YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Vuoden nuori yrittäjä Varsinais-Suomessa on Arttu Sainio (oik.). Vuoden yksinyrittäjänä Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa palkittiin Sebastian Westberg. Vuoden yritys Varsinais-Suomessa 2024 on naantalilainen Kaune Oy.

Kaune Oy palkittiin Yrittäjägaalassa vuoden yrityksenä Varsinais-Suomessa – katso, kuka voitti palkinnon kunnassasi

Varsinais-Suomen Yrittäjät on palkinnut yrittäjiä ja yrityksiä Yrittäjägaalassa Logomossa lauantaina 26. lokakuuta. Vuoden yritys on naantalilainen Kaune Oy. Vuoden yksinyrittäjä on salolainen Sebastian Westberg. Vuoden nuori yrittäjä Varsinais-Suomessa on Arttu Sainio.

Vuoden 2024 yritys Varsinais-Suomessa on naantalilainen lasi- ja alumiinialalla toimiva Kaune Oy. Perheyrityksellä on yli 100-vuotias historia. Kasvua on tullut viimeisten vuosien aikana erityisesti viennistä, joka kattaa jo 60 prosenttia yrityksen liikevaihdosta. Kaune Oy on erikoistunut sisustus- ja rakennusalan vaativiin suunnittelu-, tuotanto- ja asennuspalveluihin.

– Kaune Oy:llä on hieno historia ja aivan uniikkia osaamista. Yritys on loistava osoitus siitä, miten Varsinais-Suomesta voidaan ponnistaa määrätietoisesti kansainvälisille markkinoille ja hakea voimakasta kasvua ulkomailta luottaen omaan tekemiseen ja laadukkaisiin tuotteisiin, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter toteaa.

Palkinto jaettiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa lauantaina 26.10. Logomossa. Vuoden yritykset valitsee Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta. Yrittäjien varsinaissuomalaiset paikallisyhdistykset tekevät valiokunnalle esitykset palkittavista yrityksistä. Kaune Oy valittiin vuoden yritykseksi Varsinais-Suomessa Naantalin Yrittäjien esityksestä.

Yrittäjä Anita Saksi ja toimitusjohtaja Kalle Saksi sanovat, että palkinnon vastaanottaminen toisilta yrittäjiltä tuntuu hienolta.

– Kaikki edellisetkin Kaune-sukupolvet olisivat ansainneet tämän palkinnon. Se, että lapseni ovat jatkaneet yritystä, tuntuu lottovoitolta, yrittäjä Anita Saksi sanoo.

Kalle Saksi kiittää Kaunen työyhteisöä, jonka tuki on merkinnyt paljon erityisesti haastavimmissa hetkissä.

– Kun saa työskennellä sellaisessa porukassa, joka meillä täällä on – se tuntuu erilaiselta, kun tulee olo, että koko maailma on meitä vastaan. On ihmisiä ympärillä, jotka tukevat ja tekevät yhdessä. Koko henkilökuntamme on tosi iso voimavara, Kalle Saksi kertoo.

Yrittäjägaalassa palkittiin myös Vuoden nuori yrittäjä Varsinais-Suomessa. Hän on piikkiöläinen Arttu Sainio (Sähköpalvelu Sainio Oy). Nyt 24-vuotias sähköalan yrittäjä aloitti yrittäjäpolkunsa vuonna 2020 tekemällä sähköasennustöitä yksinyrittäjänä. Jo vuoden päästä päätoimisen yrittäjyyden jälkeen Sainio palkkasi ensimmäisen työntekijänsä. Nykyisin yrityksessä työskentelee Sainion itsensä lisäksi kuusi muuta henkilöä.

Vuoden yksinyrittäjä on salolainen Sebastian Westberg (Sebfmx Oy). Hänet palkittiin myös Vuoden valtakunnallisena yksinyrittäjänä Suomen Yrittäjien toimesta lauantaina 12.10. Westbergin Sebfmx Events Oy tarjoaa freestyle-motocrossin ajoesityksiä, globaalia markkinointiyhteistyötä, nuorten ajoleirejä sekä omaa tapahtumatuotantoa.

Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa muistettiin yrittäjiä myös Suomen Yrittäjien timanttiristeillä, jotka Yrittäjien paikallisyhdistykset anovat vastaanottajilleen.

Gaalassa palkittiin myös vuoden yritykset Varsinais-Suomessa kunnittain. Katso palkittujen esittelyt alempaa tästä jutusta. Esittelemme maakunnallisia palkittuja tarkemmin kanavissamme tulevina viikkoina!

Suomen Yrittäjien timanttiristien saajat:

50 vuoden yrittäjyydestä:

Ravintoloitsija Osmo Ravantti, Ravantit Oy, Turku 
Torikauppias Terttu Lundelin, Torikauppa T. Lundelin, Uusikaupunki 

40 vuoden yrittäjyydestä:

Yrittäjä Ritva Vehniäinen, Tilintarkastustoimisto Ritva Vehniäinen, Kaarina

Vuoden 2024 yritykset kunnittain:

Aura: Piha-Aura Tmi
Piha-Aura on piharakentamiseen, pihojenhoitoon ja ylläpitoon sekä kiinteistöhuoltopalveluihin keskittynyt yritys. Yritys tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita palveluja omakotitalojen asukkaille, taloyhtiöille, vapaa-ajan asunnoille sekä yritysten pihoille Auranmaalla ja Turun talousalueella. Lähes 13-vuotias Piha-Aura tekee yhteistyötä yksinyrittäjä Kari Lehtilän pojan kuljetusyrityksen Kuljetus Lehtilän kanssa. Näin voidaan tarjota joustavasti myös kone- ja kuljetuspalveluja muiden palvelujen ohella. Palkinnon jakoivat Auran Yrittäjien puheenjohtaja Marko Mäkilä ja kunnanjohtaja Terhi Källi. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Kari Lehtilä.

Kaarina: Restart Oy
Restart Oy tekee rakennusrestaurointia. Restartilla on toimipisteet Kaarinassa ja Espoossa, mistä se toimii Etelä- ja Länsi-Suomen alueella. Yritys korjaa vanhoja rakennuksia ja tekee uusia rakennuksia perinteisin rakentein. Yritys on perustettu vuonna 2004 ja vuodesta 2009 alkaen yritystoiminta on ollut täysipäiväistä. Restart Oy:lla on yhteensä noin 35 työntekijää sekä vaihteleva määrä aliurakoitsijoita. Yritys sanoo katsovansa eteenpäin nöyrästi, muttei nöyristellen. Takana on yrityksen haastavin vuosi, mutta usko parempaan huomiseen on luja. Liikevaihto on noin 4,5 miljoonaa euroa.Palkinnon jakoivat Kaarinan Yrittäjien pj. Taija Kavalto ja kaupunginjohtaja Harri Virta. Palkinnon vastaanottivat yrittäjä Lauri Leppänen ja työpäällikkö, osakas Lauri Haario.

Kemiönsaari: Kimito Brewing Ab
Kimito Brewing AB on vuonna 2015 perustettu Kemiönsaarella toimiva panimo, joka valmistaa olutta ja tislattuja juomia. Varsinainen toiminta alkoi vuotta myöhemmin, kun Jonas Sahlberg ja Stina Meller Sahlberg alkoivat kehittää yritystä “kaupallisena harrastuksena”. Nyt yritys on kasvanut merkittävästi panostaen laitteistoihin ja laatuun ja toiminnan jatkuvuuteen. Yrittäjät ovat innokkaita tekemään yhteistyötä ja heillä on runsaasti ideoita ja haaveita tulevaisuuden varalle. Yrityksellä on kolme työntekijää ja 430 000 euron liikevaihto. Palkinnon jakoivat Kemiönsaaren Yrittäjien pj. Pirjo Stenman ja kunnanjohtaja Erika Strandberg. Palkinnon vastaanottivat yrittäjä Jonas Sahlberg, Stina Meller Sahlberg sekä Tony Myrskylä.

