Kasvupolku
13.10.2022 klo 09:28
Uutinen

Keskisuomalaisia yrityksiä mukana Vuoden kasvuyritys -kilpailussa

Kasvu Openin Kasvupolku-sparrauksen TOP 60 -yritykset kisaavat Vuoden kasvuyritys -tittelistä.

Kasvu Openin alue- ja toimialakohtaiset Kasvupolku-ohjelmat ovat avoimia kaikille kasvuhaluisille yrityksille. Maksuttomien ohjelmien tavoite on sparrata yritysten liiketoimintaa, ratkaista yrittäjien kasvuhaasteita ja tehostaa verkostoitumista.

Kasvu Open Kasvupolku-sparrausohjelmiin valitut yritykset voivat halutessaan osallistua kilpailuun Vuoden kasvuyritys -tittelistä. Kaikkien Vuoden kasvuyritys -kisaan ilmoittautuneiden yritysten joukosta valitaan sparraajien arvioiden perusteella TOP 60 -finalistit. Tälle joukolle tarjotaan mahdollisuus osallistua sparrauspäivään, jossa yrityksiä sparraavat mm. Kasvu Openin valtakunnallisen tuomariston jäsenet.

Tänä vuonna TOP-60 -listalla on mukana puolisen tusinaa yritystä Keski-Suomen alueelta. Yksi jatkoon päässeistä yrittäjistä on Marko Korhonen MKK-Eristys ja Huolto Oy:stä Jämsästä.

– Jos totta puhutaan niin en alussa oikein tiennyt mikä Kasvu Open oikeastaan on, mutta lähdin ennakkoluulottomasti mukaan. Ja olen erittäin tyytyväinen että lähdin, vaikka kiireiden ja elämäntilanteen vuoksi kävi välillä mielessä, että skippaanko koko jutun, Korhonen kuvailee lähtötilannetta.

– Sain sparrauksessa vahvistuksia omille ajatuksille ja tulevaisuuden suunnitelmille sekä lisäksi rohkaisua tekemiseen ja ammattilaisten vinkkejä kehitettäviin kohtiin. Erittäin positiivinen fiilis jäi kokonaisuudesta. Taustalla on aito halu kehittää itseä ja yritystä – kilpailussa eteneminen on sivuseikka.

Keski-Suomen Yrittäjät on pitkäaikainen kumppani Kasvu Open Keski-Suomen Kasvupolussa.

– Kasvu Open on mainio kokonaisuus. Lyhyessä ajassa yritys voi saada huimasti lisää kasvuenergiaa ja verkostoja sekä tietoa tueksi. Mukava nähdä, että moni jäsenistämme innostui hakemaan mukaan Kasvupolulle ja tie kisassakin on edennyt pitkälle, kommentoi Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

Valtakunnallinen tuomaristo valitsee Vuoden kasvuyrittäjä -kilpailun TOP 10 -finalistit tukeutuen omiin sparrauksissa antamiinsa pisteisiin ja kokemuksiin sekä sparraajien antamiin pisteisiin. Arviointi- ja valintakriteerit ovat markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.

Vuoden kasvuyrityksen valinta tapahtuu Kasvu Open Karnevaali -tapahtumassa 3.11. Tanssisali Lutakossa Jyväskylässä.