11.9.2023 klo 21:17
Uutinen

Juvan Korjausompelu / FinnTrek

Aloitin päätoimisena yrittäjänä vuonna 2005. Alana oli silloin matkailualan ohjelmapalvelutoiminta. Vuoden kierto alkoi tammikuusta kun retkiluisteluradat saatiin valmiiksi Järvisydämessä, Rantasalmella. Luistinten vuokrausta ja retkien vetoa, lumikenkäilyä ja hiihtoa. Keväällä vedin mm kirkkovenesoutuja ja erilaisia luontoteemaisia retkiä. Kesät kuluivat indismatkailijoiden seurassa jotka olivat ympäri maailmaa. Halusivat tutustua Saimaan alueeseen ja norppaan, syödä mustikoita ja kanttarelleja sekä nuotiolla paistettuja muikkuja. Syksyt kuluivat yritysryhmien seurassa ja loppuvuoden vietinkin ”kesälomaa”. Matkustelin itse, usein kyllä asiakkaiden oppaana ulkomailla, lähinnä lintubongareita opastaen.

Pikkuhiljaa yritystoimintaan tuli mukaan majoitustoimintaa, matkailutuotteiden myyntiä ja kohta jo valmistin veneiden kuomuja ja korjasin retkeilykamppeita. Tästä ajasta on vielä mukana matkassa oma FinnTrek suksipussimalli, jota valmistetaan edelleen mittatilauksena erikoissuksille.

Nykyään ompelu- ja verhoilutyöt yrityksille, julkitiloihin ja yksityisille vievät suurimman osan ajastani, mutta luontoretkiä tehdään edelleen tilausten mukaan. Norppasafarit Savonlinnassa ja lepakkoretket kylätaajamissa sekä lintu- ja luontoretket niin kotimaisille kuin ulkolaisillekin matkailijaryhmille tuovat mukavaa vaihtelua kivijalkamyymälän töihin. Tällä hetkellä työllistän itseni lisäksi kaksi henkilöä.

Luonto on aina ollut voimavarani ja vietän siellä mahdollisimman paljon aikaa niin vapaa-ajallani kuin töidenkin parissa. Pienyrittäjän muut tukipilarit ovat läheiset ja usein saman alan yrittäjät, joiden kanssa olen halunnut verkostoitua. Olen aina ollut verkostoitumisen puolestapuhuja ja olen onnistunut löytämään itselleni hyviä yhteistyökumppaneita Etelä-Savon alueelta, jotka auttavat ja tsemppaavat  kun omat ideat sakkaavat tai flunssa kaataa pienyrittäjän sängyn pohjalle. Yhdessä jaksaa yrittää!

Terveisin,

Juvan Korjausompelu / FinnTrek Ky
https://www.finntrek.com/

Elina Enho