Polkuautojen ratissa Jämsän Yrittäjien hallituksen edustajat vas. Jorma Salonen, Raimo Lahtinen ja Pasi Pohjoismäki.
4.6.2024 klo 15:51
Uutinen

Jämsän liikennepuisto pyörii tänä kesänä yrittäjäenergialla

Jämsän yrittäjät ry toimii legendaarisen Jämsän liikennepuiston ylläpitäjänä kesän 2024 ajan. Muutos juontaa juurensa Jämsän kaupungin talouden tasapainotusohjelmaan, jossa kaupunki haki liikennepuiston pyörittämiseen ulkopuolista toimijaa.

Vuodesta 1969 lähtien toiminut liikennepuisto on yksi kaupungin maamerkeistä, jonka toiminnan päättymisestä olisi moni harmistunut.

-Liikennepuiston perustamisessakin mukana ollut Raimo Elonen harmitteli asiaa Jämsän Yrittäjien porukoissa, että jos kukaan muu ei hommaan ryhdy niin kyllä meidän pitää ottaa se, kertoo Jämsän Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Pohjoismäki suunnitelmien käynnistymisestä.

-Asia jäi hautumaan, ja kun tilanne alkoi toiminnan jatkumisen suhteen näyttää huolestuttavalta, jätimme oman liiketoimintasuunnitelmamme kaupungille.

Kaupungin vastuulla on puistoalueen ylläpito, mutta yrittäjäyhdistys hoitaa kaiken muun kulkuväylistä ja autoista rakennuksiin ja jätehuoltoon. Toimintaan kuuluu myös kaupungin liikuntavälinelainaamon hoitaminen.

Aiemmin kaupungin nuorisotoimen ylläpitämää liikennepuistoa pyöritetään tänä kesänä yhteistyössä Jämsän 4H-yhdistyksen nuorten kanssa. Lisäksi mukaan pääsee työoppijoita ja kielen opiskelijoita harjoittelemaan.

Yrittäjät ovat palkanneet itse kaksi nuoriso-ohjaajaa ja kesätyötä on budjetoitu 15-18 4H-nuorelle.

-Onhan tämä tosi hyvä paikka nuorille! Työntekijöiden paitoihin tulee ”Tulevaisuuden yrittäjä” -teksti ja kannustamme heitä myös yrittäjähenkisesti seuraamaan onnistumista päiväbudjetista, Pohjoismäki paljastaa.

Yhteen hiilen puhaltaminen paikkakunnan elinvoiman säilyttämiseksi ja keskustan kehittämiseksi on jo nyt tuonut positiivista palautetta yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajalle.

-Kyllä hämmästyttävin juttu on se, että vaikkemme ole asiaa vielä itse edes tuoneet isosti esille niin olemme saaneet palautetta, että onpas valtavan hieno järjestö tuo Yrittäjät, kun on tällaisessa mukana.

Legendaarisen liikennepuiston kausi käynnistyi lasten ja lastenmielisten iloksi tiistaina 4. kesäkuuta. Laajempi avaustapahtuma järjestetään, kunhan liikennepuiston ulkomainokset, opastekyltit ja autoteippaukset saadaan päivitettyä.