YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajistoon ovat ehdolla eri tehtäviin Sakari Klemola (ylh.vas.), Jenni Kaustinen, Tuula Anttiroiko, Antti Sallansalmi. Alarivissä Markku Sorjonen, Evalis Sundkvist, Marvin Kiviniemi, Minna Kontro, Kimmo Peräaho ja Kirsi-Maria Saarinen
16.10.2024 klo 08:14
Uutinen

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät valitsee uuden puheenjohtajiston

Kymmenen ehdokasta pyrkii yrittäjäjärjestön puheenjohtajistoon.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät valitsee torstaina 7. marraskuuta syyskokouksessaan uuden puheenjohtajiston seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Aluejärjestön syyskokouksessa Toholammilla valitaan hallituksen puheenjohtajan lisäksi kolme varapuheenjohtajaa, jotka yhdessä aluejärjestön toimitusjohtajan kanssa muodostavat johtoryhmän.

Yrittäjien hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2020 toiminut alavieskalainen Jarmo Nahkala on ilmoittanut, ettei jatka aluejärjestön puheenjohtajana, koska on valittu SKAL Pohjois-Suomi ry:n hallituksen puheenjohtajaksi.

”Olen saanut olla mukana Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajistossa viimeiset kymmenen vuotta ja viimeiset neljä vuotta puheenjohtajana. Nyt on tullut aika antaa nuija seuraavaan käteen,” Jarmo Nahkala kertoo.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajaksi on ilmoittautunut ehdolle kaksi ehdokasta. Puheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet Antti Sallansalmi Kälviältä ja Sakari Klemola Vetelistä.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajina viime kaudella toimineet, veteliläinen Kirsi-Maria Saarinen, kokkolalainen Marvin Kiviniemi ja kalajokinen Tuula Anttiroiko, ovat valmiit jatkamaan vielä seuraavankin kaksivuotiskauden. Lisäksi varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet Evalis Sundkvist Kruunupyystä, Jenni Kaustinen Kaustiselta, Kimmo Peräaho Nivalasta, Markku Sorjonen Kokkolasta sekä Minna Kontro Haapajärveltä.

”On hienoa, että puheenjohtajiston vaalit ovat kiinnostaneet ja olemme saaneet monta hyvää ehdokasta. Yrittäjien yhteisten asioiden edistäminen on arvokasta työtä, Nahkala toteaa.

Kaikkien ehdokkaiden esittelyt löydät tästä alta.

Lisätietoja:
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

Jarmo Nahkala, puheenjohtaja p. 0400 767 117, jarmo.nahkala@hyotykuorma.fi
Anna Kotamäki, toimitusjohtaja p. 040 3583 325, anna.kotamaki@yrittajat.fi

Ehdolla hallituksen puheenjohtajaksi

Antti Sallansalmi

Antti Sallansalmi, 49, yrittäjä, Restonomi AMK, Kälviä

Olen päätoiminen yrittäjä ja työskentelen omistamani yrityksen toimitusjohtajana. Yrittäjäkokemusta on kertynyt yli 17 vuotta Kasipuu Oy:ssä. Perustimme Kasipuun yhdessä veljeni Jukka Sallansalmen kanssa vuonna 2007. Kasipuu on palkittu vuoden Yrityksenä Kälviällä 2018.

Kasipuu on liiketilakalustukseen erikoistunut puusepänfirma, joka valmistaa projektikalusteita ympäri Suomea. Kasipuun kalustetuotanto ja toimisto sijaitsee Kälviällä, eli kotikylällä. Kasipuu työllistää tällä hetkellä 6 henkilöä yrittäjät mukaan luettuna. Työ Kasipuulla on monipuolista ja useimmat työmatkat vievät meidät Helsinkiin, jossa suurin osa Kasipuun kalusteprojekteista tehdään.

