YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

5.9.2024 klo 05:00
Uutinen

Kiitos timanttisille yrittäjille!

Näin Yrittäjän päivänä on hyvä muistuttaa yrittäjyyden merkityksestä – maakuntien hyvinvoinnin moottorista – ja kiittää jokaista yrittäjää!

Yrittäjyysviikolla kuullaan puheita yrittäjyyden merkityksestä, mutta vielä tärkeämpää on, että nämä sanat muuttuvat teoiksi ja konkreettisiksi arkisiksi asioiksi ympäri vuoden. Yksi tärkeä teko on tukea oman lähialueen yritystoimintaa: jos haluamme palveluiden säilyvän lähellä, tulee niitä myös käyttää.

Kun raaputetaan hieman pintaa, huomataan, kuinka merkittävä tekijä yrittäjyys on meidän jokaisen hyvinvoinnin kannalta. Yrittäjyys on avainasemassa siinä, miten ja mihin rahat riittävät kunnissa, ja mitä palveluja on kuntalaisille tarjolla. Eli juuri sitä paljon puhuttua elinvoimaa – sitä miten kunnat kehittyvät ja pärjäävät. 

Kyse on yhtälöstä, joka ruokkii hyvää. Mitä enemmän kunnassa on yrityksiä, sitä enemmän alueella on hyvinvointia, palveluja, työpaikkoja ja verotuloja. Parhaimmillaan se vahvistaa kunnan veto- ja pitovoimaa. 

Yritykset tarvitsevat menestyäkseen kauppaa ja myyntieuroja, julkiset asiakkaat ovat monelle erityisesti pienelle ja pk-yrittäjälle elintärkeitä, myös referenssien myötä. Yrittäjän päivän 5.9. kunniaksi Päijät-Hämeen Yrittäjät kiittää julkisia hankkijoita, jotka ostavat myös pieniltä ja keskisuurilta yrittäjävetoisilta yrityksiltä. Näillä hankinnoilla on suuri merkitys monelle paikalliselle yritykselle. Kilpailutusten kautta palvelu- ja tavarantoimittajiksi valikoituu yrittäjiä, jotka työllistävät alueella ja maksavat veronsa tänne. 

Yhteistyön merkitys korostuu. Olen kiertänyt Päijät-Hämeen kunnissa esittelemässä Kuntabarometrin tuloksia viranhaltijoille, päättäjille ja yrittäjille. Olemme yhdessä keskustelleet siitä, miten yrittäjät näkevät oman kuntansa elinkeinopolitiikan ja mihin suuntaan ja millä keinoin elinvoimaa halutaan kehittää. Mitä olen nähnyt ja kuullut kierroksella? Aitoa tahtoa parempaan, ymmärrystä yrittäjyyden tärkeydestä sekä suurta huolta kunnan tulevaisuudesta. Yrittäjien puolelta tiivistä sitoutumista omaan kuntaan ja halua yrittää sieltä käsin. Lähtökohdat ovat siis hyvät, yhteinen tekeminen tuntuu ja näkyy, meillä on aidosti voitettavaa, kun autetaan toisiamme.

Myös täällä yrittäjäjärjestössä teemme kaikkemme, ollaksemme lupauksemme arvoinen: parannamme yrittäjän arkea. Tähän kiteytyy meidän olemassaolon ydin, kaikki muu on turhaa. Edustamme lähes 3000 yritysjäsentä koko maakunnassamme ja lisää mahtuu joukkoon. Paikallisyhdistyksemme löytyvät kaikista kunnista ja toimimme tiiviissä yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa. Mitä se arjen apu sitten on? Se on käytännön tukea, joka näkyy suoraan yrittäjän arjessa – verkostoitumismahdollisuuksia, jotka avaavat ovia uusiin asiakassuhteisiin ja yhteistyöhön; koulutuksia, jotka pitävät osaamisen ajan tasalla ja tuovat kilpailuetua; lakiapua, joka säästää aikaa ja rahaa sopimus- ja riitatilanteissa; vertaistukea ja kuulevaa korvaa, joka auttaa jaksamaan; ja tiukkaa edunvalvontaa, joka varmistaa, että yrittäjien ääni kuuluu päätöksenteossa – unohtamatta yhteisiä juhlia, joissa voi irrottautua arjesta ja juhlia saavutuksia.

Jokainen jäsenyrittäjämme voi valita, miten ja missä määrin on mukana toiminnassa – ovet ovat avoinna ja tukea on saatavilla silloin kun sitä tarvitaan.

Kiitos kaikille yrittäjille – olette timanttista porukkaa, viette omalla yrittäjäriskillä yhteiskuntaamme eteenpäin!

Heta Vihervirta-Vuontelo
toimitusjohtaja
Päijät-Hämeen Yrittäjät