4.10.2022 klo 07:46
Uutinen

Järjestön vpj-vaali: Jenni Parpala haluaa viedä eteenpäin vastuullisuutta

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtajisto valitaan 22. lokakuuta liittokokouksessa Tampereella. Jenni Parpala on ehdolla järjestön varapuheenjohtajaksi.

Miksi haet varapuheenjohtajaksi?

Tärkein syy eittämättä on se, että muuttaessani tänne Vaasaan löysin yrittäjien kautta asiakkaita, verkostoja, ystäviä ja ennen kaikkea paikan, johon kuulua. Nyt on aika antaa takaisin sitä hyvää, jota itse olen saanut.

Haluan olla viemässä järjestössä alkanutta vastuullisuutta eteenpäin tulevana kahtena vuotena. Kaksi vuotta hallituksessa on antanut lisämotivaatiota hakea pestiin.

Mikä on mielestäsi yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä?

Yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä on parantaa yrittämisen edellytyksiä Suomessa. Seuraavan kahden vuoden aikana järjestön tärkein tehtävä on sanoittaa, mitä tulevaisuudessa on tapahtumassa ja luotsata meitä eteenpäin.

Missä yrittäjäjärjestö on mielestäsi onnistunut ja missä on kehitettävää?

Yrittäjäjärjestö on onnistunut luomaan yhteisön, joka vetää toimintaansa ihmisiä, jotka tiukan paikan tullen kantavat toinen toistaan. Korona-aikana niin järjestön palkattu henkilökunta kuin myös luottamushenkilöt ylsivät täysin uudelle tasolle. Monilla oli valtava tarve ja halu auttaa sekä kannatella toista yrittäjää. 

Yrittäjäjärjestö on edunvalvonnassa luotettava taho. Esimerkiksi Sievi Elements tukeutui meihin, kun ammattiliitto alkoi hankaloittaa toimintaa.

Järjestön olisi kannattanut ottaa vastuullisuus keskiöön jo aikaisemmin, sillä se tulee olemaan valtava muutosvoima liiketoiminnoissa. Heräämme siihen nyt liian myöhään. 

Järjestön pitää puhutella paremmin erilaisia ja eri elämäntilanteissa olevia yrittäjiä. Yrittäjäpäivät järjestetään esimerkiksi aina syyslomien aikana. Perheelliset priorisoivat lapsiaan yrittäjäpäivien sijaan. Monet yrittäjät joutuvat myös lomittamaan työntekijöitään syyslomien aikana. Jos haluamme, että järjestömme on houkuttelevampi nuoremman polven perheellisille tai pienille työnantajayrittäjille, niin tällaiset asiat tulisi ottaa paremmin huomioon.

Jos sinut valitaan, mihin suuntaan haluat olla viemässä yrittäjäjärjestöä?

Haluan olla viemässä vastuullisuuden eri osa-alueita eteenpäin järjestön sisällä, mutta samalla huolehtia myös siitä, että muuttuvassa maailmassa yrittäjät saavat kaiken mahdollisen tuen liiketoimintansa sopeuttamisessa ja muuttamisessa, esimerkiksi työntekijöiden kouluttamista.

Viiden hengen yrityksissä yrittäjä on tärkeä, mutta vielä merkittävämmässä roolissa onnistumisen kannalta ovat työntekijät. Mitä isompi tietotaito heillä on esimerkiksi palvella asiakkaita, sitä enemmän se hyödyttää suoraan yrittäjää sekä yritystä.

Haluan, että paikallisyhdistykset saavat kaiken mahdollisen tuen, sillä niiden toiminta ovat tutkimuksienkin mukaan yksi suurimpia syitä liittyä yrittäjäjärjestöön.

Meidän on huolehdittava järjestön monimuotoisuudesta ja -äänisyydestä, varsinkin jos haluamme puhutella suurempien kaupunkien yrittäjiä.

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa omassa yrittäjyydessäsi?

Haluan, että työni on merkityksellistä. Kiffel Pesulan olemassaolon tarkoitus on torjua turhaa tekstiilijätettä. Haluan olla ratkaisemassa tätä haastetta omalta osaltani.

Lupasin tyttärelleni kymmenen vuotta sitten, että mikään ei saa olla tärkeämpää kuin toisemme. Yrittäjyys on työn tekemisen muotona sellainen, jolla voin lunastaa lupaukseni lapsilleni.

Muut ihmiset. Työntekijäni, asiakkaat, alihankkijat. Saan työskennellä joka päivä ihmisten kanssa, jotka opettavat minulle jotain uutta, haastavat, antavat palautetta, jakavat niin hyvät kuin huonotkin hetket.

Jenni Parpala

Ikä: 30

Oma yritystoiminta: 8 vuotta yrittäjänä, 7 vuotta siivousyritys, jonka myin vuoden 2022 alussa. Tällä hetkellä Kiffel Pesulaa joka myy pesulapalveluita verkossa ympäri Suomen.

Tämänhetkiset luottamustehtävät yrittäjäjärjestössä: Vaasan Yrittäjien puheenjohtaja, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen jäsen, Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen

Varapuheenjohtajaehdokkaiden yhteisen vaalitentin voit katsoa tästä.

Toimitus
Toimitus