Olen 48-vuotias yrittäjä, perheenisä ja järjestöaktiivi. Perheeseen kuuluvat vaimo Anni-Veera sekä kolme kouluikäistä lasta. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluun järjestötyö, historia sekä intohimoinen ruoanlaitto (tämä on peruja edellisestä työstäni keittiöpäällikkönä kauan sitten) Koulutukseltani olen Restonomi AMK. (Turun Ammattikorkeakoulu 2005)

LUOTTAMUSTOIMET:
Toimin tällä hetkellä Kälviän Yrittäjien puheenjohtajana. Puheenjohtajavuosia taitaa olla 8 takana ja pienen välin jälkeen nyt on yhdeksäs vuosi menossa. Paikallisyhdistyksen toiminnassa olemme mukana kuntavaikuttamisessa ja suhteet Kokkolan kaupungin toimihenkilöiden kanssa ovat erinomaiset. Teemme jatkuvaa yhteistyötä Kokkolan kaupungin elinvoiman parantamiseksi yhdessä muiden Kokkolan paikallisyhdistysten kanssa. Näissä tapaamisissa työlistalla on ollut vuosien varrella useita ajankohtaisia asioita mm. osallistuminen kaupunkistrategian suunnitteluun, keskustan elinvoiman parantaminen, yrittäjäkyselyt, kuntabarometri sekä elinvoimasopimus.

Myös kunnallisjohdon seminaarit ovat osa tätä tärkeää yhteistyötä, jonne olemme osallistuneet yhdessä Kokkolan päättäjien kanssa useampana vuotena. Yhteistyö jatkuu edelleen ja ensi vuoden Kuopion Kujo on jo sovittu valmiiksi.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toiminnassa olen ollut mukana yli kymmenen vuotta ja olen istunut KPY:n hallituksessa varsinaisena jäsenenä melko pitkään (puheenjohtajina Tapio Uusitalo, Kimmo Hanhisalo sekä Jarmo Nahkala). Tällä hetkellä olen varajäsen hallituksessa, Aki-Petterin ollessa Kälviän Yrittäjien varsinainen hallituksen jäsen.

Toimin myös 2-vuotiskauden Keski-Pohjanmaan Yrittäjien johtoryhmässä varapuheenjohtajan roolissa Jarmo Nahkalan ollessa puheenjohtajana. Työskentely johtoryhmässä oli monipuolista ja opettavaista, mm. laadimme lausuntoja ja otimme kantaa ajankohtaisiin asioihin ja keskusteluihin. Tällä varapuheenjohtaja-kaudella Suomen Yrittäjien ja muiden aluejärjestöjen toiminta tuli osaksi järjestötyötä ja sain olla mukana tekemässä yhteistyötä monissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa (vaikuttajafoorumi, yrittäjäpäivät, Kujo). Samalla maakunnallinen verkosto kasvoi Suomen Yrittäjien verkostoksi.
Silloisen johtoryhmän kanssa kävimme yhdessä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa Brysselissä tapaamassa Eu-meppejä (Henna Virkkunen, Mauri Pekkarinen), vierailimme Euroopan talous- ja sosiaalikomiteassa, Pohjoissuomen Eu-toimistolla sekä Suomen Yrittäjien Brysselin toimistolla. Matka oli onnistunut ja saimme paljon näkökulmaa sekä oppia Eu-tason vaikutustyöstä.

Luottamustoimia on ollut myös Keski-pohjanmaaliiton työryhmissä Keski-Pohjanmaan Yrittäjien edustajana. Näissä työryhmissä olemme olleet mukana tekemässä alueellista vaikuttajatyötä.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien edellisessä kokouksessa sain luottamusta ja jatkan työtäni Suomen Yrittäjien Valtuuston varsinaisena jäsenenä Helsingissä. Pesti on jatkoa aikaisemmalla kaksivuotiskaudelle valtuustossa, jonka tunnen olevan edunvalvontatyössäni yksi tärkeimmistä. On hyvä, että tämä toimi jatkuu pääsääntöisesti samoilla henkilöillä myös tulevan kauden.

Olen mukana Suomen Yrittäjien nimikkoyrittäjä-toiminnassa. Toimin kansanedustaja Janne Jukkolan nimikkoyrittäjänä ja olemme Jannen kanssa käyneet tapaamisia ja keskusteluja yrittäjien aseman parantamiseksi niin eduskuntatalolla kuin täällä paikallisesti. Tässä roolissa olen nopea kontakti kansanedustajan ja yrittäjän välillä.

