YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

17.9.2024 klo 13:53
Uutinen

Hyvinvointia mielelle ja keholle – ja aina ilon kautta

Satuliini räätälöi kehonhuoltoa ja liikunnan iloa ja tuloksena on vaikka olutjookatuokio.

Outokumpululainen Satu Hopponen nostaa laatikosta näyttävät kangoo-kengät ja kertoo, miten kangoosta on tullut hänen vuonna 2021 perustamansa sivutoimisen Satuliini-yrityksen tärkein tulonlähde.

-Minulla oli Outokummussa ryhmä ja Joensuussa pidin tunteja satunnaisesti Tanssistudio Dreamin tiloissa. Ostin aina yhdet uudet kengät, kun siihen oli rahaa, nämä kun eivät ole ihan halpoja. Kun Dreamin yrittäjä lopetti, hän soitti ja kysyi, ostaisinko sieltä jäävät kengät. Kävelin pankkiin, sain riittävän lainan ja ostin Dreamin kenkävaraston.

Nyt Satuliini voi tarjota isommallekin ryhmälle tai yhteisölle kangoo-tuokion.

-Kangooryhmät ovat kuin energiapiikki. Mukana on 20-69 vuotiaita, joita olen saanut auttaa kangoossa eteenpäin.

Liikuntaan ja kehonhuoltoon ilon ja naurun kautta suuntaava yrittäjä räätälöi palvelunsa usein asiakkaiden toiveiden mukaan. Asiakkaina voivat olla työyhteisöt tai vaikka polttariporukat, jotka toivovat yhteiseen iloiseen hetkeensä liikunnallista ohjelmaa pikkuisen uudella tulokulmalla.

-Näin syntyivät sellaiset palveluni kuin viinivenyttely ja olutjooka. Ja se pitää kirjoittaa k-kirjaimella, minä en ole joogaohjaaja.

Erilaisten liikuntamuotojen, kuten kangoon ohjaamiseen, Hopponen sen sijaan on kouluttautunut lisenssikoulutuksella. Lisäkoulutusta Satu Hopponen on hankkinut kouluttautumalla nepsy-ohjaajaksi, ja juuri nyt hän opiskelee seksuaaliterapeutiksi.

Hopposen haaveena on se, että jonakin päivänä hän olisi päätoiminen yrittäjä, joka tarjoaisi liikuntapalveluja, nepsyohjausta ja seksuaaliterapeutin palveluita.

-Se olisi iso hyppy ja se on nyt vasta haave. Syksyllä tosin aloitan Outokummun kaupungin varhaiskasvatuksen puolella nepsy-lasten parissa, ja ainakin tulevaisuudessa Satuliini on sivutoiminen yritys.

Kuva ja teksti:
Pia Paananen