YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

8.10.2024 klo 09:23
Uutinen

Joensuun Yrittäjien Vuoden yritykset!

Valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta palkittiin kolme ansioitunutta joensuulaista yritystä Joensuun kaupungin, alueen yrittäjäjärjestöjen ja Business Joensuun yhteisessä Yrittäjän päivän juhlassa.

Joensuun kaupungin yrittäjän päivän palkinnon sai Kelluu Oy, Joensuun Yrittäjät ry:n Joensuun Vuoden yrittäjä -palkinnot Rakennusliike Soimu Oy ja Vaganza Brand Agency Oy.

Juhlassa julkistettiin samalla Joensuun kaupungin sekä Joensuun, Pyhäselän ja Pielisjoen Yrittäjien yhteinen elinvoimalupaus.

Joensuun kaupungin yrittäjäpäivän palkinto: Kelluu Oy

Kelluu Oy on maailman ainoa ilmalaivoja valmistava startup-yritys. Yrityksen liikeidea on kerätä tietoa ja jalostaa sitä tekoälyä hyödyntäen päätöksenteoksen tueksi muun muassa metsistä, kaupungeista, energiasta ja liikenneinfrastruktuurista.

Yrityksen tuotteet ovat innovatiivisia ja hiilineutraaleja. Kelluu Oy:lle on myönnetty merkittävä rahoituskierros, joka mahdollistaa strategian mukaisen liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen. Yritys on perustettu vuonna 2018 ja se työllistää noin 20 henkilöä.

Joensuun Vuoden 2024 suuri yritys: Rakennusliike Soimu Oy

Palkinnon perusteena on, että yrityksellä on ollut määrätietoista kasvua, vaikka rakennusala on kokenut kovia. Rakennusliike Soimu päätti laajentua 2010-luvun lopussa Joensuusta maantieteellisesti pääkaupunkiseudulle ja muualle itäiseen ja keskiseen Suomeen. Tämä oli kannattava päätös ja viime vuonna Rakennusliike Soimun liikevaihto oli 72,5 miljoonaa euroa. Yritys työllistää yli 100 ammattilaista, aliurakoitsijat mukaan lukien monin verroin enemmän.

Soimu on tänä päivänä monipaikkainen ja monipuolinen urakoitsija asuntokohteissa, toimitiloissa ja julkisessa rakentamisessa. Edelliset kaksi vuotta peräkkäin Rakennusliike Soimu on Rakennuslehden kovin kasvaja ja ovat myös olleet Rakennuslehden TOP 100 -suurimmat rakentajat listalla keskivaiheilla taulukossa viimeiset vuodet.

Joensuun Vuoden 2024 pieni yritys: Vaganza Brand Agency Oy

Palkinnon perusteena on yrityksen yli 10 vuoden toimintahistoria ja muuntautumiskyky. Vaganza on bränditoimisto suomalaisille yrityksille, jotka haluavat valloittaa maailman. Joensuulainen, kolmen suunnittelijan yritys on 12 toimintavuotensa aikana työskennellyt niin pörssiyritysten kuin startuppien kanssa, niin Pohjois-Karjalassa kuin muualla Suomessa.

Vaganza on vastannut muun muassa Ilosaarirockin ilmeestä, rakentanut kampanjoita Joensuun kaupungin ja PKS Sähkönsiirron kanssa sekä uudistanut brändin Suomen valtion rekrytointipalvelulle ja vahvasti kansainvälisillä markkinoilla toimiville Clash Discsille ja Kelluulle.

Vaganza on keskittynyt kolmeen asiaan työssään: brändistrategiaan, brändi-ilmeeseen ja brändiviestintään. Kaikki muu osaaminen asiakkaille on löydetty pohjoiskarjalaisista tai valtakunnallisista luovan alan yhteistyökumppaneista. Kilpailueduksi Vaganzalle on osoittautunut muuntautumiskyky asiakkaan koon ja tarpeiden mukaan, sekä ymmärrys strategiasta lopputoteutuksiin. Nämä asiat ovat auttaneet myös yrityksen siirtymisessä pelkästä palveluntarjoajasta aitoihin kumppanuuksiin.

Kuvat: Tommi Rautio