Toimin mys Kokkolan Seudun Kehitys Oy:n hallituksessa varapuheenjohtajana. Perhon kunnanjohtaja Lauri Laajala toimiessa hallituksemme puheenjohtajana. Hallitustyö Kosekissa on mieleistä ja ohjaamme kehitysyhtiötä tekemään asioita paikallisten yrittäjien parhaaksi ja menestykseen. Mielestäni tämä hallituspaikka antaa hyvää tilannekuvaa ja näkemystä myös alueen pienyrittäjien toiminnasta sekä antaa työkaluja heidän toimintaedellytysten parantamiseksi.
Toimin nyt yrittäjäjärjestössämme kolmella portaalla ja kokemukseni jokaiselta portaalta on kasvattanut verkostoani ja tuonut syvää oppia toiminnasta. Olen varsin tuttu näky tilaisuuksissa ja tapahtumissa yhdessä muistikirjani kanssa :anxious:

Tulevalla puheenjohtajakaudella tahtoisin tehdä enemmän yhteistyötä paikallisyhdistysten kanssa, jotta saataisiin alueemme yhdistykset elinvoimaisemmiksi ja jäsenmäärät kasvusuunnalle. Uskon, että aluejärjestön aktiivinen asenne sekä paikallisyhdistysten innostaminen ja tukeminen toisi uutta, vireämpää toimintaa alueelle.

Tulevassa johtoryhmätyöskentelyssä tulisi huomioida myös yhteys Suomen Yrittäjiin ja valtuustonedustajiin. Tarvitsemme tiedonvaihtoa, jotta saamme vaikuttavuutta valtuustossa ja ajamme meille tärkeitä asioita yhdessä eteenpäin. Kun asioista käydään avointa keskustelua ja tuodaan vaihtoehtoja esille, tuloksiakin saadaan.

Puheenjohtaja edustaa myös aluejärjestöä ulospäin ja on tärkeää, että tuntee muiden alueiden henkilöitä ja toimintaa, jotta yhteistyötä ja kehitystä voidaan luoda. Voimme ottaa paljon oppia muiden aluejärjestöjen toiminnasta ja samalla on mukavaa huomata, että meidän alueelta on myös paljon annettavaa muille toimioille. Näen, että Puheenjohtajiston rooli yhdessä toimitusjohtajan kanssa on tässä työssä avainasemassa.

Uskon, että olen hyvä ja vahva valinta Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajaksi.

Sakari Klemola

Sakari Klemola, 62, yrittäjä, Veteli

Oma osaamiseni omissa työtehtävissäni perustuu aika pitkään yrittäjyyteen, joka alkoi 1988.
Pitkään yrittäuraan liittyy paljon sahalaitaa, joka on tuttua rakennusalalla, mutta yrittäminen täytyy olla mukavaa, koska aina vain on kiva lähteä aamuisin tehtaalle.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on minulle tuttu järjestö, toimiessani puheenjohtajistossa.
Katson, että minulla olisi aika paljon annettavaa järjestötoimintaan meidän kaikkien hyväksi ja tässä järjestössä on ollut mukava toimia aikaisemminkin.

Luottamustoimet:
-AKK:n liittovaltuusto 2003-2021, josta kolme viimeistä vuotta liittovaltuuston puheenjohtajana.
-AKK:n halllitus 2021-2022
-Vetelin Urheiluautoilijat hallitus (puheenjohtajana kahteen otteeseen)
– Vetelin Yrittäjät hallituksessa n. 30 vuotta, myös puheenjohtajana pariin otteeseen
-Keski-Pohjanmaan Yrittäjät, varapuheenjohtaja 2010-2012.

Ehdolla hallituksen varapuheenjohtajiksi

Evalis Sundkvist

Evalis Sundkvist, 38, hienopuuseppä, yrittäjä, Kruunupyy

Olen toiminut Elsa Möbelin vakiintuneena yrittäjänä vuodesta 2009 ja minulla on kokemusta pienyrityksen johtamisesta ja kehittämisestä – yhden naisen yrityksestä hieman suurempaan yritykseen, jossa on useita työntekijöitä. Tämä antaa minulle vahvan perustan ymmärtää yrittäjien jokapäiväisessä elämässä kohtaamia haasteita. Uskon, että tämä käytännön kokemus voi olla arvokasta johtoryhmätyöskentelyssä, jossa voin antaa realistisia näkökulmia ja ehdotuksia yrittäjyyskulttuurin edistämiseksi.

Vastavalmistuneena minulla ei ollut aavistustakaan yrittäjyydestä ja kaikesta siihen liittyvästä, mutta elämän kovan koulun lisäksi olen panostanut aikaa sekä yrittäjyyden että matkailun koulutukseen (Optima, Jakobstad 2019-2021). Yksinyrittäjänä minulle on ollut tärkeää löytää konteksti ja tuki sekä ympäröidä itseni aina samanhenkisten ja luovien ihmisten kanssa.