Koski TL: Juhlapalvelu Tanja Leino Oy
Juhlapalvelu Tanja Leino Oy tekee pito- ja juhlapalvelua ammattitaidolla. Yritys perustettiin vuonna 2008 sivutoimisena, mutta lähti kasvuun ja on nähnyt monia vaiheita. Pitopalvelun ohella Tanja Leino on pyörittänyt kahvilaa ja lounasravintolaa ja viimeisenä perinteikästä Ravintola Karaa Koskella. Toiminta on ollut idearikasta ja ennakkoluulotonta. Tästä kertoo esimerkiksi Käärijän buukkaaminen Koskelle jo ennen euroviisuhuumaa. Tämän vuoden alussa Tanja Leino loi yrityksensä nahat uudelleen ja toimii jälleen pitopalveluyrittäjänä, joka tarjoaa asiakkaiden tärkeisiin tilaisuuksiin tarjoilut luotettavasti ja laadukkaasti. Palkinnon jakoivat Kosken TL Yrittäjien pj. Pekka Kanasuo ja kunnanjohtaja Henri Partanen. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Tanja Leino.

Laitila: Laitilan Näkökeskus Oy 
Vuonna 1989 perustettu Laitilan Näkökeskus Oy tarjoaa asiantuntevaa ja henkilökohtaista asiakaspalvelua kaikissa näkemiseen liittyvissä asioissa. Yrittäjä Mari Mattila aloitti yrityksessä työntekijänä vuonna 2011 ja on toiminut yrittäjänä viimeiset seitsemän vuotta. Tämän vuoden alusta itsenäisenä optikkoliikkeenä toimineella Laitilan Näkökeskuksella on mahdollisuus tarjota laaja valikoima alan huippumerkkejä sekä myös yksilöllisiä ja joustavia ratkaisuja Laitilan keskustan kauniissa kivijalkaliiketilassa. Palkinnon jakoivat Laitilan-Pyhärannan Yrittäjien pj. Päivi Saari ja kaupungin elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölä. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Mari Mattila.

Lieto: Rakentajat Varheenmaa Oy
Rakennusalan perheyritys Rakentajat Varheenmaa Oy tarjoaa laadukasta asumista ja palvelua Turun seudulla omana tuotantona sekä tilaustöinä avaimet käteen -periaatteella. Yritys on perustettu vuonna 1988. Rakentajat Varheenmaa tunnetaan korkeasta työn laadusta. Yritys tarjoaa luotettavaa rakentamista monipuolisesti, sovittu aikataulu pitäen. Korkealle rakennusalan osaamiselle on riittänyt kysyntää myös vaikeina aikoina. Palkinnon jakoivat Liedon Yrittäjien pj. Antti Alilonttinen ja kaupunginjohtaja Mika Ingi. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Mika Varheenmaa ja hallituksen puheenjohtaja Marko Varheenmaa.

Loimaa: Catering Anu Suomela Oy
Catering Anu Suomela Oy tarjoaa monipuolisia ravintolapalveluja. Laakee Deli on suosittu lounasravintola, ja Prisma-keskuksessa sijaitsevan uuden Ravintola Farmin katon alla ovat a la carte -ravintola, pienleipomo ja kahvila. Lisäksi yritys pyörittää tiloissa Kotipizzaa ja Subwayta. Anu Suomela on myös vahva toimija pito- ja juhlapuolella, ja kokonaisuuteen kuuluu myös henkilöstöravintola. Yritys työllistää 15 vakituista ja yhtä paljon kausi- ja ekstratyöntekijöitä. Toiminta alkoi yritysostolla vuonna 2014, ja yrittäjä on kehittänyt yritystään rohkeasti, yhdessä sitoutuneiden työntekijöiden kanssa. Palkinnon jakoivat Loimaan Yrittäjien pj. Turkka Leminen ja kaupunginjohtaja Jari Rantala. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Anu Suomela.

