2.7.2024 klo 10:38
Uutinen

Kiila-kuntoutusta tarjolla jäsenyrittäjille

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ja Taukokangas Oy tarjoavat alueen jäsenyrittäjille mahdollisuutta hakea tuettua Kiila-kuntoutusta. Tavoitteena on parantaa yrittäjien elämänlaatua ja auttaa pysymään kiinni työelämässä kauemmin.

Kiila-kuntoutus on tarkoitettu työssä oleville, alle 67-vuotiaille henkilöille, joilla on todettu sairaus, vika tai vamma, ja joka aiheuttaa tai arvioidaan lähivuosina aiheuttavan työkyvyn heikentymisen.

Syinä voi olla mm. kuormittuneisuuden aiheuttamat muutokset terveydentilassa, ammatissa tai työssä suoriutumisessa ilmenevät vaikeudet, terveysongelmiin liittyvät työssä pahenevat oireet, runsas terveyspalveluiden käyttö ja työssä poissaolot. Lisäksi syynä voi olla työtehtäviä tai -järjestelyijä koskevat muutokset, vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhön tai muut kokonaistilanteeseen vaikuttavat tekijät.

Kiila-kuntoutus kestää kokonaisuudessaan 1-1,5 vuotta, sisältäen kuntoutujan lähtötilanteen arvioinnin, kolme ryhmäjaksoa, yksilöllisen valmennuksen käyntikertoja etäyhteydellä sekä päätösjakson. Ryhmäkoko on enintään 8 henkilöä ja kuntoutus toteutetaan Kalajoen Hiekkasärkillä Santa´s Resort & Spa Hotel Sanin yhteydessä.

Kiila-kuntoutukseen hakeudutaan työterveyshuollon kautta ja hakemukset toimitetaan Kelaan 28.10.2024 mennessä.

Hakeutumiseen tarvitaan seuraavat Kelan lomakkeet ja lausunnot:
K-P:n Yrittäjien Kiila-kuntoutuksen tunnus: 90674
KU101 (ammatillinen kuntoutus hakemus)
KU200 (hakijan ja lähiesimiehen yhdessä täyttämä Kiila-kuntoutuksen ammatillinen selvitys)
B-lääkärinlausunto

Pääset Kelan asiointipalveluun tästä: https://asiointi.kela.fi/kz_app/KZInternetApplication/YleiskyselyHakuUseCase

Lisätietoja kuntoutuksesta antaa:
Taukokangas Oy, työfysioterapeutti Soile Partanen p. 044 4794 852 soile.partanen@taukokangas.fi