Olen osallistunut aktiivisesti Concordian moniin liiketoiminnan kehittämiseen liittyviin lyhytkursseihin, koulutuksiin ja tapahtumiin. Olen osallistunut myös KPY:n koulutuksiin ja hankkeisiin sekä Suomen Yrittäjien Vaikuttaja-koulutuksiin 1, 2023 (uusille paikallisille puheenjohtajille) ja Vaikuttaja 3, 2024 (valtakunnallisissa luottamustehtävissä toimiville uusille luottamushenkilöille tai sinne pyrkiville, jotka jo toimivat aluetasolla).

Uskallan puhua ääneen, kun epäoikeudenmukaisuuksia ilmenee. Olen tietoinen niistä haasteista, joita on olemassa useiden K-P:n Yrittäjissä vietettyjen toimintavuosien jälkeen. Yhteistyö ja kestävyys ovat tärkeitä avainsanoja, Ilaag er vi mejr – yhdessä olemme enemmän jonka Kruunupyyn Yrittäjät muotoili, liittyy myös KPY:n ja SY:n ja johtoryhmää odottavaan työhön.

Kruunupyyn Yrittäjät sai uutta puhtia juuri ennen koronan puhkeamista, ja liityin hallitukseen uutena varapuheenjohtajana. Pari vuotta myöhemmin otin ohjat käsiini tuolloin hyvin aktiivisen paikallisyhdistyksemme puheenjohtajan tehtävät. Viime vuosina painopisteemme on ollut järjestää tilaisuuksia ja tapahtumia yrittäjille ja toimia siltana yrittäjien ja kunnan välillä. Tämä työ jatkuu edelleen, mutta nykyään meillä on hyvä yhteistyö Kruunupyyn kunnan kanssa ja kynnys ottaa yhteyttä kuntaan on matala. Paikallisen kontekstin tarjoaminen on ollut tärkeää, ja työmme on saanut tunnustusta maakunnassa.

Yrittäjyyteni kautta olen luonut kontaktiverkoston sekä ruotsin- että suomenkieliseen liike-elämään. Näen tämän verkoston tärkeänä voimavarana yhteistyön luomisessa ja alueen yritysklustereiden eri osien välisten siteiden vahvistamisessa. Olen toiminut aktiivisesti Pietarsaaren alueen matkailuhankkeessa ja Concordian yrittäjäverkostossa. Olen KPY:n hallituksen jäsen ja osallistun aktiivisesti järjestettäviin tapahtumiin. Olen osallistunut SY:n valtuuston kokouksiin varajäsenenä viimeiset 2 vuotta.

Pohjanmaa on kaksikielinen alue, ja ruotsinkielisenä ymmärrän luontevasti alueen kulttuurista ja kielellistä monimuotoisuutta. Kykyni liikkua sekä ruotsalaisessa että suomalaisessa yrityskulttuurissa antaa minulle mahdollisuuden toimia yhdistävänä lenkkinä, mikä on ratkaisevan tärkeää osallisuuden ja ymmärryksen edistämisessä yrittäjäjärjestön johdossa. Uskon, että meillä on suuri potentiaali löytää paljon uusia jäseniä, jos panostaisimme energiaa ja aikaa työn kehittämiseen myös ” ruotsinkielisellä puolella”. Juuri nyt raja Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan välillä on varsin selvä. Me Kruunupyyssä olemme tottuneet siihen, että toinen jalka on Kokkolassa ja toinen Pietarsaaressa. KPY olisi tärkeää saada parempi jalansija täällä.
Mielestäni tarvitsemme johtoryhmään myös jonkun nuoremman henkilön, joka näkee asiat ehkä hieman eri näkökulmasta.

Uskoisin olevani hyvä vaihtoehto ja olen hyvin motivoitunut tähän tehtävään.

Jenni Kaustinen

Jenni Kaustinen, 37, ravintola- ja majoituspalveluaan yrittäjä, Kaustinen

Olen toiminut ravintola- ja pitopalveluyrittäjänä Kaustisen raviradalla sijaitsevassa ravintola HeviDelissä vajaan kahden vuoden ajan. Ravintola työllistää 3 työntekijää, tapahtumien aikaan jopa useita kymmeniä. Lisäksi olen kuluvana vuonna polkaissut käyntiin myös majoituspalveluja tarjoavan yrityksen JenninTuvat Oy:n. Omien visioiden toteuttaminen, itsensä haastaminen sekä päämäärätietoinen palveluiden kehittäminen ovat minun yrittäjyyden perusta. Uskon elinikäisen oppimisen ja jatkuvan kouluttautumisen merkitykseen yritystoiminnassa.