Marttila: Kyheröisen Kanala
Kyheröisen Kanala on vuonna 1977 perustettu kananmunantuotantoon ja on kanankasvatukseen erikoistunut sukutila, jolla viljellään myös peltoa. Kyheröisen kanala tuottaa vuosikymmenien kokemuksella laadukkaita kananmunia ja kasvattaa kananuorikoita omien peltojen viljoista tehdyllä rehulla. Tilan kananmunatuotteet pakataan myyntiin omassa pakkaamossa. Vuonna 2012 tilan toiminta laajentui ja sukupolvenvaihdoksen myötä tila siirtyi Teijo Kyheröiselle. Menestyksen eväitä ovat toiminnan jatkuva kehittäminen ja laajentaminen. Yritys työllistää 10 henkeä. Palkinnon jakoivat Marttilan Yrittäjien pj. Eeva Korimäki ja kunnanjohtaja Anne Ahtiainen. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Teijo Kyheröinen.

Masku: K-Supermarket Masku/Turo Jokinen
K-Supermarket Masku on monipuolinen ruokakauppa, joka avattiin kaksi vuotta sitten. Kunta, seurakunta, yrittäjät ja asiakkaat ovat ottaneet kaupan omakseen. Kauppa tarjoaa laajan valikoiman päivittäistavaroita ja elintarvikkeita, painottaen korkealaatuisia tuotteita, paikallisuutta ja lähiruokaa. Maskun myymälä keskittyy hyvään asiakaspalveluun ja laadukkaisiin, tuoreisiin elintarvikkeisiin. Kauppias Turo Tikanmäki on toiminut kauppiaana myös Turun Hirvensalossa ja Aninkaisissa. Henkilökunnan rooli ja loistava porukka on kaupan toiminnassa hyvin merkittävä. Palkinnon jakoivat Maskun Yrittäjien pj. Teija Leino ja kunnanjohtaja Miira Raiskila. Palkinnon vastaanotti kauppias Turo Tikanmäki.

Mynämäki: Toivosen lähikala/Toivonen Saija
Kantapään kautta oppien ja rohkeasti kokeillen ja investoiden Toivosen lähikalassa on siirrytty verkkokalastuksesta kalanjalostukseen ja kuluttajamyyntiin. Vuonna 2018 ammattikalastaja Saija Toivoinen ryhtyi markkinoimaan Toivosen Lähikala -nimellä itse pyydystettyä ja jalostettua kalaa. Kalakauppa-auto kasvatti asiakasmääriä ja hävikin minimoimiseksi syntyi idea itsepalvelukalakaupasta, joka avattiin vappuna 2020. Sumppu-kaupasta tuli menestys. Toivosen pariskunta tekee tärkeää ja vastuullista työtä haastavalla toimialalla ja tuo samalla Mynälahdelle ja kunnalle näkyvyyttä. Palkinnon jakoivat Mynämäen Yrittäjien pj. Mari Ruohomäki ja kunnanjohtaja Carita Maisila.Palkinnon vastaanotti yrittäjä Saija Toivonen.

Nousiainen: MasterAmp Oy
MasterAmp Oy on vuonna 2013 perustettu yritys, joka tarjoaa sähkö- ja kylmäasennuksia sekä sähkösuunnittelua maalla ja merellä suunnittelusta asennukseen yhden katon alta. Yritys toimii laajasti niin Suomessa kuin ulkomailla. Yrityksellä on 28 työntekijää, ja liikevaihto on 3,6 miljoonaa euroa. Yritys harjoittaa liiketoimintaa eettisesti, läpinäkyvästi ja kunnioittaen asiakkaita, työntekijöitä ja ympäristöä. Tavoitteena on rakentaa pitkäaikaisia asiakassuhteita.Palkinnon jakoivat Nousiaisten Yrittäjien hallituksen jäsen Tuomo Isotalo ja kunnanjohtaja Teemu Heinonen. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Marko Vuorenpää

