YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Keskisuomalainen sote-yrittäjä: tule mukaan valmennuksiin ja valjasta TKI-potentiaalisi!
Pienet ja keskisuuret sosiaali- ja terveysalan yritykset ovat kohdanneet viime vuosina isoja haasteita. Suurin niistä on työvoiman veto- ja pitovoima. Osaavasta työvoimasta on pulaa. Samalla kuitenkin väestön palveluntarve kasvaa, ja palveluja tulisi pystyä toteuttamaan entistä kustannustehokkaammin. Yrityksillä on paineita kehittää toimintaansa, jotta ne pystyvät vastaavaan muuttuneeseen markkinatilanteeseen ja pysyvät kilpailukykyisinä. Pk-yrityksistä kuitenkin vain neljäsosa harjoittaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa jossakin muodossa. Tarvetta kehittämiselle on, mutta mistä siinä voisi lähteä liikkeelle? Miten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio (TKI) -toiminnan voi käynnistää yrityksessä? Miten kehittämisidea muotoillaan hankehakemukseksi ja mistä siihen voisi hakea rahoitusta? Miten projekti viedään menestyksekkäästi maaliin?
Näihin kysymyksiin vastaa tänä syksynä tarjolla oleva matalan kynnyksen valmennus TKI-toiminnan käynnistämiseen. Maksuton valmennus toteutetaan kolmen webinaarin sarjana verkon välityksellä, ja se kattaa tiiviissä muodossa hankkeen elinkaaren idea-asteelta hankkeen toteuttamiseen ja päättämiseen asti. Valmennus on tarkoitettu keskisuomalaisille sote -yrityksille, joilla ei ole vielä TKI-toimintaa ja jotka ovat kiinnostuneet sen käynnistämisestä, tai jo TKI-toimintaa kokeilleille sote -yrityksille, jotka tarvitsevat asiaan kertausta.
Ensimmäinen valmennus toteutetaan lokakuun lopussa ja sen tarkoituksena on sytyttää kipinä TKI-toimintaan. Valmennus lähtee ruohonjuuritasolta liikkeelle. Valmennuksessa avataan TKI-käsitettä ja kuinka hankkeen suunnittelu aloitetaan. Syksyn toinen valmennus on puolestaan marraskuun lopussa ja siinä teemana on hankerahoituksen hakeminen. Valmennuksessa käydään läpi hakemusten yleisiä vaatimuksia ja reunaehtoja, hyvän hankehakemuksen piirteitä ja tyypillisimpiä kompastuskiviä, joihin ulkoisen hankerahoituksen saaminen usein kaatuu. Myös tämä valmennus toteutetaan käytännönläheisellä otteella. Kolmas valmennuskerta ajoittuu joulukuun alkuun. Tässä valmennuksessa sisältönä on hankkeen toteuttamiseen, projektinhallintaan ja hankkeen hallittuun päättämiseen liittyvät asiat. Myös tyypillisimmät haasteet hankkeiden toteutuksessa käydään läpi. Kaikissa valmennuksissa voi kysyä TKI-toimintaan liittyvistä asioista ja niissä on mahdollisuus verkostoitua toisten yritysten kanssa.
Valmennukset toteutetaan ”TKI-osaamisen ja monituottajamallin kehittäminen sotepalveluyrityksissä” (OsmoKS) -hankkeessa, jota rahoittaa Keski-Suomen liitto AKKE-rahoituksella. Verkkovalmennuksen asiantuntijoina toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulun asiantuntijat, joilla on pitkä ja monipuolinen kokemus erilaisista hanketehtävistä sekä yrittäjyydestä.
Soile Laitinen, TKI-asiantuntija, Jamk, soile.laitinen@jamk.fi
Ilmoittautuminen ensimmäiseen valmennukseen päättyy 24.10. Keskisuomalainen sote-yrittäjä: tervetuloa mukaan!
OsmoKS-valmennus 1/3: Sytytä kipinä – Yrittajat.fi
TKI-osaamisen ja monituottajamallin kehittäminen sotepalveluyrityksissä (OsmoKS) -projektin päätoteuttaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana toimii Keski-Suomen Yrittäjät. Hanketta rahoittaa Keski-Suomen liitto AKKE-rahoituksella. Hankkeen toteutusaika on 1.3.2024 – 31.12.2024.