LUOTTAMUSTOIMET:
Olen toista vuotta mukana Kaustisen Yrittäjien hallituksessa. Paikallisyhdistystoiminnassa olen motivoitunut kehittämään kunnan yrittäjien asioita. Koen yhteistyön muiden yrittäjien kanssa ensiarvoisen tärkeäksi ja haluan osaltani olla edistämässä kaikille yrittäjille tärkeitä asioita.

Olen nuorekas, tiedonjanoinen, kehittäjä! Haluaa vaikuttaa ja olla tekemässä hyvää yrittäjien hyväksi!

Kimmo Peräaho

Kimmo Peräaho, 49, monialayrittäjä, Nivala

Olen syntynyt ja kasvanut perheyritykseen, josta olen kantanut vetovastuun noin 25 vuotta, yhdessä veljeni kanssa. Tuona aikana yritys on laajentunut metsäalantoimijasta rakennus- ja maanrakennusalalle, auto-, kone- ja rengaskauppaan. Korjaamo ja vuokrausalalle sekä lavettikuljetuksiin. Yritystoimintaan kuuluu myös kiinteistöjen hallinnointi ja vuokraus.

YRITTÄJÄJÄRJESTÖKOKEMUS:
Olen toiminut Nivalan Yrittäjien hallituksessa yli 10 vuotta joista valtaosan varapuheenjohtajana ja viimeiset 3 vuotta puheenjohtajana. Olen toiminut myös Koneyrittäjienliiton tehtävissä ja toimin edelleen kaupungin eri tytäryhtiöiden hallituksissa. Nämä edelliset ja eteenkin kaupan alalla toimiminen, sekä kiinnostus politiikkaan, ovat luonnet laajat verkostot yrittäjäkenttään, eri instituutioihin ja päättäjiin mm. useisiin kansanedustajiin.

Olen helposti lähestyttävä, ratkaisukeskeinen, haasteisiin valmis ja kykenen esiintymään ja puhumaan isonkin yleisön edessä.

Kirsi-Maria Saarinen

Kirsi-Maria Saarinen, 51, kukka- ja hautauspalveluyrittäjä, Yo-floristi

Olen idearikas, sanavalmis ja luova, neljää kieltä (suomi, ruotsi, saksa, englanti) puhuva perheetön 51 v. yo-floristi. Maatilan tyttönä tiedän, etteivät asiat välttämättä synny kädenkäänteessä, vaan onnistuminen vaatii usein paljon työtä ja sato korjataan, kun se on kypsää. Suunnitelma pitää muuttuvissa tilanteissakin silti aina olla. Samat lainalaisuudet pätevät muuallakin yritysmaailmassa ja yleensäkin yhteistoiminnassa yhteiskunnan eri aloilla.

18 vuotta yrittäjänä on kasvattanut sitkeyttä ja periksiantamattomuutta, asiakaspalvelu varsinkin hautauspalvelun puolella taas on antanut herkkyyttä aistia tilanteita ja tunnelmia.

LUOTTAMUSTOIMET:
Olen toiminut Vetelin Yrittäjien hallituksessa varajäsenenä 2010-2016 ja puheenjohtajana vuodesta 2017 lähtien. Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen jäsen olen ollut vuodesta 2017 lähtien ja varapuheenjohtajana vuodesta 2022 lähtien. Lisäksi toimin Jokilaaksojen Osuuspankin hallintoneuvostossa ja Vetelin kunnan elinvoimatyöryhmässä.

Ennen yrittäjyyttä toimin projektipäällikkönä useissa EU-projekteissa niin Etelä- kuin Keski-Pohjanmaan alueellakin, joissa muodostui kattavat verkostot hankkeiden edunsaajiin, kunnallispäättäjiin ja rahoittajiin.
Yrittäjyyteni aikana on muodostunut laajat suhteet omiin asiakkaisiini yhteiskunnan eri aloilta Perhonjokilaakson alueella. Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksessa ja varapuheenjohtajana eri tapahtumissa ja hankkeissa olen saanut verkostot omaan maakuntaan ja sen ulkopuolelle.