Oripää: Mahiz Oy
Mahiz Oy on vuonna 2019 perustettu oripääläinen sähköalan yritys, joka tekee työt aina kuin itselleen. Yritys on erikoistunut maatalouden ja teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksiin. Yrittäjä Juha-Matti Isotalo tiimeineen tarjoaa siipikarjatilojen- ja tuotevarastojen ilmanvaihto- ja kokonaisratkaisuja ammattitaidolla. Maatalouden vaatimukset ja käytännöt ovat tuttuja koko porukalle. Projektien koot ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja tulevaisuuteen suunnataan mielenkiinnolla. Palkinnon jakoivat Oripään Yrittäjien pj. Mika Nieminen ja kunnanjohtaja Timo Tolppanen. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja, yrittäjä Juha-Matti Isotalo.

Paimio: Kasvihuonerakennus J&P Kurki Oy
Vuonna 1993 perustettu Kasvihuonerakennus J&P Kurki Oy on Suomen suurin kasvihuonerakentamiseen erikoistunut yritys, joka tekee kasvihuoneiden rakennus-, huolto- ja korjauspalveluja ympäri Suomen. Yrityksen toiminta perustuu kestävään ja laadusta tinkimättömään rakentamiseen sekä asiakaslähtöisyyteen. Kymmenien vuosien saatossa hankittu ammattitaito, palvelujen joustavuus sekä aikataulujen noudattaminen ja työntekijöiden osaaminen takaavat palvelujen korkean tason.Palkinnon jakoivat Paimion Yrittäjien pj. Heli Tommila ja kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki.Palkinnon vastaanottivat perustaja ja toimitusjohtaja Jari Kurki, perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Kurki sekä projektipäällikkö Tomi Kurki.

Parainen: Kjell’s Kitchen Oy Ab 
Kjell’s Kitchen tarjoaa Paraisilla lounasta ja cateringia. Toiminta aloitettiin toiminimellä vuosituhannen vaihteessa ja jatkui vuodesta 2009 osakeyhtiönä. Yritys tunnetaan hyvästä ruoasta, asiakaspalvelusta ja asiakkaan toiveiden kuuntelusta ja ensiluokkaisesta toteuttamisesta sekä intohimosta tekemiseen. Ruoka on aina hyvää ja rakkaudella tehtyä.Palkinnon jakoivat Länsi-Turunmaan Yrittäjien hallituksen jäsen Kasper Kronberg ja kaupunginhallituksen pj. Gilla Granberg. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Kjell Gustafsson.

Pöytyä: Talo- ja maanrakennus Ilkka Rantala Oy 
Ilkka Rantala tunnetaan alueella luotettavana tekijänä, joka osallistuu myös vapaaehtois- ja luottamustehtäviin. Talo- ja maanrakennus Ilkka Rantala Oy suorittaa maanrakennus- ja kaivuutyöt sekä rakennuspalvelut, remontit ja korjausrakentamiset 30 vuoden ammattitaidolla. Yritystoiminta alkoi vuonna 1989 ja muutettiin vuonna 1997 osakeyhtiöksi. Nykyisin yritys työllistää neljä työntekijää. Palkinnon jakoivat Pöytyän Yrittäjien pj. Reijo Hartikka ja kunnanjohtaja Mika Joki. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Ilkka Rantala.

Raisio: Westlog Oy
Westlog Oy on vuonna 2000 perustettu logistiikka-alan yritys, joka tuottaa erilaajuisia logistiikkapalvelukokonaisuuksia. Jokainen on tarkkaan mitoitettu sopimaan aina asiakkaan tarpeisiin. Noin 40 hengen iloinen, avulias ja ammattitaitoinen henkilökunta on yksi yrityksen menestyksen avain. Logistiikkapalveluiden lisäksi Westlog tarjoaa yrityksille laadukkaita toimitiloja. Palkinnon jakoivat Raision Yrittäjien pj. Tommi Tuomi ja kaupunginjohtaja Eero Vainio. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Ossi Ojanen.

