14.11.2022 klo 06:46
Uutinen

Juha Hakanen palkittiin vuoden yrittäjänä Vähänkyrön Yrittäjien 50-vuotisjuhlassa


Juha Hakanen on vuoden yrittäjä Vähässäkyrössä. Juhan yritys, J. Hakanen Oy, on erikoistunut ilmanvaihdon korjaus-, saneeraus- ja huoltotöihin. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla ja ympäröivissä kunnissa. Tärkeimpiä asiakkaita ovat kaupungit, kunnat, julkiset yhteisöt, sairaalat, rakennuttajat ja asunto-osakeyhtiöt.

J.Hakanen Oy:n tarina lähti siitä, kun Juha Hakanen vuonna 2000 lopetti metallialan työt Vähässäkyrössä Metallityö K.Kukkanen Oy:ssä haaveenaan oman yrityksen perustaminen. Metalliverstaan perustaminen oli pois suljettu ajatus, koska sellaista ei pennitön nuori mies pysty Juhan mukaan perustamaan.

Hän mietti, että mies ja Hiace -meininki olisi huomattavasti halvempi tapa lähteä yrittäjän uralle. Asiaa pohdittuani hän päätti pakata omaisuutensa pieneen Mazdaan, karautti isoolle kirkolle Helsinkiin ja ensimmäiseen ilmanvaihtoalan firmaan töihin, minkä löysi. Juha teki asennustöitä eri firmoissa kolmen vuoden ajan, opetteli alan kiemuroita, loi suhteita isompiin tekijöihin, osti työkaluja ja sen Hiacen.

Vuonna 2003 Juha päätti ottaa härkää sarvista kiinni ja 5000 euron pankkilainan turvin hän perusti
oman yrityksen. Töitä oli alkuun vain kahdeksi viikoksi, mutta hän luotti siihen, että tekemällä työt paremmin ja
säntillisemmin kuin muut, niin yrittäminen kantaa. Pikkuhiljaa työt lisääntyi, tilaajat lisääntyi ja asentajiakin palkattiin avuksi.

Juhan lisäksi kuusi asentajaa tekee tänä päivänä yrityksessä töitä. Vakituisten työntekijöiden lisäksi J. Hakanen Oy työllistää jatkuvasti neljästä kuuteen asentajaa alihankkijan kautta.

Yrityksen suurimpia asiakkaita ovat Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki, Keravan kaupunki, Stara, Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri sekä YLE.

Yrityksen nimi, J.Hakanen Oy, juontaa juurensa kolmen sukupolven taakse, kun Jaakko Hakanen teki aikoinaan yhtenä pläkkyrien pioneereista Vähästäkyröstä Fyrrykyröä nimellä T:mi J.Hakanen.

Juha Hakanen vastaanotti tunnustuksen Vähänkyrön Yrittäjien 50-vuotisjuhlassa lauantaina.