Oman yrittäjyyteni havaintoihin pohjautuen voisin toimia aktiivisesti myös yksinyrittäjien puolesta ja tuoda
alueellista tasapainoa varapuheenjohtajistoon olemalla lisäksi pienempien ja sisämaan paikallisyhdistyksien äänenä.

Olen toiminut nyt lähes 8 vuotta Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksessa, joista viimeiset 2 vuotta varapuheenjohtajana ja saanut näiden vuosien myötä kokemusta ja näkemystä järjestömme toimintaan. Koen, että tästä olisi hyvä jatkaa työtä yhteisien tavoitteiden eteen. Myös jatkuvuuden nimissä tämä tuntuisi tärkeältä tässä hetkessä, jossa järjestössämme on paljon vaihtuvuutta.

18 yrittäjävuoteni aikana olen nähnyt hyvin paljon epäkohtia ja pienien yrittäjien eriarvoista kohtelua verrattuna isompiin. Nämä eivät ole kuitenkaan sammuttaneet vaikuttamisen halun liekkiä, vaan päinvastoin: yhä suuremmalla varmuudella ja kokemuksen syvällä rintaäänellä haluan olla yhdessä mukana raivaamassa esteitä, jotta jokainen voisi helpommin seurata yrittäjyyden kutsua ja toteuttaa omia unelmiaan.

Markku Sorjonen

Markku Sorjonen, 54, monitoimiyrittäjä, Kokkola

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2011 alkaen. Osaamistani kuvaa parhaiten saamani liikanimet “talonmies Pikkarainen”, “yleismies Jantunen” ja vielä “ihmemies macgyver”. Nimitykset tulevat siitä, että onpa aiemmissa yrityksissämme ollut sitten vaikka millainen hankala tilanne, joku asia on ollut rikki yms niin olen saanut kaikki asiat saanut korjattua jne.

Olen tähän mennessä toiminut ydinvoimalassa vartijana, valanut muuripatoja, ollut puhelin- ja data-asentajana. Olen myös toiminut valtakunnallisella puhelinoperaattorilla asiantuntija tehtävissä.
Taskusta löytyy tietoliikenneinsinöörin (AMK) tutkinto, yrittäjän ammattitutkinto, lukuinen kasa aiempaan ammattiini liittyneitä lyhytkursseja jne.

Yrittäjänä olen toiminut mainostoimistossa, markkinoinnissa, kauneudenhoitoalalla, it-alalla muutamia mainitakseni. Kokemusta yrittäjänä on siis monipuolisesti ja kun olen ollut ruohonjuuri tasolla ja tottunut aina tekemään kaiken itse (siis aivan kaiken), niin yrittäjän arjen väännöt on tuttua kauraa.

Sen takia olemme myös halunneet valjastaa kaikki väännöt voimavaraksi niin, että pienyrittäjien auttaminen on ollut meille aina tärkeä osa arkea.

Olemme muuttaneet Kokkolaan 2022 tammikuussa Ja olemme tähän mennessä voineet tehdä täällä kahdelle yritykselle brändi uudistuksen, sisältäen uuden logon, uudet fontit uuden värimaailman, uudet käyntikortit, uudet ikkunateippaukset, uudet yritys- ja tuotekuvat jne.

Lisäksi olen hahmotellut uutta tapahtumaa Kokkolaan vuoden 2025 loppukesälle, jolla saadaan maakuntaan kipeästi tarvittavaa imu-, veto- ja pitovoimaa. Tämän sisältö tarkentuu toivottavasti lähiviikkoina, koska aikaa on enää vajaa vuosi ja paljon on tehtävää vielä sen eteen.

YRITTÄJÄJÄRJESTÖKOKEMUS:
Markku on ollut Kokkolan Yrittäjien jäsen vuodesta 2024.

Aiemmin koetut ja vastaantulleet asiat ovat vain vahvistaneet käsitystäni siitä, että jos haluaa muutosta asioihin, niihin on ryhdyttävä tekemään muutoksia.

Marvin Kiviniemi

Marvin Kiviniemi, 54, yrittäjä, Kokkola

Olen yrittäjäperheen kasvatti ja olin myös osakkaana perheyhtiössä. Kuitenkin nuorena opiskelut ja työt IT-allalla veivät mennessään. Oma yrittäjyys syttyi vasta kahdeksan vuotta sitten, kun pitkään toiminut kivijalkaliike Kokkolan keskustassa etsi jatkajaa. Yrittäjätaipaleen alussa kivijalkaliikkeen kehittäminen oli keskiössä. Uusia markkinointikanavia lanseerattiin, palkattiin lisää väkeä sekä aloitettiin sähköpyörien myynti ja huolto. Yritys työllistää tällä hetkellä 5 henkilöä.