Rusko: IV-Asennus Pirhonen Oy
Vuonna 2017 perustettu IV-asennus Pirhonen Oy tekee ammattitaitoisesti ilmanvaihtoasennuksia uudis- ja saneerauskohteisiin. Kolmella pääomistajalla on yli 20 vuoden kokemus IV-alalta. Yritystoiminta on kasvanut ja perustuu asiakasystävälliseen ja joustavaan toimintaan. Pirhoset tunnetaan myös laadukkaasta jäljestä sekä toimitusvarmuudesta. Palkinnon jakoivat Ruskan ja Vahdon Yrittäjien pj. Jari Nurminen ja kunnanjohtaja Kari Lehtinen.Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Jukka Pirhonen, Jonne Pirhonen ja Juho Pirhonen.

Salo: Salon Logistiikka Oy
Salon Logistiikka Oy on perheyritys, joka tarjoaa joustavia logistiikkapalveluja vuosien kokemuksella. Toiminta kattaa varastonhallinnan, tavaroiden vastaanoton, keräilyn ja lähetyksen sekä lisäarvopalvelut. Salon Logistiikka toimii myös sopimusliikenteessä, ja kuljetuksiin käytetään laadukasta kalustoa.Yrityksen perustivat Katariina ja Risto Koivuniemi vuonna 1987, ja yritys on kasvanut 1000 neliön varastotiloista nykyisiin noin 10 000 neliömetriin Meriniityn teollisuusalueella. Tyttäret Johanna ja Kaisa Koivuniemi ovat olleet jo 20 vuotta mukana yrityksessä, ja sukupolvenvaihdos on suunnitteilla. Perheyrittäjyyden ohella yhteistyö 30 työntekijän kanssa tuo iloa yrittämiseen. Palkinnon jakoivat Salon Yrittäjien pj. Jukka Alanko ja kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Risto Koivuniemi ja hallituksen puheenjohtaja Katariina Koivuniemi sekä hallituksen jäsenet Johanna Koivuniemi ja Kaisa Koivuniemi.

Sauvo: Kaivuu Sirkkilä Tmi
Kaivuu Sirkkilän toimivan palvelun taustalla on pitkä kokemus erilaisista maanrakennustöistä. Kokemus ja ammattitaito takaavat, että asiakas saa maanrakennus- ja kaivinkonetyönsä hyvin toteutettuna sovitussa aikataulussa. Yrittäjä on investoinut ja kehittänyt yritystä rohkeasti. Yrityksen menestyksen takana ovat myös hyvät yhteistyökumppanit ja pitkät asiakassuhteet. Yrittäjän palettiin kuuluvat myös maanviljely kotitilan oston myötä sekä puunkorjuu ja koneurakointi. Palkinnon jakoivat Sauvon Yrittäjien pj. Rainer Tahvanainen ja kunnanjohtaja Satu Simelius.Palkinnon vastaanotti yrittäjä Jaakko Sirkkilä.

Somero: Kimalan Kylähammaslääkäri Oy
Yritys tarjoaa laajan valikoiman suun terveydenhuollon palveluita. Yritys on perustettu hammaslääkäri Kari Rintalan toimesta vuonna 1999. Vuonna 2012 toiminta siirtyi Someron keskustaan suurempiin toimitiloihin. Siitä yritys on kasvanut kahdella uudella vastaanotolla, joista Perniön vastaanotto aloitti toimintansa vuonna 2022 ja Kosken vastaanotto kuluvan vuoden alussa. Kylähammaslääkärin toimintaperiaate on viedä palvelut pienemmille paikkakunnille, lähelle maaseudun ihmisiä. Poikkeuksellinen konsepti on siivittänyt yrityksen menestykseen. Motivoitunut henkilökunta on yrityksen kehityksen kulmakivi. Sote-myllerryksen keskellä yritys pystyy tarjoamaan asiakaslähtöistä palvelua ketterästi. Palkinnon jakoivat Someron Yrittäjien pj. Sari Majuri ja kaupunginjohtaja Sami Suikkanen.Palkinnon vastaanottivat hammaslääkäri ja hallituksen puheenjohtaja Kairi Kirs sekä suuhygienisti ja toimitusjohtaja Päivi Suikkanen.

