YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

9.9.2024 klo 08:09
Uutinen

Janne Vuorinen ehdolle Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajaksi – jäsenen ja luottamushenkilön ääni kuuluviin siellä, missä pitääkin  

Pirkanmaan Yrittäjät esittää aluejärjestössä puheenjohtajana pitkään toiminutta Janne Vuorista jatkokaudelle Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajan tehtävään. Janne Vuorinen on kuljetusalan yrittäjä, pidetty työnantaja sekä vahva hallitusammattilainen, joka on ollut mukana monissa järjestömme suurissa käänteissä. Janne Vuorisessa yhdistyy syvällinen järjestömaailman ymmärrys sekä näkemys siitä, missä voimme tulevaisuuden järjestönä palvella nopeatempoisessa toimintaympäristössä työskenteleviä yrittäjiämme.

 Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtaja Janne Vuorinen on toiminut Yrittäjäjärjestön luottamustoimissa pitkään kaikilla kolmella järjestön tasolla. Lisäksi Vuorinen työskentelee Suomen Yrittäjien toimialajärjestö Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n luottamustehtävissä sekä paikallisella että alueellisella tasolla. Janne Vuorinen tuo päätöksentekoon ymmärrystä yrittäjän ja luottamushenkilön arjesta. Tämä intohimoinen yrittäjyyden puolesta puhuja varmistaa sen, että pieninkin ääni tulee kuulluksi päätöksenteossa. 
– Rivijäsenen edun on oltava keskiössä. Siksi tätä työtä tehdään, Vuorinen kertoo.

Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Jenni Pölläsen mukaan Janne Vuorinen on järjestön yhteisöllisyyttä ja yhteistyökykyä vahvistava liima:
Janne uskoo kaikki järjestön portaat ja sidosryhmät läpäisevään avoimeen keskusteluun sekä rakentavaan yhteistyöhön. 

Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jari Haapaniemen mukaan Jannelle on ollut aina tärkeää, että koko järjestökentän ääni kuuluu päätöksenteossa ja erilaiset näkökannat tulevat huomioiduiksi.
  Kentältä tulevia signaaleja tulee kuunnella herkällä korvalla jäsenen ja luottamushenkilön arkea ymmärtäen sekä samalla tulevaisuutta ennakoiden. Se on juuri Jannen vahvuus.

Vaikuttaminen on vahvaa  seuraavaksi meidän tulee keskittyä rajat rikkovaan yhteistyöhön ja tulevaisuuden ennakointiin

Janne Vuorisen mukaan Yrittäjäjärjestön vaikuttamistyö on onnistunut erinomaisesti ja olemme ottaneet selkeää kaulaa muihin elinkeinoelämän järjestöihin nähden.

Vuonna 2019 tehdyn palvelulupausselvityksen tulokset ovat Jannen mukaan edelleen hyvä työkalu järjestömme kehitystyössä:
  Meidän tulee joka päivä lunastaa palvelulupauksemme olemalla läsnä yrittäjän arjessa.

Toimintaa tulisi Vuorisen mukaan kehittää paitsi asiakasarvoa kasvattaen, myös kaikilla portailla sellaiseksi, että nuoret yrittäjät kokevat sen omakseen ja haluavat mukaan kehittämään toimintaa: 
  Olemme ylivoimaisesti Suomen suurin elinkeinoelämän järjestö. Vaikka jäsenkehityksessä on tapahtunut positiivinen käänne, henkseleitä en lähtisi paukuttelemaan. Nyt on aika jatkaa avointa keskustelua esimerkiksi yhteisjäsenyydestä, muista jäsenyyden muodoista ja palvelutarjonnasta.

Konkreettisena kehityskohteena Vuorinen pitää mobiilipalveluiden kehittämistä monipuolisemmin jäseniä palvelevaksi. Nykyisten ominaisuuksien lisäksi Y-sovellukseen tulisi saada jäsenten verkostoitumista, keskinäistä kauppaa ja yhteistyötä tukevia toimintoja sekä mahdollisuus tehdä lyhyitä jäsenkyselyitä.
  Olisi hienoa, jos jatkossa saisimme tähän kehitystyöhön mukaan myös toimialajärjestömme ja sitä kautta edistäisimme koko jäsenistömme verkostoitumista ja yhteistyötä, Janne kuvailee.

Kehitettävää on Jannen mukaan niin keskusjärjestön, aluejärjestöjen ja paikallisyhdistysten välisessä, kuin myös toimialajärjestöjen kanssa tehtävässä yhteistyössä. Esimerkiksi valtakunnallisen vaikuttamistyön lisäksi myös aluejärjestöt voisivat tehdä enemmän kannanottoja yhteistyössä toimialajärjestöjen kanssa maakunnallisissa asioissa.
  Uskon, että tämä lisäisi kaikkien toimijoiden vaikuttavuutta, Janne toteaa.

Kukaan ei vie järjestöä yksin eteenpäin. Tuloksia ja myönteistä kehitystä saadaan aikaan vain rakentavalla yhteistyöllä kaikkien järjestömme toimijoiden kanssa ja kuuntelemalla kentältä tulevaa palautetta herkällä korvalla:
Kaikessa järjestömme toiminnassa ja kehittämistyössä pitää muistaa, miksi olemme olemassa? Jos teemme asioita, jotka eivät edistä pk-yrittäjien toimintaedellytyksiä ja asemaa, silloin käytämme rajallisia resurssejamme väärin ja suuntaa on syytä muuttaa. Välillä on myös hyvä kysyä, tekisimmekö asiat samoin, jos järjestömme perustettaisiin nyt?

Lisätietoja:

Janne Vuorinen
Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajaehdokas
+358 500 730 666
janne.vuorinen@yrittajat.fi


Jari Haapaniemi
Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja
+358 400 239 220
jari.haapaniemi@yrittajat.f

Eija Ranua