YRITTÄJÄJÄRJESTÖKOKEMUS:
Olen toiminut useamman vuoden Kokkolan Yrittäjien hallituksessa ja vastannut mm. sihteerin tehtävistä. Keski-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajana olen toiminut kaksi vuotta ja edustanut aktiivisesti K-P:n Yrittäjiä.

Olen toiminut kaksi vuotta Keski-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajana, oppinut paljon siinä ajassa ja nauttinut siitä. Kokemukseni ja sitoutumiseni paikallisten yrittäjien tukemiseen ovat vahvuuksiani, ja haluan jatkaa tätä tärkeää työtä meidän yrittäjien hyväksi. Olen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä, mutta helppohan se on yrittäjien kanssa ollakin. Meillä on ollut tosi hyvä johtoryhmä K-P:n Yrittäjissä.

Minna Kontro

Minna Kontro, 50, suoramyyntiyrittäjä, yrityspalvelupäällikkö, Haapajärvi

Olen toiminut yrittäjänä 16 vuoden ajan, joista viimeiset vuodet sivutoimisesti. Yritystoiminnan aikana olen auttanut yli 200:a henkilöä aloittamaan yrittäjänä suoramyyntialalla. Tällä hetkellä työskentelen päätoimisesti yrityspalvelupäällikkönä NIHAKissa, missä autan yrityksiä niiden eri elinkaaren vaiheissa. Tunnen yrittäjyyden haasteet ja mahdollisuudet läheltä, kun olen työskennellyt yritysneuvonnassa kuuden kunnan/kaupungin alueella viimeiset 4,5 vuotta.

YRITTÄJÄJÄRJESTÖKOKEMUS:
Olen toiminut Haapajärven Yrittäjien hallituksessa vuodesta 2016, varapuheenjohtajana 2017-2022 ja puheenjohtajana vuodesta 2023 lähtien. Puheenjohtakauteni päättyy kuluvana vuonna, jonka jälkeen minulla on aikaa ja halua toimia aktiivisemmin Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toiminnassa. Olen positiivinen ja innostava persoona, ja saan myös muut mukaani, mikä on näkynyt paikallisyhdistyksessä mm. uusien paikallisten etujen lanseeraamisessa ja kasvavana jäsenkehityksenä.

Olen positiivinen ja saan yleensä ihmisiä mukaan toimintaan, enkä pelkää tarttua haasteisiin.

Tuula Anttiroiko, 61, tilitoimistoyrittäjä, Kalajoki

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 1986 lähtien, jolloin perustin Perintätoimisto Reskont Oy:n. Lamavuonna 1990 perustettiin T.A Tilikontrolli Oy, jossa toimimme yhdessä veljeni Juhan kanssa yrittäjinä. Lisäksi toimin Vivia Talouspalvelut Oy:ssä yritysneuvojana sekä vastaa verotuksen- ja yritysjärjestelyihin liittyvistä asioista. Olen koulutukseltaan KLT-kirjanpitäjä ja osaamistaan pidän yllä osallistumalla alan koulutustapahtumiin. Tilitoimistoalalla toimivana yrittäjänä minulle on muodostunut hyvä käsitys yrittäjien ja yritysten toimintaympäristön haasteista.

YRITTÄJÄJÄRJESTÖKOKEMUS:
Olen ollut koko yrittäjäurani ajan aktiivinen Kalajoen Yrittäjissä, jossa aloitin sihteerinä ja toimin nykyisin hallituksen jäsenenä. Olen toiminut Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen jäsenenä vuosina 2002-2013 ja varapuheenjohtajana 2013-2016 sekä 2020-2024. Olen myös toiminut K-P:n Yrittäjien edustajana Suomen Yrittäjien raha- ja verovaliokunnassa vuodesta 2018 lähtien.

Hieno järjestömme on pystynyt vaikuttamaan yrittäjien aseman parantamiseen ja lainsäädäntö muutoksiin, mutta muutoksia tarvitaan edelleen. Paikallisten yhdistysten toiminta on tärkeää ja sitä ei saa unohtaa.