Taivassalo: Puutavaraliike Larjama Ky 
Yritys tarjoaa monipuolista puutavaran vähittäiskauppaa sekä joustavia sahaus- ja höyläyspalveluja. Vahva osaaminen korostuu vaativissa perinnekohteissa ja yksilöllisissä puutuoteratkaisuissa. Suurin osa tuotteista valmistuu itse sahaten, ja tavoitteena on toimia pienimmällä hiilijalanjäljellä Lähipuu-tuotteina. Larjaman perheen puutavaraliike on toiminut Taivassalossa vuodesta 1958, nykyään jo kolmannessa polvessa. Toiminta on kehittynyt piensahasta alan moniosaajaksi, jossa asiakastoteutukset tehdään huolellisesti ja sydämellä. Panostus energiaomavaraisuuteen mahdollistaa kestävien puutuoteratkaisujen valmistamisen toimialan pienimmällä hiilijalanjäljellä.Palkinnon jakoivat Taivassalon Yrittäjien pj. Petri Heikola ja kunnanjohtaja Sanna Häkli. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Janne Larjama.

Turku: Onnipyörä Oy
Onnipyörä perustettiin juuri koronapandemian alla vuonna 2019. Yritys myy, leasaa, huoltaa, korjaa ja vuokraa sähköpyöriä sekä perinteisiä polkupyöriä. Yrityksen menestyksen taustalla ovat hyvä liikeidea ja ajoitus: yritys toi sähköpyörämarkkinaan alueelle ensimmäisen siihen keskittyneen pyöräliikkeen. Yrityksen tavoitteena on olla suurin työsuhdepyörien myyjä Suomessa ja varmistaa jatkossakin työntekijöille ympäristö, jossa he voivat tehdä tulosta. Se on Onnipyörän menestyksen kulmakivi. Palkinnon jakoivat Turun Yrittäjien pj. Mikko Rantanen, pormestari Minna Arve ja elinvoimajohtaja Vesa Palander. Palkinnon vastaanotti hallituksen puheenjohtaja Tomi Kotiranta.

Uusikaupunki: Sisustus Ulpukka Oy
33-vuotias Sisustus Ulpukka Oy on lifestyle-myymälä ja laadukas vaateliike, joka toimii kivijalkaliikkeenä Uudenkaupungin keskustassa, torin kulmalla. Valikoimissa on myös sisustus- ja lahjatavaraa. Sisustus Ulpukka on kasvanut 25-neliöisestä kolmeensataan keskellä ostamisen murrosta. Menestyksen takana on perheyrittäjyys, sillä mukana toiminnassa on kolme polvea. Ulpukka on tunnettu alan tunnetuimpien sisutusmerkkien tuotevalikoimista, kauniista somistuksista ja inspiroivasta esillepanosta. Palkinnon jakoivat Uudenkaupungin Yrittäjien pj. Martti Luotonen ja kaupunginjohtaja Atso Vainio. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja, yrittäjä Marika Vainio, hallituksen jäsen Elli Nyyssönen ja yrityksen perustaja Ulla Vainio.

Vehmaa: Merililian Tmi
Merililian on yksi kylän keskipisteitä. Sen toiminnan ytimessä ovat kukkien sekä sisustus- ja lahjatavaroiden jälleenmyynti. Liikkeessä toimivat nykyään myös Posti, Matkahuolto, Alkon tilauspiste ja pesulan välityspalvelu. Menestyksen takana ovat yrittäjän rohkeus ja periksiantamattomuus, jotka ovat saaneet tarttumaan uusiin palveluihin ja toimintoihin, jotka ovat uhanneet kylältä kadota. Palkinnon jakoivat Vehmaan Yrittäjien pj. Aku Seppälä ja kunnan valtuuston puheenjohtaja Simo Virtanen. Palkinnon vastaanotti yrittäjä, omistaja Lila Lahdenranta.

Suvi Uusitalo-Sirén