3.7.2024 klo 09:49
Uutinen

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Anna Kotamäki

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus on valinnut aluejärjestön uudeksi toimitusjohtajaksi Anna Kotamäen. Kotamäki on kotoisin Toholammilta ja hän aloittaa työssään elokuun alussa.  

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien pitkäaikainen toimitusjohtaja Mervi Järkkälä päättää työsuhteensa elokuun lopulla. Toimitusjohtajan työtehtävään haki yhteensä 22 henkilöä.

  • Olen erittäin kiitollinen valinnasta uudeksi toimitusjohtajaksi ja toivon olevani ihmisläheinen kehittäjä ja yhteistyön rakentaja, toteaa Anna Kotamäki.

Anna Kotamäellä on kokemusta yrittäjyydestä sekä liike-elämän muista tehtävistä. Hän oli maailman menestykseen ponkaisseen Lyyti Oy:n ensimmäinen työntekijä ja osakas. Kotamäki on toiminut myös 10 vuotta yrittäjänä, aviomiehensä perustamassa Siivouspalvelu Kota Oy:ssä. Viimeksi hän on toiminut perheyrityksen Piiloset/Oy Finnsusp Ab:n HR-ja hallintopäällikkönä.

  • Yrittäjänä toimiessani olen saanut ymmärrystä yrittäjyyden ja liiketoiminnan toimintaedellytyksiin vaikuttaviin alueellisiin ja valtakunnallisiin tahoihin sekä lainalaisuuksiin, toteaa Kotamäki. 

Kotamäki on toiminut myös freelancetoimittajana vuodesta 2001 lähtien sekä julkaissut Meidän Mielestä -podcastia jo useamman vuoden. Hän oli myös aktiivisesti mukana Turun nuorkauppakamarin toiminnassa.

  • Aktiivinen yhteistyö eri alojen yrittäjien kanssa sekä vahva yhteistyö päättäjiin ja viranomaisiin on ensiarvoisen tärkeää, toteaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jarmo Nahkala. Toivotamme Annalle onnea ja menestystä uudessa tehtävässään.

Uudella toimitusjohtajalla on vastassa elinvoimainen alue, vastuullinen hallitus puheenjohtajineen, erinomainen ja motivoitunut henkilöstö sekä vahva talous.

Anna Kotamäki (41 v) on valmistunut Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu Centrialta johtamisen, yrittäjyyden ja markkinoinnin tradenomiksi vuonna 2007. Osan opiskeluista hän suoritti Sveitsissä, ZHAW Zurich University of Applied Sciences. Lisäksi hän on käynyt Jyväskylän Yliopiston kasvatustieteiden ja erityispedagogiikan perusopinnot sekä aloittanut Turun Kauppakorkeakoulun kaupan ja palveluiden maisteriohjelman.

Kotamäki perheineen on vastikään muuttanut takaisin Toholammille, jossa aviopuoliso jatkaa perheen maatilaa. Perheeseen kuuluu myös kaksi alakouluikäistä lasta.

  • Vaikka en ole aktiivisesti vaikuttanut Keski-Pohjanmaan alueella, olen valmis kasvattamaan verkostoja ja kokemukseni Turun seudulta, voivat antaa uutta näkökulmaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toiminnan kehittämiseen, kertoo Anna Kotamäki. 

Lisätietoja:

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät
puheenjohtaja Jarmo Nahkala, p. 0400 767 117, jarmo.nahkala@hyotykuorma.fi  

toimitusjohtaja (5.8.2024 lähtien) Anna Kotamäki p. 040 358 3325, anna.kotamaki@gmail.com  

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on jo vuodesta 1939 toiminut alueen yrittäjien vahvana edunvalvojana. Järjestämme yrittäjille koulutus- ja verkostoitumistapahtumia, sekä tarjoamme neuvontapalveluita ja rahanarvoisia jäsenetuja jäsenille. Paikkakuntakohtaisia yrittäjäyhdistyksiä on toimialueellamme 23, joissa n. 2 300 jäsenyritystä. Olemme osa Suomen Yrittäjiä www.yrittajat.fi/keskipohjanmaa