tämä oli. Yrittäjien jäsenenä en taida olla aktiivisimpia, mutta olen käynyt yrittäjäjuhlissa ja koen, että yhteisön tuki on sekä tarpeellista että hyödyllistä pienelle toimijalle.

Villellä on taskussa suurtalouskokin paperit ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyys.
– Armeijassa toimin kokkina, mutta sen jälkeen niitä taitoja on käytetty ainoastaan kotiruokaan. Tykkään laittaa riistaruokia, koska käyn itsekin metsällä.

Humppilan Vuoden Yrittäjä 2024
Tmi Ville Kiuru
Perustettu 2005
Toimiala: Asuin- ja muiden rakennusten rakentaminen
Henkilökunta: yksinyrittäjä