YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

18.9.2024 klo 09:58
Uutinen

Joensuun monipuolinen K-kauppias

K-kauppias Hue Vo omistaa Joensuun alueella neljä K-Marketia: Noljakan, Aittarannan, Hammaslahden sekä Ranta-Mutalan. Hänen uransa K-kauppiaana alkoi vuonna 2018 Sonkajärveltä, Pohjois-Savosta, kauppatieteiden opintojen jälkeen. Vuonna 2022 Hue palasi juurilleen Pohjois-Karjalaan, jossa hänen yrittäjäpolkunsa jatkuu edelleen vahvasti.

Yrittäjyys on Huen perheessä verissä, ja se asenne on juurtunut häneen jo varhain. Huen perhe lähti Vietnamista venepakolaisina Hongkongiin hänen ollessaan vain vuoden ikäinen, ja heidän päämääränsä oli selkeä: rakentaa parempaa tulevaisuutta. Huen perhe vietti 3 vuotta Hongkongissa pakolaisleirillä ja hakivat turvapaikkaa Suomeen. Huen tausta pienestä kalastajakylästä ja perheen määrätietoisuus ovat muovanneet hänen yrittäjäidentiteettiään. K-kauppiasura tuntui luonnolliselta valinnalta, ja kun hänelle tarjottiin mahdollisuutta Sonkajärvellä, hän tarttui siihen epäröimättä.

Yhteisön sydän

Pienemmillä paikkakunnilla, kuten Sonkajärvellä, K-kauppias tuntee asiakkaansa henkilökohtaisesti. “Kauppa oli kuin lapsi, henkilökunta kuin perhe ja asiakkaat ystäviä”, Hue muistelee hymyillen. Kauppa ei ole vain ostospaikka, vaan keskeinen osa kyläyhteisöä – eräänlainen olohuone, joka tukee paikkakunnan elinvoimaisuutta.

Hue on aktiivinen paikallisyhteisön jäsen, ja tämä näkyy erityisesti K-Market Hammaslahdessa, jossa järjestetään säännöllisesti tapahtumia paikallisten yrittäjien ja seurojen kanssa. Hue myös tukee lähialueen tuottajia ja kannustaa nuoria liikkumaan. Lisäksi hänen äitinsä valmistaa K-Market Aittarannan kaupalle vietnamilaisia kevätkääryleitä, tuoden mukanaan palan kotikylänsä kulttuuria. Tämä yhdistää niin paikalliset kuin vieraat kulttuurit.

Vaikka Hue haluaisi järjestää samanlaisia tapahtumia muissakin kaupoissaan, kaupungin suuremmat myymälät eivät tarjoa samanlaisia mahdollisuuksia yhteisöllisyyden rakentamiseen. Kaupungissa asiakkaat arvostavat laajempaa valikoimaa ja monipuolisempia palveluita. Kyläkauppa taas tarjoaa yhteisöllisyyttä ja läsnäoloa, mutta valinta näiden kahden välillä riippuu aina asiakkaan omista arvoista ja tarpeista.

Verkostojen voimaa

Hue liittyi yrittäjäjärjestöön laajentaakseen verkostojaan ja saadakseen tukea muilta alan yrittäjiltä. Vaikka K-kauppiailla on oma tukiverkostonsa, tarjoaa yrittäjäjärjestö lisätukea ja vertaistukea vaikeina aikoina. “Yrittäjät ymmärtävät toisiaan, eikä tässä todellakaan jää yksin!” Hue toteaa iloisesti.

Hue tarjoaa nyt yrittäjäjärjestön jäsenille -5 % alennuksen ostoksista, kun jäsenkortti tai appi on mukana! Tarjous on voimassa kaupoissa: K-Market Aittaranta, Noljakka, Hammaslahti ja Ranta-Mutala.

Edun voi hyödyntää myös seuraavissa K-kaupoissa: Reijola, Kotiharju, Neliapila ja Ylämylly.

Teksti ja kuva:
Joonas Hiltunen