26.9.2019 klo 09:26
Uutinen

Jäsenkorjaaja-Jarmo kehitti taskukokoisen hierontavälineen, josta tuli hitti: “Toimii kuin junan vessa”

Tunneyrittäjä-videosarjan uusimmassa jaksossa tutustutaan Mutjuttimen keksijään Jarmo Pihlavamäkeen.

Jarmo Pihlavamäki pyörittelee kädessään pientä muovista läpyskää, joka sopisi hyvin tietokilpailuun. Harva osaisi todennäköisesti sanoa, mitä sillä tehdään.

Kyseessä on Pihlavamäen kehittämä Mutjutin, joka yhdistää perinteisen hieronnan, vyöhyketerapian, lymfahieronnan ja intialaisen päähieronnan. Mutjuttimen eri osilla on eri merkitys ja käyttäjän onkin ennen omakätistä hierontaa syytä tutustua läpyskän mukana tulevaan ohjekirjaan.

– Sain idean kalvohierontaraudoista. Eräs lääkäri toi Suomeen sellaisia rautoja, joissa oli erilaisia muotoja muun muassa akupisteiden ja lihaskalvojen painelua varten. Niiden hinta oli 450 euroa. Rupesin miettimään, että pitäisi saada kaikki ne muodot yhteen ja samaan tuotteeseen. Siitä sitten syntyi 3D-tulostimella ensimmäinen versio.

Pihlavamäki löysi lähipiiristään henkilöitä, jotka lähtyivät auttamaan Mutjuttimen tuotannon rahoittamisessa. Alussa tarvittiin 15 000 euroa, jolla katettiin patentointi, muotin tekeminen ja yrityksen käynnistäminen. Mutjuttimien takana on Wellness Tools Group.

Mies on vakuuttunut keksintönsä toimivuudesta.

– Tämä on yksinkertainen ja toimiva, toimii kuin junan vessa. Tämä vastaa kevyttä hierontaa ja jossakin mielessä jopa tarkempaa ja parempaa käsittelyä. Moni on kertonut saavansa tästä avun.

Viidentoista euron hintainen lätkä on mennyt hyvin kaupaksi. Jopa niin hyvin, että Pihlavamäki on saanut mutjuttimillaan maksettua nykyisen kotitalonsa. Mutjuttimia myydään verkossa, mutta Pihlavamäki kiertää myös markkinoita ja myy tuotteita kasvokkain ihmisille. Suurin yksittäinen jälleenmyyjä on Kärkkäinen.

– Teimme ihan mobiilisovelluksenkin, jossa on käyttöohjeet, mies kertoo.

Pihlavamäki on kouluttautunut hierojaksi ja jäsenkorjaajaksi. Hän ottaa asiakkaita vastaan kotonaan.

– Ensin hieron asiakkaan ja myyn sitten Mutjuttimen päälle.

Katso videolta, miten Pihlavamäen keksintö toimii.

Teksti ja ja video: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi